odry

(4 wyniki)
  • Mój synek niedlugo konczy roczek i bedzie musial byc zaszczepiony przeciwko odrze-swince-rozyczce. Pani Doktor, króra szczepionke wybrac MMR czy platna Priorix? Jakie sa róznice pomiedzy tymi dwoma szczepionkami? Dodam, ze obawiam sie tego szczepienia, poniewaz synek po drugiej dawce Infanrix Hexa mial temperature 40 stopni. Bylismy skierowani do poradni powiklan poszczepiennych i tam po zbadaniu i zebraniu wywiadu swierdzono, ze temperatura pojawila sie, poniewaz synek mial zac...
  • Beato, super że jesteś na tym forum i udzielasz wsparcia. Mój dylemat jest następujący. Synek (prawie 13 miesięcy) poszedł do żłobka i podłapał jakiegoś wirusa (lekarka nie była pewna co to jest, nie wykluczała ospy, choć 1 krostka już znika, inne się nie pojawiają, tylko utrzymuje się wysoka gorączka, czasem powyżej 39 stopni). Jak tylko synek wyzdrowieje to będę chciała go jak najszybciej zaszczepić przeciw odrze, różyczce i śwince (a może i dorzucę do tego ospę). I teraz pytanie zasa...
  • mam ulotke szczepionki MMR, ale jest niekompletna brak składu szczepionki. Mój syn jest alergikiem a wszedzie pisze ze nie szczepi sie w przypadku uczulenia na składniki uzywzne do produkcji szczepionek. Skad wziac informacje na temat tych składników? w ulotce nie ma opisu ani wypełniaczy ani subst pomocniczych ani konserwantów. Myslicie ze sanepid ma?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się