odcinek

(21 wyników)
  • Czy może ktoś oglądał? Świetny serial, AXN niedawno pokazał pierwszą serię. Mam pytanie do osób, które widziały ostatni odcinek - czy śmierć córki Patty ma jakiś związek z Frobisherem? Czy ona chciała go zniszczyć z zemsty?
  • z powieści Ake Edwardsona. Od poniedziałku jest wyświetlany przez telewizję szwedzką SVT i - uwaga uwaga - jest dostępny w sieci także poza Szwecją! (co wcale nie jest takie oczywiste, bo np. serialu nakręconego na podstawie trylogii "Millennium" Larssona w Polsce w sieci nie dało się oglądać) Ma być osiem odcinków, w poniedziałek wyemitowano pierwszy. Tu link: svt.se/winter
  • Uwielbiam "Morderstwa w Midsomer" ale czasem mam wrażenie, że mordercy tam za bardzo kombinują. Na przykład w którymś z ostatnich odcinków (tym o Klubie Puddingu) znaleziono ofiarę wprasowaną walcem w trawnik do krykieta - podczas gdy została zabita u siebie w domu. No, ja rozumiem, że to bardzo efektownie wygląda na ekranie, ale po co morderca tam ją wlókł, narażając się na zdemaskowanie? Po co napychał usta ofiary puddingiem, kierując od razu podejrzenia w stronę klubu? W kilku innyc...
  • hm, zapowiada się nietypowo... www.merlin.com.pl/frontend/towar/466235 Najbardziej przewrotny thriller ostatnich lat. Dexter Morgan to za dnia wzorowy pracownik policyjnego laboratorium, a nocami kat, który wymierza swoją sprawiedliwość. Dwoistość jego natury jest tak zaskakująca, że nie jesteśmy już pewni, czy ten przykładny obywatel i wyrafinowany morderca to jedna osoba...
  • Nowy serial w TVP, wczoraj były dwa pierwsze odcinki. Obszerne omówienie tego serialu znalazło się zreszta na stronach tegotygodniowego dodatku programwowego do Wyborczej. Obejrzałam i podoba mi się: - policjanci (ekipa dochodzeniowa) - muzyka - rozmowy (stały punkt odcinka) przy stoliku komendanta (w tej roli B. Cieslak) z jego podwładnymi - oraz to, że pokazuje miejsca autentyczne (mam nadzieję, że nie natknę się nigdy na adres np. "Dzika 102", jak to bywało w Kryminalnych), moze...
  • Wczoraj na Hallmarku przed "Sprawami Insektora Morse'a" pojawiła się zapowiedź całkiem nowych odcinków "Midsomer" emitowanych od listopada. Wolę się upewnić czy to nie omamy i czy ktoś jeszcze widział taką zajawkę - pki co na tym formum nie widziałem informacji na ten temat.
  • Witam Dzisiaj (24.06.) o 23.25 na TVP1 pierwszy odcinek serialu "Foyle's war". Nie wiem, ile odcinków wyemitują, ale za tydzień, we wtorek planowana jest kolejna odsłona przygód tego detektywa. Mimo, ze widziałam, to i tak obejrzę sobie ponownie. A co! :) Tym, którzy nie widzieli polecam gorąco. Link do wcześniejszych dyskusji o Foyle'u: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33434&w=30331097&v=2&s=0
  • albo "Prison Break", Polsat 28 stycznia /niedziela/ zapowiada emisję tego sensacyjnego serialu, na punkcie którego oszalał podobno świat tzn.USA, Australia, Kanada, RPA i wiele innych. Tak myślę, że chyba warto zobaczyć czym ekscytuje się tzw.świat, może faktycznie jest świetny.
