Forum Kultura Agatha Christie
ZMIEŃ
      odcinek

odcinek

(17 wyników)
    • Tv.com podaje, że wczoraj pokazano pierwszy odcinek 12 sezonu Poirota - "Tragedia w Trzech Aktach". Następne wg serwisu mają być "Zegary". IMDB podaje natomiast że "Zegary" były pierwsze (emisja 30.12.2009) a "Tragedia..." druga (emisja 01.01.2010). Kolejne odcinki to "Wigilia wszystkich świętych" i "Morderstwo w Orient Expressie" - brak dat emisji.
    • od 26 09 w sprzedaży- zatrute pióro z joan hickson.
    • Witam, Czy już ktoś oglądał? :) Jak się Wam podobała ta ekranizacja? Proponuję, żeby po ukazaniu się każdego nowego odcinka z serii WD tworzyć wątek z naszymi mini-recenzjami i opiniami na temat filmu. Co wy na to? :) Fajnie by było, gdybyście napisali co nieco także o 2 poprzednich odcinkach tzn. "Przygodzie kucharki z Clapham" oraz "Morderstwie w zaułku"! Sczerze powiem, iż właśnie te dwa w/w tytuły bardziej przypadły mi do gustu od Johnego. Kucharka to wg mnie bardzo dob...
    • Witajcie!! Wczoraj kupiłam pierwszą część Poirota na DVD. W środku była jedna płyta, a teraz wyczytałam w internecie, że powinny być dwie!!! Kurcze, no i jak jest na prawdę?? Czy wiecie ile w sumie ma być tych "Poirotów"? Holmesy mnie nie interesują. I jeszcze jedno pytanko: czy te dwa filmy, które są na pierwszej płycie (płytach?) są na podstawie książek, czy opowiadań A. Christie?? Jeden z tych tytułów kompletnie nic mi nie mówi. Pytam, bo nie czytałam ich jeszcze i jeśli się mi...
    • jest nowy odcinek Poirota ma 55 min, a jest jeden na płycie Czy Amercom nie przegina? irytują mnie od pewnego czasu!
    • Moi drodzy, z takim lekkim drżeniem serca zapodaję ten temat, no ale raz kozie śmierć. Postanowiłam napisać opowiadanie, w którym spotkają się dwie moje ulubione postacie, tj. Indiana Jones i Herkules Poirot. Opowiadanie składa się na razie z dwóch rozdziałów, dostępnych tu: Pierwszy: notatki-na-marginesie.blogspot.com/2008/07/indiana-jones-i-tajemnica-grobowca.html Drugi: notatki-na-marginesie.blogspot.com/2008/08/tajemnica-grobowca-architekta-odc2.html Co prawda udział Poirota ni...
    • Juz we wrzesniu!!! bedzie w kolekcji Wielcy Detektywi!!! Ale fajnie!! Może nasze maile coś dały:-))
    • W najblizszy poniedzialek wydany zostanie komplet wszystkich 12 filmow z Panna Marple (Joan Hickson) dla regionu 2. Polecam! Tu jest link: www.choicesdirect.com/templates/product.asp? ProductGuid=672426 pozdrawiam, kindov :)
    • CZesc :) wlasnie kupilem nastepnego Holmesa - znak czterech - i w zapowiedziach podaja, ze nastepne DVD z Poirotem to... 5 malych swinek! Ekstra! :) Najlepszy odcinek! Oznacza to przy okazji, ze nie planuja wydawac kolejnych czesci w porzadku chronologicznym, jak byly krecone - i bardzo dobrze, bo wszyscy (albo wiekszosc) wolimy sfilmowane powiesci :) Oczywiscie opowiadania tez sa bardzo fajne, ale... A - podaja tez tytuly (DWA) nastepnych Holmesow: Samotna cyklistka i Garbus) -...
    • Amercom ogłosił na swej stronie, że 18 stycznia pojawi się nowy numer!!!! 4.50 z Paddington
    • Poirot i Marple ponownie w Amercom Pewnie będą też nowe odcinki, bo Amercom podaje na stronie, że Poirot: Aktualnie w edycji numer: 1/38 (a poprzednio ukazały się 32 numery) Marple: Aktualnie w edycji numer: 1/25 (a były 24 numery, w tym 4 nie z Marple)
    • Niestety, opowiadania :( I znowu kolejność wydawania poszczególnych odcinków została zachowana, tylko dlaczego pominieto "Tajemniczą historię w Styles"...?! Ze strony Amercomu: Kolejny numer (15) Kolekcji Agathy Christie z przygodami detektywa Poirot (płyta nr 15) ("Podwójny trop" oraz "Tajemnica hiszpańskiego kufra") będzie w sprzedaży 2.05.2006r. pozdrawiam, kindov :)
    • Spełniają się najskrytsze marzenia :) W najnowszym numerze (12) z Panną Marple Amercom zapowiada, że w nr 14 (czyli za 2 tygodnie) rozpoczynają nową serię: Miss Marple z Joan Hickson :D :D :D Skoro od nr 14, w którym ma byc "Tajemnica Sittaford", to przypuszczam, że dostaniemy 2 filmy, tak jak to miało miejsce z 1. odcinkiem obecnej serii dołączonej do Samotnego domu z Poirotem. Wielkie zaskoczenie i doskonały prezent na święta :) Kto jeszcze się cieszy? :D pozdrawiam, kin...
    • Wczoraj wrocilem z Sopotu, w ktorym pogoda byla taka sobie (fifty-fifty slonce i deszcz), ale ludzie za to po prostu swietni :) W sumie - znakomicie sie bawilem! Przeczytalem wlasnie wszystkie zalegle posty na forum i prosze! same mile niespodzianki! Szczegolnie z Panna Marple w Amercomie. Skad ta wiadomosc? Napisali moze w najnowszym Poirocie? (24 kosy...) bo jeszcze nie zdazylem kupic, wiec nie wiem. A na stronie amercomu tego newsa nie widze jakos :( Pozdrawiam wszystkich! ...
    • Od ponad tygodnia wchodzę na stronę Amercomu i nadal nie ma zapowiedzi nowego numeru... Co tak długo? :(
    • Witajcie, Zakładam nowy watek, żeby broń Boże nikt nie przegapił tych wieści! :) Napisałem do Amercomu z prośba o 3 informacje: 1. Czy wydane zostaną wszystkie odcinki serii z Joan Hickson (jest ich 12, tyle ile powieści z ta bohaterką)? 2. Czy zostanie jeszcze wydany ostatni odcinek dotąd wydawanej serii Marple z Geraldine McEwan, pt. "Sittaford Mystery" (Tejemnica Sittaford)? 3. Kiedy (przynajmniej orientacyjnie) można spodziewać się wydania zapowiadanych 4 najnowszych...
    • Właśnie ukazała się informacja na stronach naszego ulubionego Amercomu, że kolejny Poirot - "Samotny dom" - ukaże sie 25 października. Będzie razem z Panną Marple.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się