ocet

(5 wyników)
  • Najlepszym sposobem na odkamienienie pralki jest wlanie 2-3 butelek octu w miejsce, gdzie wsypuje się proszek i włączenie jej na pranie zasadnicze w temperaturze 90 stopni Celsjusza ustawiając opcję 1/2 wsadu. Podczas tego prania nie powinno wkładać się ubrań, ponieważ mogę otrzymać nieprzyjemny zapach octu. Pozdrawiam wszystkich!
  • W mojej pralce osadzil sie kamien. Znalazlem w necie wiele srodkow do odkamieniania sprzetow AGD, ale w sklepie, gdzie o takowe pytalem, dowiedzilem sie, ze jesli nie uzywalem specjalnych srodkow zapobiegajcych osadzaniu sie kamienia od nowosci pralki, to nie powieninem teraz (gdy kamien juz sie osadzil) odkamieniac sprzetu. Podobno gdy odejdzie kamien pojawia sie dziury w bebnie, grzalce i innych elementach pralki. Czy to prawda? Prosze o rade!!!
  • Mam prosty ekspres ciśnieniowy FAGOR, niestety po kilku miesiącach używania zapchały się kanaliki wewnątrz ekspresu, tam gdzie jest dostęp usunąłem duże ilości kamienia, kanaliki wewnątrz żeliwnej chyba obudowy pojemnika ciśnieniowego nie są w żaden sposób dostępne, chciałem zapytać o jakiś patent na usunięcie, wypłukanie tego wszystkiego, sam nie mam pomysłu, a kawa z tego ekspresu jest przepyszna i nie chcę się pozbawiać tej przyjemności każdego ranka tak jak nie chcę pozbywać się eks...
  • Potrzebuje pomocy przy wyborze dobrych, a zarazem niedrogich garnków do indukcji. Czy we wszystkich garnkach tego typu pojawia się rdzawy nalot? Od czego to zależy? Czytałam w jednej z instrukcji, żeby tego uniknąć należy wsypywać sól do potraf na GOTUJĄCĄ SIĘ WODĘ. Czy we wszystkich garnkach do indukcji tak jest? I czy nawet jak będę tak robić, to czy na pewno nie będzie tych rdzawych plam? Jak się mają komplety garnków np. Tefal (czy tt plamy się nie robią) www.allegro.pl/item660680...
  • Jak się pozbyć okropnego plastikowego zapachu z czajnika? Macie jakiś sposób?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się