Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      obszar zabudowany

obszar zabudowany

(9 wyników)
    • Czy egzaminator może oblać za nieprzepuszczenie autobusu (autobus włączył kierunkowskaz) przy wyjeździe z zatoki? Jak to w końcu jest z tymi autobusami. Pytam bo nie wiem a chciałbym mieć pewność =) Dzięki, pzdr
    • witam Prawo jazdy zrobilem 3 lata temu, od tego czasu nie jezdziłem. Dostałem własnie samochod od rodziców. Staram się przypomniec sobie zasady pierwszenstwa. Moj instruktor dał mi kartke z nimi ale gdzies sie zawieruszyła. Byłbym wdzieczny gdybyscie mogliby napisac mi w wielkim skrócie komu ustępuje gdy: np. 1. droga z pierwszeństwem -skręcam w lewo -skręcam w prawo -jadę prosto 2.droga podporządkowana -skręcam w lewo -skręcam w prawo -jadę prosto
    • moto.wp.pl/kat,121,title,Jak-wybrac-szkole-jazdy,wid,13119836,wiadomosc.html
    • Witam:) Mam do Was prośbę, żebyście odpowiedzieli mi na kilka pytań. Niedługo egzamin, a że miałam dłuższą przerwę to wiele rzeczy zdarzyło mi się zpaomnieć toteż licze na Waszą uprzejmość: 1.Czy silnik włączamy trzymając jednocześnie naciśnięte sprzęgło i hamulec? 2.jak się włącza wycieraczki i ogrzewanie w toyocie yaris? 3.zawracanie w bramie.. czy mogę zawracać wjeżdżając przodem, kiedy jadę prawym pasem a bramę mam pop rawej? mam nadzieję, że wiecie o co chodzi:) 4.ile wol...
    • Witam Przyszły do mnie pisma od komornika żądającego spłaty mandatu jaki otrzymałem ok. 2 lata temu od straży miejskiej (fotoradar). Odbyła się sprawa w sądzie grodzkim bez mojego udziału itd... Mam pytanie - czy mam szansę odwoływać się od tego mandatu w świetle przepisów na bazie których straż miejska nie miała prawa go wystawiać... Mandat dostałem za przekroczenie prędkości na obszarze zabudowanym. Dodam że przekroczenie było nieduże, a obszar "zabudowany" był łąką... :) Wiem ż...
    • Jak w temacie: kiedy można? Pilne - chodzi o zakład :)
    • na zabudowanym mozna zwiekszyc predkosc znakami - generalnie 50/60 a znak moze podniesc do 70 lub 90, ale mozna tez zmniejszyc. poza obszarem zabudownym tylko zmiejsza sie. Czy ktoś zna treść ustawy, która to reguluje? I może mi podesłać? thx;)
    • chodzi mi o art 24 KD gdzie w końcu zabrania się wyprzedzania z prawej strony? -na drodze jednokierunkowej z wyznaczonymi pasami ruchu - moim zdaniem można ar t24.10 -na drodze jednokierunkowej z dwoma pasami ruchu-moim zdaniem także art 24.10-jak są dwa pasy tzn że są wyznaczone? -poza terenem zabudowanym z 3 pasami ruchu w jednym kierunki-tutaj też art 24.10 ? mój kolega twierdzi że nie we wszystkich tych przypadkach można wyprzedzać z prawej strony, więc jaka jest w końcu prawda?
    • Czy teren zabudowany jest zawsze oznaczany znakiem? Czy stojąc już na skrzyżowniu skręcając w lewo, mam pierwszeństwo przed tymi którym światło zmieniło się na zielone? Ja uważam, że jeśli wjechałam na zielonym i czekałam na odpowiedni moment, mam prawo zjechać. Mój mąż, uważa, że pierwszeństwo należy do tym, którym zapaliło sie zielone...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się