onkologia

(10 wyników)
  • Bardzo prosze o opinię o tym lekarzu. Dziękuję.
  • Proszę o opinie osób, które korzystały z usług tej placówki. W szczególności interesuje mnie biopsja cienkoigłowa. Czy jest na forum ktoś, kto ja tam wykonywał? Ewentualnie, czy możecie polecić inne miejsca w Warszawie gdzie takie badanie można zrobić? oczywiście przeszukałam internet, ale interesuje mnie opinie. dzięki za odpowiedzi
  • Witam, czytam forum i postanowiłam napisać,ponieważ miałam podobny problem i nie wiedziałąm co robić…. Ponad rok temu moja Pani ginekolog zdiagnozowała u mnie gruczolakowłókniaka w lewej piersi, stwierdziła jednak że na razie nie będzie mi go usuwać poobserwuję i zobaczy czy będzie rosl jeśli tak to zabieg wycięcia…. Nie poleca od razu kłaść się na stół ponieważ mówiła mi że po wycięciu włókniaka i tak trzeba przychodzic na kontrole co pół roku ponieważ mają tendencje do po...
  • Czy nie wydaje się wam,że wśród poruszanych tematów brakuje takiego wątku? Jeśli nawet niektóre z nas miały tego typu problemy to omawianie ich przy innym temacie jest trudne do odnalezienia dla osoby zainteresowanej. Mogłybyśmy dzielić się wiadomościami dotyczącymi nas samych lub też najbliższych członków rodziny gdyż obciązenie genetyczne ma znaczenie w powstawaniu tej choroby. Nie musimy ujmować problemów zbyt naukowo, przecież nie o to chodzi aby pisać w sposób nieprzystępny dla in...
  • wycięcia guzka na piersi i dwóch znamion.Przejrzeliśmy moje "plackate" znamiona. Czuje się jakoś lżej na duchu. Na czerniaka to nie wygląda i na raka piersi też nie. -Ale wiadomo że jeszcze histop.. Zabieg 15 stycznia. Wielkość 5mm węzły chłonne w normie. Wcześniej wykryte draństwo jakby co do leczenia. Dziewczyny badajcie się. Nic tak nie uświadamia jak wizyta na NFZ w centrum onkologii przed gabinetem onkologa. Te cztery godziny...
  • Dzień dobry. Chodzi o moją dziewczynę. Poniżej wypiszę, o co dokładnie chodzi. 1) Ma 17 lat 2) W przedziale od lutego do czerwca schudła prawie 10 kg bez stosowania diety 3) W czerwcu po raz pierwszy opóźnił się jej okres (do maja był regularny). W lipcu opóźnił się tak, że przyszedł dopiero w sierpniu po zastrzykach z progesteronu. Do zeszłego miesiąca zażywała tabletki z progesteronu, w grudniu je odstawiła na wyraźne zalecenie lekarza - teraz znów spóźnia jej się okres ...
  • Mam wynik badania histopatologicznego - przrzuty nowotworowe do szpiku kostnego. Musz trafic do onkologa - najlepiej najpierw prywatnie
  • witam, to mój debiut na formum witam serdecznie. i jest od razu pytanie. gdzie na nfz wykonuje sie w cywilizowany sposób tego typu rekonstrukcje. może ktoś z was ma informacje na ten temat.mam kolezanke i ostatnio zaczyna sie zastanawiac co dalej. bede zoobowiazana. antenka 68
  • Kochana Pani doktor Od półtora roku, co 6 mieięcy powtarzam cytologię w ćentrum Onkologii. Wynik: wg. papa - bez grupy. Obecność koliocytów, podejrzenie infekcji wirusowej. Robię rownież cytologię w �normalnej� ale bardzo przyzwoitej klinice (ESSO), ktorą podpisuje prof. Olszewski i tam cały czas jest wynik - gr II, słaby odczyn zapalny, albo lekko nasilony odczyn zapalny. Pani ginekolog, do której chodzę, przepisuje mi rozne globulki, potem mam zrobić cytologię i kółko się zamyka. Te...
  • proszę o opinię któty szpital jest lepszy. chodzi mi o onkologię.Szpital na ursynowie, Wawelskiej czy Saszerów. nie jestem z Warszawy. Bardzo proszęe o odp. Mam chorego tetę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się