odry

(7 wyników)
  • zobaczcie dziewczyny, brak chętnych do udziału w przetargu na dostarczenie ww. szczepionki Komunikat
  • zwlekalam 2,5 roku i w koncu sie odwazylam. po rozmowie z pediatrą, logopedką.ale i tak czuję jakis niepokoj, mimo, ze Piotrek dokazuje, jakby nigdy nic. w ten oto sposob mamy zaliczone wszystkie szczepienia obowiazkowe. oby wszystko bylo dobrze.
  • ja mam wątpliwosci, czytałam o skutkach ubocznych, o rtęci w tych szczepionkach, która jest w dużym stężeniu, nie wiem, chyba nie będę szczepić, a Wy?
  • czy Wasze dzieci mialy jakas wysypke po tej szczepionce? mojemu Synkowi rzucilo sie cos na buzie, z jednej strony 5 czerwonych kropek (chocby krostek), po drugiej stronie twarzy tylko jedna, slyszalam, ze po tej szczepionce moga wystapic jakies zmiany skorne, od szczepionki mija wlasnie drugi tydzien, pierwsza zmiana wyszla w noc, gdy Synek mial goraczke, jak bylo u Was?
  • rozyczka, czy odra, swinka, rozyczka, ospa dziewczyny MMRII jest to pierwsze czyli 3w1, ale gdzies ostatnio wyczytalam o dodatkowej ospie tzn 4w1 / chyba platnej/ dziewczyny czy rzeczywiscie sa dwa rodzaje ? czy warto doplacic i mies ospe z glowy?
  • dziecko.onet.pl/16382,0,0,szczepic__czy_nie_szczepic,1,artykul.html dziecko.onet.pl/11319,0,42,odszczepiency_nie_chca_szczepic_dzieci,artykul.html dziecko.onet.pl/15926,0,10,szczepic_na_grype,artykul.html
  • Tak jak pisalam w poprzednim watku strasznie balam sie szczepienie, wiec czytalam na ten temat wszytko co mozliwe. Dzisiaj w gabinecie nie wytrzymalam juz z tych nerwow i polecialy mi lzy z tego wszystkiego. No, ale oto co sie dowiedzialam. A wiec w UK wlasnie wybuchla epidemia Odry spowodowana tym, ze coraz wiecej rodzicow nie szczepi. W kwietniu po raz pierwszy od 14 lat zmarl na ta chorobe chlopiec. Nie bylo takiej epidemi od 1988 roku, czyli od momentu wprowadzenia szczepien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się