(4 wyniki)
  • Pewnie wielu z was na widok Kaczek, które wyjątkowo nie odleciały na zimę :-) myśli o krótkim wyjeździe za granicę (pewnie i dłuższym często)...wcześniej warto poznać trochę języka (np. ciepłych krajów, jak portugalski, włoski czy hiszpański)...Gdzieś warto zacząć, np. wchodząc na portal językowy: www.e-jezyk.pl ...Wiem, że może to brzmieć jak ordynarna reklama, ale w końcu użytkowanie portalu jest za friko, więc niczym się nie ryzykuje (żadnych spamów itp.), a zawsze komuś może się t...
  • Czy ktos sie moze orientuje, jakie dokumenty sa potrzebne, do zarejestrowania sie w urzedie pracy? Posiadam Carta di Soggiorno per attesa di lavoro, oraz codice fiscale. Czy to mi pomoze? Chodzi mi o to przede wszystkim, by uzyskac ubezpieczenie. Doczytalam gdzies, ze powinnam zlozyc swiadectwo ostatnio ukonczonych szkol/uczelni. Czy wystarczy w jezyku polskim, czy musi byc tlumaczenie? I czy bez tego nie mozna? bowiem jestem tutaj i dopiero w grudniu bym mogla to sobie w polsce z...
  • Ciao ! Proszę pomóżcie, jestem w niemałym potrzasku, czy znacie jakieś strony www poświęcone gramatyce włoskiej i serwisom bezpłatnym, gdzie można uczyć sie włoskiego, zależy mi na słownicwie i na wytłumaczonej gramatyce. Pozdrawiam italianistów
  • Witam! Chciałabym przypomnieć sobie nieco z włoskiego oraz kontynuować naukę. Czy da się uczyć włoskiego online??? Może macie jakieś sprawdzone miejsce w sieci??? Proszę o namiary. Grazie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się