19.02.17, 21:34
Ostatnio częściej zaglądam na Facebooka i tak sobie pomyślałem, czy nie warto by tam przenieść "Automobila" jako zamkniętej grupy. Wygląda na to, że prawie każdy tam zagląda i chyba każdy z tego forum ma konto na fejsie. O;ać "gazetę" bo tu ostatnio cisza .
Obserwuj wątek
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Facebook 21.02.17, 14:26
      dlaczego - jako zamkniętej ?
      • dr.verte Re: Facebook 21.02.17, 14:33
        bo to męskie forum a ostatnio jakieś baby się tu kręcą ;)
      • xeikon Re: Facebook 21.02.17, 19:51
        p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> dlaczego - jako zamkniętej ?
        A tutaj jest otwarte dla kazdego by mogl cos napisac?
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Facebook 26.02.17, 21:16
          xeikon napisał:

> p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:
          >
          > > dlaczego - jako zamkniętej ?
          > A tutaj jest otwarte dla kazdego by mogl cos napisac?

no ale są tu osoby, które z zasady nie chcą być na FB, więc ich ubędzie.
          Zresztą chyba nie znaczy, że jak będzie grupa ( zamknięta?? ) na FB to forum Automobil zniknie i zaniknie ;)
          • krakus.mp Re: Facebook 27.02.17, 19:21
            p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> xeikon napisał:
            >
            > > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:
            > >
            > > > dlaczego - jako zamkniętej ?
            > > A tutaj jest otwarte dla kazdego by mogl cos napisac?
            >
            > [b]no ale są tu osoby, które z zasady nie chcą być na FB, więc ich ubędzie. [/
            > b]
            > Zresztą chyba nie znaczy, że jak będzie grupa ( zamknięta?? ) na FB to forum Au
            > tomobil zniknie i zaniknie ;)
            >
            >
            Myślę że Tomasz O. jako naczelny admin Automobila, zadba o to by na Fb odpowiednik naszego forum był należycie administrowany. Każdy będzie mógł się zapisać, ale gdy będzie trollował, zostanie wylogowany.
            • tomek854 Re: Facebook 28.02.17, 00:14
              Jaki tam naczelny od razu, jakbym wiedział, że chcesz mnie w jakieś admiństwo wrobić to bym się w żadne ankiety nie bawił :)

Poczekajmy do kolejnego weekendu, niech ci co rzadziej zaglądają też pogłosują, ale mi wygląda na to, że sobie założymy grupę równoległą...
    • tomek854 Re: Facebook 21.02.17, 22:19
      Ja generalnie jestem za tym... Szczerze mówiąc i tak już od dłuższego czasu z automobilistami mam więcej kontaktu przez FB niż tutaj... Szkoda tego forum, no ale jednak taki znak czasu.

Dodam, że bywalcy kanału na IRC który swoją złotą erę miał grubo ponad 10 lat temu zrobili taką grupę i o ile na samej grupie się niewiele dzieje, to czasem jednak jakaś dyskusja się odbywa, a pomaga to utrzymywać zerwane więzi.

Jak chcecie, to taką grupę mogę założyć, ale to niech się kolektyw wypowie czy jesteśmy za, czy przeciw.
      • krakus.mp Re: Facebook 21.02.17, 22:39
        tomek854 napisał:

> Ja generalnie jestem za tym... Szczerze mówiąc i tak już od dłuższego czasu z a
        > utomobilistami mam więcej kontaktu przez FB niż tutaj... Szkoda tego forum, no
        > ale jednak taki znak czasu.
        >
        > Dodam, że bywalcy kanału na IRC który swoją złotą erę miał grubo ponad 10 lat t
        > emu zrobili taką grupę i o ile na samej grupie się niewiele dzieje, to czasem j
        > ednak jakaś dyskusja się odbywa, a pomaga to utrzymywać zerwane więzi.
        >
        > Jak chcecie, to taką grupę mogę założyć, ale to niech się kolektyw wypowie czy
        > jesteśmy za, czy przeciw.
        >
        >
        >
        Ja jestem ZA. Uważam że założenie grupy na fejsie przyciągnie do naszego grona wielu innych użytkowników kont Facebooka i może z tego się zrobić bardzo fajna , zaprzyjaźniona i już nie tak anonimowa paczka. :)
        • krakus.mp Re: Facebook 21.02.17, 22:41
          I jeszcze dodam, że może się odnajdą nasi dawni koledzy? Derwisz, szerlok, mejson i może inna bajka?
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Facebook 24.02.17, 14:19
            krakus.mp napisał:
            I jeszcze dodam, że może się odnajdą nasi dawni koledzy? Derwisz, szerlok, mejs
            on i może inna bajka?
            • tomek854 Re: Facebook 25.02.17, 00:37
              Z tego co ja zrozumiałem to Szerlok sobie poszedł po tym, jak nasza krytyka roli Kościoła Katolickiego w Polsce obraziła jego uczucia religijne.
              • xeikon Re: Facebook 25.02.17, 16:53
                tomek854 napisał:

