odry

(31 wyników)
  • witam, mój synek ma 13 m-cy. Jest uczulony na wiele produktów pokarmowych w tym na żółtko kurze - ma po nim wysypke (białak nie próbowałam jeszcze dawac). Lekarka odmówiła zaszczepienia dziecka bo z badań wyszła 1 klasa reakcji na jajko kurze. Kazała się zgłosic do poradni chorób zakaźnych przy szpitalu im Korczaka we Wrocławiu. Z tego co móiła jest to jedyne miejsce w tym mieście gdzie bezpiecznie mogą mi zaszczepic dziecko. Bez skutku próbuję się tam zarejestrowac gdyż porad...
  • Witam,mam pytanie do mam dzieci z alergią na jajko kurze czy szczepiłyście wasze dzieci na odrę świnkę i różyczkę jak tak to czym.Synek niby z testów ma alergie na jajko klasy 1 ale tak na prawdę jak coś zjem co ma jajko(karmie jeszcze piersią) albo mu podam coś co zawiera jajko to go sypie i ma rozwolnienia przez kilka dni ie mówie już o sluzie który w tedy nagle się pojawia.szczepić?
  • Witam, mój synek ma 14 miesięcy. Jest alergikiem ( białko krowie - do tej pory nutramigen oraz inne wybrane produkty np jabłko). Cały czas zażywa zyrtec. Alergolog chciał zrobić testy skórny na białko jaja kurzego bo szczepionka ma albuminę w składzie ale po odstawieniu zyrtecu było strasznie ( zapalenie spojówek, oskrzeli itd) więc zrobiliśmy tylko testy z krwi. Wyniki wyszły 0,4. Czy to wystarczy aby podjąć decyzję o szczepieniu? Alergolog jest na urlopie czekamy na jego powrót a...
  • Witam, mam małego alergika. Skończył roczek, dopiero w tym tygodniu pierwszy raz spróbował żółtko z jajka, odrobinkę, na razie nie ma żadnych objawów, jednak alergolog zabroniła podawać białko przynajmniej do ukończenia 2rż. W rodzinie miałam alergię na jajka. Syn ma być szczepiony niedługo, wizytę u alergolog mamy dopiero w sierpniu. Co ja mam powiedzieć pediatrze? Czy muszę szczepić dziecko? Strasznie się boję!!! Czy nie ma jakichś szczepionek na to, w których na pewno nie ma białk...
  • Hej! Najgroźniejsze (potencjalne) alergeny pokarmowe to: -mleko i jego przetwory (jogurty, sery, kefiry, masło itd.) i wszystkie produkty je zawierające -jeśli mleko to również wołowina i cielęcina -jaja (zółtko i białko) -jeśli jaja to również kurczak (najbezpieczniejsze mięso to królik i indyk) -czekolada i kakao -ryby -orzechy (laskowe, ziemne, włoskie) -gluten (np. pszenica, czyli od razu też wszystko z niej zrobione. Glutenu nie zawierają kukurydza i ryż) -owoce cytrusowe -truskawki, cz...
  • czy dzieci uczulone m. innymi na białko jaja kurzego są szczepione na te choroby? jak to u Was wygladało?
  • nka/rózyczka.Mój syn uczulony jest na białko jaja kurzego,jednym z przeciwskazań do wykonania tego szczepienia ( które znalazłam w internecie! - bo lekarz prowadzący mojego syna o niczym takim mi nie wspomniał ),jest właśnie uczulenie na białko kurze.Moje dziecko za kilka dni kończy 13 miesiąc a mnie powiedziano w przychodni normalnie,że mam wyznaczyć sobie termin na zaszczepienie.Czy moje dziecko nie powinno mieć tego szczepienia przynajmniej przesuniętego,o kawał czasu rzecz jasna,bo ...
  • Kochane!!! moje dziecko nie dostaje jeszcze jajek (naweet żółtka) - ze względu na podwyższone ryzyko alrgiczne, a chcemy zaszczepić go na odrę, świnkę i różyczkę. Słyszałam, że jest ona niebezpieczna dla dzieci z alergią na białko jaja. Napiszcie proszę o swoich doświadczeniach z tymi szczepionkami (MMR2, trimowax, priorix???). Co robić???
  • W zeszła środę mój synek był szczepiony właśnie tą szczepionką. W czwartek wprowadziłam mu nową rzecz - fasolę. A w piątek go wysypało, ale inaczej niż na ogół po jedzeniu tj. ma cały brzuszek, plecki i okolice pod brodą w drobniutkich krosteczkach, lekko czerwonych ale raczej bladych. No i mam pytanie czy Waszym zdaniem to raczej fasola czy raczej szczepionka? Moja lekarka twierdzi że szczepionka może wysypać najwcześniej po 10 dniach. Dzwoniłam dziś do producenta, ale nie udziel...
