Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      niespecyficzne

niespecyficzne

(5 wyników)
    • Szukajac odpowiedzi na pytanie jak uzyskac wiarygodne wyniki badan trafilem na prace opisujaca badania zrobione w Polsce (PZH Warszawa), porownujaca metody diagnostyczne ELISA, western blot, PCR, hodowla. www.springer.at/periodicals/fulltxt/00435325/full_2002_114_13_601.pdf wnioski w skrocie ------ Nie znaleziono korelacji miedzy poziomem przeciwcial(ELISA), a iloscia paskow w Western blot. Pacjenci u ktorych wykryto zywe bakterie mieli niskie badz "negatywne" poziomy przec...
    • Odbyłam dzisiaj krótką rozmowę z lekarzem wykonującym badania Western Blot na boreliozę. W świetle tego, co przeczytałam na tym forum, uzyskane w tej rozmowie informacje wydały mi się dosyć ciekawe: Wynik ujemny uzyskuje pacjent, u którego ujemne były wszystkie prążki (ok). Pacjent uzyskuje wynik dodatni jeżeli na + wyszedł choć jeden prążek NAWET wtedy, gdy ten jedyny dodatni prążek jest niespecyficzny. Czy to aby nie jest naddiagnozowanie boreliozy i jednoczesnie dawanie zakaźnik...
    • Niech ktoś mi wytłumaczy co to jest neuralgia przy boreliozie i jakie są objawy. Czy masaż kręgosłupa na łóżku ceragem (ciepło plus jakieś promieniowanie) może pomóc przy nadwrażliwości skóry?
    • zrobilam WB i mam wynik : Antygen p31 kDa dodatni a pozostałe w IgG i IgM mam UJEMNE, O DALEJ????
    • Witajcie, dziś odebrałam wyniki. Borrelia IgG blot VlsE - ujemny w komentarzu: wynik dodatni - obecny prażek VlsE lub przynajmniej 2 prążki innych antygen ow specyficznych wynik graniczny - słaby prażek VlsE i brak prazków innych antygenów specyficznych lub 1 prażek antygenu specyficznego przy braku prazka VlsE BOrrelia IGM blot Ospc - ujemny w komentarzu: wynik dodatni - co najmniej wyraźny prażek antytgenu OsPc lub innych antygenów specyficznych wynik graniczny - słaby pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się