  • ktoś widział? ja mam właśnie universal chwilowo w okienku upc i udało mi się ułowić jeden odcinek. zupełnie, zupełnie inaczej wyobrażałam sobie frosta i mulleta! serialowy frost przekonujący, choć to chyba inny facet nie tylko od moich wyobrażeń, ale i od powieści. a mullet mi się nie podobał - no co ja poradzę, ze mullet ma dla mnie twarz durnowatego szefa jeszcze bardziej durnowatego bohatera nagiej broni :)
  • Niedziela, 23.00
  • dziś w TVN o 22.05 kolejny odcinek. Ciekawe, jak długo, ale ja się na niego "czaję" jako wielbicielka;)
  • wczoraj (tj. w pon. 27 luty) ogladałam na dwójce kryminalne zagadki Las Vegas i niestety nie wiem jak się skończyło, bo zasnełam :-( A było o wypadku samochodowym i zatrutej kobiecie i nie wiem jak to się wyjasniło. Może ktoś oglądał???? I rozwiaże zagadkę? Obudziłam się niestety jak leciał drugi odcinek i widziałam początek i też oczywiście zasnęłam na rozwiązanie zagadki. Przy okazji, nie rozumiem dlaczego tak późno puszczają ten serial, był trochę wcześniej, ale 2 wyprodukowała...
  • ...tych, co piszą streszczenia odcinków CSI na telegazecie. No niech mi tylko który w ręce wpadnie. JAK MOŻNA pisać coś w rodzaju "jednak w wyniku śledztwa okazuje się, że to było samobójstwo", jak można tak bezczelnie zdradzać, kto był zamieszany w intrygę ("Śledztwo wykazuje, że napad ukartowała pracownica sklepu"). Grrrr!!!
  • Pilotowy odcinek był dziś. Z tego co wyczytałam, to był to 5 czy 6 z kolei. Od pierwszego będą emitowane w niedziele, od 7 grudnia o 20. Oglądał ktoś? Ja tak. Sandomierz pełen kwiatów, niemal czuć było te róże przed telewizorem. Niemal toskańskie klimaty :-) Jak dla mnie, wrażenie pozytywne, niecierpliwie czekam na kolejne odcinki.
  • tego produkcji nieszwedzkiej ... Ohydnie nudny i okropny film... Oczywiście to moje subiektywne zdanie, ale to, co ujrzały me oczy późną porą, a oglądałam trochę ponad 20 min(potem zasnęłam) -było strasznie nudne, nadęte i nijak się miało do prozy oraz prawdziwie zekranizowanego serialu szwedzkiego, który kocham i będę w środę oglądać :* A czytałam, iż to, co mi się nie podoba, zbiera noty wysokie pono ... hm... A Was to nie nudzi?? Ten za przystojny Wallander?? Jego zbyt nowe auto, z...
  • wiem, że tu książkowo piszemy, ale ja tak lubię porucznika Borewicza... :-) Więc donoszę, żem w poniedziałek nabyła gazetę wrocławską, do której płytkę dołoczyli z pierwszym odcinkiem - Major opóźnia akcję. I teraz co poniedziałek jeden odcinek być ma, hura... ;-)
  • Witam wszystkich serdecznie. W latach 60 -80tych moja mama miala olbrzymia kolekcje kryminalow ukazujacych sie w tamtym okresie w polsce. Czesc przeczytalem i do dzisiaj powracam do niektorych pozycji. Przypominam sobie jeden kryminal polskiego autora ale nie moge sobie przypomniec autora i tytulu. Fabula z tego co pamietam byla nastepujaca: milicjant w przebraniu, z przygotowanym zyciorysem recydywisty probuje z infiltrowac jakas grupe przestepcza. Poznaje dziewczyne z ktora za...
  • Trafiłam przypadkiem, więc zawiadamiam:). www.tv4.pl/tv4_zapowiedzWiecej_9713/Azazel.html
  • Kupuję i oglądam wszystkie odcinki, filmy te podobają sie też mojemu dziecku 12 lat). Nie ma to jak klasyka: wszystko opiera się na ZAGADCE, a odbiorca próbuje ją przez cały czas rozwiązać, zaś zakończenie (w idealnym przypadku) jest dla niego zaskoczeniem. Nienawidzę tych współczesnych ociekających krwią sensacji oraz oryginalnych wątków w stylu: piękna, młoda dziennikarka prowadzi śledztwo na własną rękę itp
  • Witam! Moze ktos z Was pamieta tytul i autora kryminalu, ktory jakis czas temu GW publikowala w odcinkach w Magazynie (wtedy chyba jeszcze nie DF)? Recz byla o prywatnym detektywie z problemem alkoholowym. Jesli dobrze pamietam, jego zona zostala zamordowana i od tego zaczal sie jego problem z piciem. Stracil prace w policji. Caly czas w tle pojawiaja sie nawiazania do klasyki literatury (Dante). Bede wdzieczny za odswierzenie pamieci. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się