> Z tego co ja zrozumiałem to Szerlok sobie poszedł po tym, jak nasza krytyka rol
                > i Kościoła Katolickiego w Polsce obraziła jego uczucia religijne.
                >
                Żartujesz?!
                To na fejsie tez go nie bedzie, bo tam krytyka kleru siega niebios. :)
    • qqbek Re: Facebook 21.02.17, 22:49
      A co z lekkimi "outsiderami", którzy - tak jak ja przykładowo - tak w 4 oczy to co najwyżej tigesa widzieli? Bo moja opinia na temat zamkniętej grupy na FB mocno zależy od waszego stosunku do osób takich jak ja :D
      • tomek854 Re: Facebook 21.02.17, 23:01
        Ty jeśli dobrze pamiętam jesteś nie facebookowy, to możesz nie ogarniać :)

Przynaleznośc do grupy wcale nie oznacza, że musisz od razu się ze wszystkimi zaprzyjaźniać w sensie Facebookowym. Ja np. jestem bardzo wybredny kogo sobie dodaję do znajomości i z wyjątkiem ludzi, których znam "od zawsze" z internetów, mam tam tylko realnych znajomych...

Więc tacy ludzie będą o innych wiedzieli tylko tyle, ile ci udostepnią publiczności na swoim profilu + to, co się dzieje na grupie. Możesz nic nikomu nie udostępniać i wtedy pod względem prywatności bedzie to wyglądało tak samo jak tutaj.

A jeśli chodzi o mnie, to ja bym bardzo chętnie bardziej poznał wielu z tutejszych stałych bywalców :)
        • marcinek101 Re: Facebook 21.02.17, 23:08
          Może być fejsbuk, kiedyś chyba tomka845 widziałem na żywo, ale nie mam pewności bo jechałem na imprezę we Wrocławiu w okolicach o których pisywał w różnych miejscach. Kurcze jak to On - to kawał chłopa... ;) Może teraz będę miał pewność....
          • xeikon Re: Facebook 22.02.17, 10:44
            Jakie piekne kobiety sa z naszych automobilistek. Widzialem na Fb.
            :)
        • qqbek Re: Facebook 22.02.17, 10:55
          Ja jestem jak najbardziej pejsbukowy.
          Ale z grup to siedzę prawie non-stop na swojej dzielnicowej grupie i jeszcze w 2-3 zamkniętych, wiem więc "jak to funkcjonuje".
          Mniejsza :)
          • strongwaz Re: Facebook 22.02.17, 16:31
            Jak się przeniesiecie do FB, to mnie tam nie będzie. Nie mam konta i nie będę miał. Trudno.
            • 1realista Re: Facebook 22.02.17, 18:05
              Ja też. Nie mam, nie planuję i nigdy nie założę konta na fb.
        • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Facebook 25.02.17, 19:08
          tomek854 napisał:

(...) A jeśli chodzi o mnie, to ja bym bardzo chętnie bardziej poznał wielu z tutejsz
          ych stałych bywalców :)
          --
          w początkach istnienia "Automobila" to spotykaliśmy się, co poniektórzy, osobiście...
          i ludzie z W-wy i z 3Miasta i z Krakowa a nawet z Bochni i nawet na Kopiec Kościuszki my poszlim grupowo.
          • tomek854 Re: Facebook 26.02.17, 13:38
            No, ja też poznałem parę osób....

Pamiętam jak się ścigalem z Typsonem przez Wrocław, on w swoim audi, ja na kolarzowce... Z inna bajka na zlocie ciężarówek w Krakowie się widzialem... A Lexus to nawet nam auto pożyczył na wyprawę do Turcji : orynski.eu/studencka-wyprawa-w-smuge-cienia/
            • xeikon Re: Facebook 26.02.17, 16:27
              Ja poznalem szerloka przez przypadek. Zamiescil gotke swojej Favoritki na forum i zobaczylem ze jest moim sasiadem z osiedla.
              Inna bajke poznalem gdy byla w Krakowie. Umowilismy sie z nia razem z szerloliem. Lexusa poznalem gdy przyjechal do Krakowa na jakas motoryzacyjna impreze w motelu Krak. Mejsona spotkalem w Warszawie na Bemowie przy okazji pit stopu F1 BMW SAUBER..
              Martwi mnie znikniecie szerloka. Nie widuje go na osiedlu.
    • mrzagi10 Re: Facebook 22.02.17, 18:37
      Może być :) będzie łatwiej śmieszne kotki linkować :D
    • edek40 Re: Facebook 23.02.17, 12:33
      Zdaje się, że potwierdzi się twierdzenie, że jeśli kogoś nie ma na fejssbuku, znaczy że nie istnieje...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka