Forum Kultura Książki ESD
ZMIEŃ
      odcinek

odcinek

(5 wyników)
    • Na początku szmiry, 21 grudnia w poniedziałek Gaba idzie po McDusię na dworzec - idzie z pracy okrężną drogą, aby w parku naoddychać się drzewami po dusznej sali wykładowej (chociaż śnieg zaraz spadnie jak tylko Gaba zadzwoni łbem w marmury przez bójkę, a drzewa w grudniu nie mają liści). "uśmiechała sie do kasztanowców.. i czuła się rześko oraz młodo. Co prawda, blisko jej było do wieku bardziej niż średniego, zaś do swego życiowego dorobku zaliczyć już mogła tytuł dr hab, a także: syna w...
    • Wyobraźcie sobie dwie możliwe drogi Jeżycjady: 1. Dalsze losy Borejków i ski, szczegółowo wyjaśniona kwestia ślubu i mieszkania młodych Schoppów (obojga stadeł), pełna historia Pyziaka i jego spotkania z "ex-rodziną", wyjaśnienie, gdzie pojawiali się Cyryl i Metody, co się dzieje u Żaków, Ogorzałków itd., co jakiś czas pojawiający się nowi bohaterowie, głównie w związku ze związkiem z już istniejącymi. 2. Całkiem nowi bohaterowie. Każda książka stanowi osobną całość. Jedyne wzmianki na...
    • Z góry przepraszam, że nie na temat będzie. Uprzejmie chciałam donieść, że zaczęłam nowe opowiadanie i pierwszy odcinek jest dostępny tu: notatki-na-marginesie.blogspot.com/2008/07/indiana-jones-i-tajemnica-grobowca.html Jeśli ktoś zechce zajrzeć, będę wdzięczna :D
    • Klika dni temu otrzymałam takiego maila: "Witam serdecznie, miło mi powiadomić - jako jednej z redaktorek strony Pinezka.pl - że jedna z forumek napisała i publikuje u nas w odcinkach swoją powieść. Powieść nosi frapujący tytuł "Ręcznik czyli z pamiętnika bibliotekarki". Jak dotąd ukazała się część I dostępna pod linkiem: www.pinezka.pl/powiesc/3632-recznik-czyli-z-pamietnika-bibliotekarki-odc1 Lada chwila będziemy publikować część drugą (a potem następne)." Rzeczoną forumka...
    • jak juz wspominałam właśnie odnowiłam znajomość z Kłąmczuchą i oto garść moich zdziwień i spostrzeżeń opbyczajowych i literackich 1. ważna rolę w życiu Mamertów odgrywa telewizor. jest wymienionych trochę tytułów - Kojak, Kobra, siódmy odcinek Polskich dróg, Wieczór z Dziennikiem (telewizor na lodówce). Marzenka ogląda zwierzyniec o 17 i przygody misia Yogi, Danka wspomina Komików niemego ekranu. 2. czy Seweryn Konopiński, dentysta naprawdę istnieje/istniał w 1977 roku? (tablicz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się