Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      obszar zabudowany

obszar zabudowany

(10 wyników)
    • j.w. www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-48257.html
    • Nosił wilk razy kilka... Wracam sobie wczoraj po świętach z lubelskiego trasą mało znaną ale nieruchliwą - przez Puławy i Dęblin - dziur mało, pogoda niezła, humor też. Do czasu. O 17:45 wychodzę z leśnego łuku na prostą, widzę jakieś zabudowania, noga z gazu ale nienerwowo. Nagle zza drzewa wyskakuje policjant z lizakiem i prosi na konwersację. Pokazuje mi odczyt z radaru - 85/h - nie zaprzeczam ale głupio pytam, czy tu jest obszar zabudowany, bo znaku nie zauważyłem. Owszem jest ...
    • I to pozytywnego. Trasa Olszyna-Czestochowa: - luka od granicy (pierwsze 88 km do autostrady) wreszcie dwujezdniowa. Tylko nitka w kierunku na wschod ma jeszcze schody zamiast nawierzchni. - sama A4 zbliza sie do standardow (tylko czemu do k.nedzy bez pasa bezpiecznstwa (ograniczenie do 110) i z tymi lomoczacymi odblaskami na lini przerywanej miedzy pasami?). A4 miedzy Wroclawiem i Opolem to wogole bardzo przyjemna jazda. A znam ta droge jeszcze z czasow, kiedy tam lezala tylko jed...
    • Dzisiaj zaliczyłem drogę Kraków-Tarnów-Kraków. Tym razem jechałem bardzo spokojnie, bo postanowiłem sie relaksować za kółkiem. I tak jadąc sobie na luziku i przepisowo,obserwowałem zachowania innych kierowców. Zauważyłem, że bardzo wielu z premedytacją wyprzedza na podwójnej ciągłej,na dodatek przy zerowej widoczności przed wzniesieniem!!! O pzrekraczaniu dozwolonej prędkości już nie wspomnę.Samochody jadące zgodnie z tym co pokazują znaki,są spychane na pobocze poprzez mruganie d...
    • O ile te drogi dość dobrze znam na trasie Szczecin - Ostróda, to jednak nigdy nie jechałem tamtendykt w środku dnia. Zawsze nocą albo wczesną porą. Taka przyjemność mnie czeka w sobotę, muszę być na wieczór w Nowym Mieście Lubawskim, wyjeżdzam ze Szczecina najwcześniej ok. 1330. Już się cieszę, na szczęście na deser mam 20dni kajakowania się. Wracając d meritum: Da się przeżyć, sprawnie jechać? Jak wygląda natężenie ruchu? Czy zakaz ruchu ciężarnych pozwala mieć nadzieję? Najbar...
    • Wczoraj, na ulicy Szkolnej w Poznaniu ( koło szpitala po prawej stronie)zaparkowałem samochód, chciałem jak najbliżej Fary (kościół) bo grałem tam koncert w kapitularzu, a miałem trochę tobołków: bassoon, frakonosz, pulpit... to zależało mi żeby dość blisko, a plac farny jest z reguły cały zawalony... ale do rzeczy, co się będę uwewnętrzniał. A więc tak: ulica jest jednokierunkowa (Szkolna) jadę i widzę znak D-20 tj koniec postoju taksówek (TAXI przekreślone) i staję za znakiem. W odleg...
    • Przyczyną wielu kolizji i wypadków jest bezmyślność. Zastanawiam się czy można by karać kierowców zanim spowodują kraksę - coś jak w Sędziu Dreddzie. I nie karać mandatem, ale obowiązkowym, płatnym (nie jakieś kosmiczne pieniądze, ale tak, żeby pokryć jego koszty) szkoleniem, mającym na celu podniesienie poziomu kwalifikacji, uzmysłowienie, że na drodze trzeba myśleć i przewidywać itd. PS. Natchnął mnie dziś pan ze Skody Felicii. Wyjeżdżaliśmy obaj z osiedla na główną drogę w prawo. Pan prze...
    • Przestałem dzisiaj na Trasie Łazienkowskiej w korku spowodowanym karambolem chyba pięciu aut, które najechały jedno na drugie. Jeden mógł być gamoniem, ale tych pięciu też? Pamiętacie nasze wyżywanie się nad długością drogi hamowania z 50 i 60 km/h? Przy 60 wyszło nam ok. 15 m samego hamowania w idealnych warunkach (bez uwzględniania czasu reakcji kierowcy, opóźnienia w rozpoczęciu działania hamulców, gorszej przyczepności). Przy uwzględnieniu nieuwzględnionych wyszłoby najmarni...
    • Będą teraz jeździć cały rok na światłach: motoryzacja.interia.pl/news?inf=593708 Są sytuacje kiedy włączenie świateł jest naprawdę absurdem - i tak jest często w lecie w ruchu miejskim. Mnie zadowoliłby przepis nakazujący jazdę cały rok na światłach, ale poza obszarem zabudowanym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się