Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      odry

odry

(6 wyników)
    • Witam, z góry przepraszam za wątek nieco off :) Nasza homeo poleciła zaszczepić młodszą córkę pojedynczą szczepionką przeciwko odrze, problem w tym, że nigdzie w W-wie takich szczepionek nie ma :( A w niektórych miastach w Polsce, są w aptekach, wystarczy recepta od pediatry... to też wiemy od naszej pani doktor. Czy ktoś coś wie, jak mieszkając w W-wie stać się posiadaczem tejże szczepionki? W uzasadnieniu: dziecko ma prawie 3 lata, odroczone szczepienia niemal wszystkie - b.zła tol...
    • Chciałabym zaszczepić swoją córkę tylko przeciwko odrze - czy ta szczepionka jest równie niebezpieczna jak MMR? Myslę o zaszczepieniu przeciwko tej chorobie, ponieważ znajoma pediatra (z którą konsultowałam sprawę szczepionek) powiedziała mi, że niedawno miała przypadek śmierci rocznego dziecka z powodu odry właśnie.
    • zastanawiam sie czy szczepienie przeciwko odrze ma jakis sens, skoro przypadki odry sa sporadyczne (w 2005 - 13 osob (z tej 13 ponoc polowa szczepiona), w 2006 do tej pory 45 wg pzh, niestety nie podaja przedzialu wiekowego) oczywiscie zwolennicy szczepien powiedza, ze tak mala skala zachorowan to zasluga wlasnie szczepionki, w co oczywiscie watpie (zreszta pytanie to wlasciwie dotyczy rowniez blonicy i polio, szczepionka przeciwko tezcowi - ok, ale oczywiscie nie w okresie n...
    • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=43536299
    • witam ponownie. otworzylam nowy watek odnosnie tej szczepionki.za ok 6 mies. czeka mnie szczepienie dziecka na ta szczepionke bardzo sie jej boje poniewaz szczepilam na nia starsze dziecko i przez okolo mies mialam z tego powodu zalamanie dziecko mialo objawy autyzmu.ktore wlasnie jak napisalam trwaly miesiac. teraz boje sie tej sczepionki.mlodsze dziecko jest bardzo chorowite.myslalm zeby wykupic sama szczepionke na swinke i zaszczepic tylko na ta jedna chorobe. mam pytanie wlasnie odn...
    • Spotkałam się z opinią, że zamiast szczepić szczepionką na te 3 choroby lepiej zastosować szczepionki pojedyńcze w pewnym odstępie czasu. Szczepionką na 3 choroby nie mam zamiaru szczepić na razie dziecka, czy zastosowanie trzech szczepionek zamiast jednej jest lepszym rozwiązaniem i czy jest realne na naszym rynku - czy pojedyńcze szczepionki dobrej jakości są dostępne. Z góry dziękuje za sugestie i informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się