Gość: Dotka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:51 proszę o przepis na farsz na ruskie. Z góry dziękuję:) i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 11:30 50 dag twarogu, 5-7 ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 2 cebule, olej, pieprz, sól, niektórzy dodają jeszcze maggi. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 11:35 Miałam w poniedziałek, uwielbiam takie pikantne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 11:55 u mnie maggi to na wierzch, masełko rozpuścić, dolać maggi i takim sosikiem pierożki polać Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 11:42 Ja dodaję dużo pieprzu grubo mielonego, daję też trochę maggi są wtedy bardziej wyraziste w smaku no i oczywiście podsmażona cebulka. Do takich pierogow obowiązkowo robię czysty barszcz z buraków lekko pikantny. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 11:50 Można tez zrobić farsz z kaszy gryczanej zamiast ziemniakow. Troche mniej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: farsz na pierogi ruskie IP: *.kolonianet.pl 23.11.05, 11:55 A ja dodaję trochę stopionego boczku, trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 12:00 nigdy nie robiłam z kaszy gryczanej jak się robi taki farsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: farsz na pierogi ruskie IP: *.303.krakow.pl 23.11.05, 16:26 Kasza gryczana ugotowana i wymieszana z pokruszonym twarogiem (twarogu o połowę mniej niż kaszy) i z przysmażoną cebulką + sól i pieprz. Po ugotowaniu polane śmietaną lub stopionym masłem i wtedy do popicia kefir lub maślanka. Pycha! A po odgrzaniu, to już niebo w gębie! Smacznego! Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 12:16 Z boczkiem i gryczanką muszą być pyszne, przestańcie już, bo takie zrobię, a nie chce mi się Odpowiedz Link Zgłoś
alicja078 Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 13:54 ziemniaczki, serek biały, cebulka przyrumieniona na tluszczu, sól, pieprz ;) ....uwielbiam ruskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
efp Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 14:40 Własnie wczoraj nalepiłam 97szt. Dodaje duzo pieprzu i dla męza miety. Daję też przyprawy do ziemniaków są pikantniejsze. O maggi nie słyszłam ale spróbuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: farsz na pierogi ruskie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.05, 15:24 i czosneczek do tego jeszcze..mniammmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Dotka... 23.11.05, 16:06 to ile wyszło Ci tych pierogów? Możemy wszyscy wpaść? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Dotka... 24.11.05, 10:31 proszę, jak fajnie to wymyśliłaś. Nie lepimy, tylko wpadamy na cudze pierożki. Proszę i dla mnie kilka sztuk zarezerwować :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: farsz na pierogi ruskie 23.11.05, 16:20 Ja co prawda nie mam cierpliwości do lepienia pierogów, ale robię z ruskim farszem naleśniki i jak ma być wersja "full wypas", to daję do masy serowo- kartoflanej (z przewagą sera) podsmażoną na złoto cebulkę, usmażony na chrupiąco boczek i baaardzo dużo pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: farsz na pierogi ruskie IP: *.303.krakow.pl 23.11.05, 16:48 Rewelacyjny farsz na pierogi ruskie mojej mamy: 2 kg ziemniaków, 1/2 kg mielonego twarogu, 2 spore cebule. Ugotowane i ostudzone ziemniaki dobrze ubić lub przepuścić przez praskę, dodać posiekaną i przysmażonę cebulę, sól, pieprz, vegetę - do smaku i wszystko wymieszać. To są proporcje na farsz z kilograma mąki. Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka Re: farsz na pierogi ruskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:09 Dzieki za przepisy!!!! Pierogi (85szt mi wyszło!!) sa pyszne!!! Ciasta mi tylko zabrakło więc dzis czeka mnie powtórka z rozrywki.... szkoda ze pierogi są takie pracochłonne:( jeszcze raz dziękuję:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: farsz na pierogi ruskie 24.11.05, 15:37 W wyszukiwarce w serwisie Kuchnia znajdziesz ruskie pierogi Kasitzy. bomba! PS. W wersji średniowiecznej robiło się farsz z kaszy jaglanej - po prostu jeszcze nie bylo u nas ziemniaków... :) Odpowiedz Link Zgłoś