  • Mam 2,5 letniego synka.Stwierdzono u niego alergię na mleko i jajo w związku z tą drugą nie może być zaszczepiony na odre,świnke,różyczkę.Lekarz stwierdził,że przy tak dużej alergi(4 stopień)może dojść do wstrząsu.Nigdy nie zdecydowałabym się na tak ryzykowny krok.Z drugiej zaś strony boję się jaki przebieg będą miały te choroby w przyszłości.Może ktoś z Was miał podobne doświadczenia.Bardzo proszę o pomoc.
  • www.dzieci.bci.pl/strony/blask/szcz1.html
  • czesc, czy jesli dziecko ma silne uczulenie na jajko to dr Z zaleca wstrzymac sie ze szczepeniami nawet do 2-3 lat czy szczepi w szpitalu? pytam o szczepienie rozyczki, odry i swinki bo pediatrzy mowia zeby go dr zaszczepila u siebie. pozdr b.
  • kochane Mamy! Czy szcepiłyście swoje dzieci chore na AZS i alergie pokamowa MMr-em lub Priorixem w 13-14 miesiącu. Co mówili wasi alergolodzy na ten temat? w końsu jest to szczepionka na białku jaja kurzego. Pozdraiwam
  • ...na jajko? moja mala ma juz 15 m-cy, niby dr Z. zezwolila na szczepienie, ale w warunkach szpitalnych, a na Nieklanskiej "fochy" robia- bo mala ma IgE niskie, wiec dla nich alergii nie ma... po za tym, ponoć szczepionka zaostrza objawy azs w ogole... jak zrobilyscie Wy? kiedy szczepilyscie i gdzie??? pozdr
  • drogiedz dziewczyny mam pytanie czy po szczepieniu jw. może wystąpić z tyłu na szyi okropne uczulenie. Tylko tam i nigdzie więcejjest tego coraż więcej szczepienie było w poniedziałek dziisaj piątek i jest coraz więcej nic nowego do jedzenia nie dostał. Podpowiedzcie proszę
  • słyszałam, że ta szczepionka jest na bazie jajka. Boję się czy stan skóry nie pogorszy się jeszcze bardziej.
  • mje dziecko ciagle walczy ze skaza, postac mamy lekka bo trzymamy diete no i wlasnie...my ciagle nie zaszczepieni bo ja sie boje( chodzi o ta ostatnia dawke na 18 msc) boje sie ze skaza uderzy :( a tatus nalega i przychodnia a ja sie boje. czy faktycznie jest tak, ze skaza moze wrocic ze zdwojona sila po tej szczepionce?
  • synek ma 11 m-cy jest alergikiem ma azs koncze wlasnie z cycek i bylam na diecie takze skora wzglednie pod kontrola jest ladna nawet nic nie ma a mimo tego drapie sie po glowie glownie ale po ciele tez troche smaruje go trustymi kremami ale tylko troche to popaga nie widze zeby luszczyla mu sie skora na glowie chyba ze przyczyna jest inna juz nie wiem glownie to zdaza sie jak idzie spac
  • Gdy moja córka zaczęła miec objawy alergii, zrezygnowaliśmy z białka kurzego i 3 tygodnie był spokój, ale teraz znow robi brzydkie kupy, ma zapchany nos i zero apetytu. Jako winowajcę podejrzewam żółtko, które do tej pory dostawała.Stąd moje pytania: 1. Co jeszcze może uczulać: wywary, mięso kurze? Też odstawić? To co wtedy? Zupy na wodzie czy na np. indyku lub kaczce? 2. Jak wasze dzieci tolerują przepiórcze jajeczka? 3. Co z żelazem? Moja nie może też wołowiny i cielęciny. 4.Cz...
  • Poszliśmy do lekarza na szczepionkę ( odra, świnka, różyczka)jak Mały skończył rok i dowiedziałam się, że szczepionka jest zrobiona na bazie białka kurzego i niewiadomo jak Wojtuś alergik zareagowałby. Mam podawac mu białko kurze i obserwować, ale po podaniu żółtka 2 mies. temu drapał się po buzi przez godzine i miał bąble. Czy miałyście podobny problem? Napiszcie jak to sie skończyło. Dziękujemy za odpowiedzi, Wojtus i Anka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się