Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      perforacja

perforacja

(3 wyniki)
    • pomyślałam, że moglibyśmy przez internet powymieniać wzajemnie takie doświadczenia, anonimowo to mogłoby oszczędzić i nam, i przede wszystkim pacjentom wiele cierpień no cóż wypada mi dać pierwszej dobry przykład, więc go daję: jestem ginekologiem i do nie dawna byłam dumna z faktu, że w przeciwieństwie do wszystkich innych kolegów/koleżanek nigdy nie sperforowałam macicy, 15 lat pracy w zawodzie! trudno będzie niektórym uwierzyć bo porzekadło mówi, że ginekolog bez perforacji, ...
    • to po co oni tam siedzieli ( domyślnie pierwszy i drugi dyżurny). wiadomosci.wp.pl/kat,1019381,title,Pacjentka-zmarla-bo-lekarze-nie-zlecili-badan,wid,11672152,wiadomosc.html ja rozumiem że peritonitis jest na dzień dobry niespecyficzne, ale przecież gdyby zrobili głupie EKG, morfologię (w której na dzień dobry nie musiało być leukocytozy), nawet zakładając że jonogram byłby w porzadku...Aspat,Alat i tak dalej... to o co tutaj chodzi? Czyżby nie zlecili badań olewając sprawę komple...
    • Proszę o jakąś wskazówkę, co mogę zrobić,aby pomóc mojej matce w szpitalu. Mama leży w szpitalu , do którego trafiła z ostrą niewydolnoscią krażenia. W trakcie pobytu skarżyła się kilkakrotnie na silne bóle brzucha, co lekarz kwitował "pani do nas przyjechała z niewydolnością krązenia, nie z boleściami brzucha". Została podleczona i w przeddzień wypisu w nocy ostry atak bólu postawił na nogi cały odzdział. Po badaniach stwierdzono perforację przewodu pokarmowego, zastosowano sądę...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się