-
Moje maluchy prawdopodobnie złapały odrę. Trzech lekarzy oglądało młodszego i stwierdzili, że odra, ale jeszcze czekamy na badanie krwi, żeby potwierdzić. Starszy miał podobne objawy, ale bardzo łagodnie, pewnie dlatego, że jest już po jednyn MMR. A maluszek się męczy... Najstarsza córka 3 razy była szczepiona przeciw odrze, więc jej chyba nie ruszy.
Starszy to chyba w ogóle sobie postanowił, że będzie przechodził po jednej chorobie wieku dziecięcego na kwartał. I kwartał - ospa, II kwarta...
-
wiadomosci.onet.pl/1833166,28350,wiadomosceu.html
-
Mieszkam w okolicy Wembley i tutejsze gazety trabia o epidemii tej choroby w rejonie BRENT, dzis nawet widzialam na miescie ostrzezenia po polsku na ulicach, zachecajace do szczepien dzieci szczepionka MMR. Moja dwuletnia corka nie zostala zaszczepiona MMR i to byl nasz wybor, jednka teraz sklonna jestem zaszczepic mala szczepionka pojedyncza przeciw odrze, ktos sie orientuje czy jest tu taka mozliwosc i ile to kosztuje?.
-
Witajcie,corka-13 miesiecy,od srody przez 4 dni miala goraczke mdz.38 a 39 stopni,zadnych innych objawow,tylko marudna i placzliwa. W niedziele goraczka duzo mniejsza,ok 37.4 i zaczela sie wysypka-za uszkami,brzuch i plecki cale. Nie sa to duze placki tylko raczej takie male plamki,znikajace po naduszeniu. GP dzis powiedzial ze to moze byc MEASELS (szczepienie na to mamy za tydzien) lub inna infekcja wirusowa. Co to jest-odra czy rozyczka? I czy ja to moze swedziec lub bolec? Bo marudzi i pla...
-
Gypsi,
od stycznia zaczynam prace w NHSie :)
Dzis bylam na spotkaniu w occupational health clinic i pielegniarka chce mnie
zaszczepic na MMR w dwoch dawkach ( z odstepem miesiaca). Szczepienie
p/rozyczce mialam w 96 r; ospe mialam w jakims 89 r. Czy jest sens sie
szczepic? Czy w Polsce tez szczepia doroslych ta szczepionka? Boszz, a moze ja
ja mialam a nie pamietam? Ale chyba nie. Jak to sie po polsku nazywa?
Dzieki wielkie.
Pozdrowienia
PS a czy moge odmowic szczepienia?
-
Mała jest po pierwszych trzech szczepieniach. Kolejne dopiero jak
będzie miała 12 mies. tzn wg angielskiego cykly szczepien.
Rozumiem że mam sie tego trzymać w PL i nie szczepić małej, bo w PL
są jeszcze szczepienia w 5/6 i 7 mies.
-
wyborcza.pl/1,75476,6332022,Nie_boj_sie__zaszczep_twoje_dziecko.html