Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      pietruszka

pietruszka

(3 wyniki)
    • Moja ulubiona to salatka korsykanska (pewnie z korsyka ma tyle wspolnego co ziemniaki po grecku z grecja ;-) : Pomidory w plasterki, rozlozyc na plasko na duuuzym talerzu. Posypac pokruszonym czosnkiem, kaparami (duuzo kaparow!) i marynowanym pieprzem (jak kto lubi jezeli chodzi o ilosc). Polac oliwa, odrobina octu winnego. Ja uwielbiam kapary, wiec skrapiam tez woda z kaparow (ta marynata ze sloiczka). Odstawiamy na pol godziny na bok, żeby sie przegryzło - i gotowe. Z białym pi...
    • Oto proste danie jarskie, ktore nigdy mi sie nie przejada. Kuchnia wloska. 250 gramow swiezej pasty, np. fettucine (swiezo zrobione kluski sa pewnie idealne - by sie nie przepracowac uzywam dobrego gotowego wielojajecznego makaronu, tego o szerokiej wstazce) 8 swiezych dojrzalych pomidorow (koniecznie swiezych, nie z zadnej puszki) 2-3 lyzki oliwy (inny olej nie da tego efektu) 2 mlode cebulki wiosenne 4 czastki czosnku 24 czarne oliwki spory peczek swiezych lisci basilikum (b...
    • Ponieważ jem również ryby, dzisiaj postanowiłam zrobić sobie jakąś potrawę z soi, ale niestety, na mój żołądek jest zbyt ciężkostrawna:( Znacie jakieś lekkie potrawy , bo ja chyba przesadziłam ....Co jeszcze zawiera dużo żelaza? Czuję się fatalnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się