misia777 19.03.04, 12:20 Przeczytalam na ulotce z laktovaginalu ze wskazane jest stosowanie wit B complex. tylko nie wiem jak dawkowac i czy zazywac ja tylko w trakcie kuracji laktovaginalem czy przez dluzszy okres czasu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: wit B complex 19.03.04, 12:33 Hmmm... Może to się nie spotka z pozytywną reakcją, ale czy nie wolałabyś spisać wszystkich tych pytań na karteczce i iść z tym do ginekologa? Lekarz Cię zbada i zleci zażywanie medykamentów w zależności od Twoich indywidualnych potrzeb. Tak byłoby zdecydowanie zdrowiej... Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: wit B complex 19.03.04, 14:00 zgadzam się the_kami, nawet witamin na własną rękę nie powinno się brać. Powinien o tym decydować lekarz. Co innego, gdy w czasie przeziębienia bierzemy wit. C, ale nawet ta przysłowiowa wit. C nie zawsze jest wskazana (chodzi mi o dawki i ewentualne przedawkowanie). W naszym społeczeństwie trochę tak się stało, że zamiast dobrze (zdrowo) się odżywaiać wolimy biegać do apteki po witaminy. To też przecież są lekarstwa, są przecież sztucznie wytwarzane, pełno w nich chemii. Jeśli w organizmie są jakieś niedobory, to niech lekarz na podstawie badań zdecyduje co i w jakich ilościach należy brać, żeby ten niedobór uzupełnić. Nie faszerujmy się same witaminami. Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: wit B complex 24.03.04, 15:57 chcialam podniesc wyzej pytanie. licze na jakas odpowiedz od forumowiczek Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: wit B complex 24.03.04, 17:01 Podczas leczenia lekam izabiajjacymi bakterie/ wirusy i inne zabija sie tez dobre stworzonka. Po to zeby je odbudowac stosuje sie lactovaginal -a vi B pomaga namazac sie tym dobrym bakteriom. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś