odcinek

(13 wyniki)
  • powitać! bardzo pilnie poszukuję kogoś, kto ma nagrane dwa pierwsze odcinki "Moskiewskiej Sagi". wczoraj przegapiłem, a zależy mi na tym bardzo bardzo!!! Będę wdzięczy za kontakt: magorpl@yahoo.com albo mejl gazetowy pomocy i dziękuję za pomoc z góry
  • Od obieglej soboty na polskim kanale "Polsat Cafe" o pólnocy idzie rosyjski serial bardzowieloodcinkowy "Dr. Żywago" z Olegiem Mieńszykowem w roli głównej z polskim lektorem ; jutro juz drugi odcinek... niestey znow przegapiłem początek :-(
  • Jakież one były sympatyczne, pamiętacie? A który odcinek najbardziej zapamiętaliście? Zapraszam do wspominków...!!
  • Wiem, wiem, że to detektywistyczny chłam i bzdety, ale bardzo lubię książki Aleksandry Marininy, te o Nastii Kamienskiej. Najpierw widziałam serial z Jakowlewą w roli głównej, a dopiero później zaczęłam molestować znajomych, żeby mi przywozili książki. To naprawdę dobry relaks, takie czytanie bez jakiegokolwiek przepływu fal przez mózg. Jeśli znajda się tu jacyś fani Kamienskiej, donoszę: od soboty na RTR o 20 będą nowe odcinki!
  • witam wszystkich. moj znajomy polecil mi film, ktorego tytulu nie jestesmy pewni - "charakterystyka narodowego wędkarstwa". Akcja filmu dzieje sie w marynarce wojennej ZSSR. Marynarze okretu podwodnego zostawili przez pomylke na brzegu finlandii skrzynki z wodka. Gdy stwierdzili ich brak, postanowili wrocic. W powrotnej drodze, po zabraniu skrzynej z alkoholem, finska straz graniczna, zaczela okret podwodny scigac. Po pewnym czasie okazalo sie, ze zabraklo paliwa na lodzi... Czy k...
  • Właśnie się zaczyna.
  • Kochani, jutro na 1-m rosyjskim (d.ORT) - jak ktoś ma na kablu lub na talerzu - j 18:10 "1612" oraz pierwszy odcinek "12" Michałkowa (4 odcinki az do piatku o 21:20 lub 21:30 z powtórka o 2. z minutami. Polecam. Natalia.
  • Dziś o 20.50 (czasu polskiego) leci na NTV-Mir pierwszy odcinek serialu "Kamienska" wg Marininy. Dima Nagijew też gra! Ja już to kiedyś oglądałam na "starym" NTV, ale z przyjemnością znów zobaczę.
  • Dzisiaj o godzinie 19:00 [czasu polskiego] na RTR-Planeta program "Линия жизни" z Jeleną Kamburową!!! Powtórka tego programu bedzie dzisiejszą nocą - o godzinie 02:55 [czasu polskiego]. Kto nie ma kablowki,ani satelity,to mozna on-line ogladac: www.rtr-planeta.com/?d=7 po prawej stronie klknac w "Прямой эфир" Czy ktos lepiej od Niej zaśpiewa? ru.youtube.c...
  • Czy oglądacie rosyjski 10-odcinkowy serial "Idiota" (2003) według Dostojewskiego, emitowany w TVP1 w niedziele około 24.00 lub 1.00 w nocy? Po dwóch odcinkach można powiedzieć, że to wybitna ekranizacja, nadzwyczaj wierna powieści, mistrzowsko zagrana i trzymająca w napięciu - nieco teatralna konwencja znakomicie się tu sprawdza, bo fabuła powieści Dostojewskiego opiera się głównie na dialogach. Jestem zachwycony, że w dzisiejszych czasach można coś takiego nakręcić. A Rosjanie kolejny ...
  • Pismo "Naj z krzyżówkami" proponuje kolekcję 12 odcinków (czyli całość) kultowego serialu o agencie Stirlitzu "Siedemnaście mgnień wiosny" (na 6 płytach DVD). Serial nie został odnowiony, więc jakość obrazu i dźwięku jest "telewizyjna", brak polskich napisów - tylko lektor (którego można jednak wyłączyć i oglądać w oryginale), ale rzecz jest tak rzadka i od tak dawna niepokazywana w telewizji, że dla wielu rusofilów będzie to prawdziwa gratka.
  • Poszukuję rosyjskich słów piosenek z tego filmu dla dzieci. Moje dziecko oszalało na tym punkcie a ja tylko pamiętam fragment piosenki krokodyla Gieni: Ja igraju na harmoszkie u prachożych na widu k sażalieniu dień rażdienia tolka raz w godu a co dalej? (nie mam czcionki rosyjskiej stąd pisze tak jak wyżej) Pomóżcie znaleźć, podlinkujcie, bardzo szukam
  • Hej wszystkim! jestem tu nowy. pamietacie filmy o ochocie i rybałce?? jakie były ich tytułu (bom zapomnial) i gdzie je mozna zdobyc? Pozdrawiam Łukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się