zg12 18.08.06, 14:29 Niech ktoś mi wytłumaczy co to jest neuralgia przy boreliozie i jakie są objawy. Czy masaż kręgosłupa na łóżku ceragem (ciepło plus jakieś promieniowanie) może pomóc przy nadwrażliwości skóry? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: neuralgia 18.08.06, 16:04 Nadwrazliwosc skory chyba jest dosc czesto (o ile nie zawsze) zwiazana z nadkazeniem Bartonella. Zrob badania. Bartonelle robia w Warszawie w PZH, ale moze gdzies indziej rowniez. Odpowiedz Link
artur737 Re: neuralgia 18.08.06, 17:09 Samo slowo neuralgia niewiele oznacza i wnosi. To po prostu jakis dziwny niespecyficzny bol na ktory lekarz nie ma lepszego wytlumaczenia i wydaje mu sie, ze bol jest generowany z ukladu nerwowego. Ale przeciez kazdy bol jest generowany przez uklad nerwowy, nie? Odpowiedz Link
gabizylka Re: neuralgia 18.08.06, 17:55 Witam,u mnie przed tem niz stwierdzono borelioze padla diagnoza neuralgii. U mnie bol ogniskowal sie tuz po nizej ucha promieniujac do srodka glowy a potem do czubka. To byl tak specyficzny rwaco-palacy bol nazwany przez lekarza neuralgia... Odpowiedz Link
iiana1 Re: neuralgia 26.08.06, 21:02 wszelkiego rodzaju neuralgie to jedne z czestych objawow boreliozy Odpowiedz Link