Forum Kultura Książki ESD
ZMIEŃ
      piosenki

piosenki

(4 wyniki)
    • Przypomniało mi się w związku z rozważaniami o cenzurze i piosence "Zielona wrona" w sąsiednim wątku. Znacie jakieś, pamiętacie? Te z czasów PRL-u. Ja na przykład pamiętam jeszcze piosenkę o Czarnobylu. Gdzieś niedaleko, koło Kijowa przy elektrowni pasła się krowa. Wtem generator pieprznął do góry Aż krowie z łat się zrobiły dziury. Ref: Leci z jodu chmura, włos się jeży, cierpnie skóra. Urban wszystkich uspokaja: Idźcie na pierwszego maja! Bracia zza Buga nic nie mówili Tyl...
    • Tak się zastanawiam, czy Borejkowie oglądaliby Eurowizję? Laura chyba siedziałaby przed TV, cmokając ze zniecierpliwieniem, że wszyscy źle śpiewają :) Pulpa na pewno ogląda co roku. Gaba może też, dorzucając co parę chwil komentarze po łacinie. Ida nie ogląda, ma dyżur. Natalia siąpi nosem przy co smętniejszych piosenkach. Ciekawe, czy MM ogląda? A Wy oglądacie? Ja w tym roku będę oglądać, mam też parę filmów przygotowanych na wypadek, gdyby znudziły mi się śpiewy :)
    • przetrwać całe życie. A u MM? Żakówna i Hajduk Gabrysia i Pyziak - nie przetrwali, ale pobrali się i dwoje dzieci stworzyli. Pulpecja i Florek Bebe i Dambo Aurelia i Bitner Róża i Fryderyk nijak się procenty nie sprawdzają... Czyli na/po studiach mamy tylko pary: Ida i Pałys Aniela i Bernard Nutria i Robrojek Seniorowie Borejkowie (choć on już na nią zwrócił uwagę w SP - i vice versa) Jeśli jeszcze w przyszłości Józinek się ożeni z Trollą :), to już się całkowicie załamię :)...
    • Może spróbowalibyśmy napisać wiersz/piosenkę o M.M., o jej książkach itp. ;) Zainspirowało mnie forum "Chmielewska - forum fanów" [bo bardzo lubię twórczość J.Ch. - tylko właściwie dopiero zaczynam ją czytać - na razie tylko 4 książki przeczytałam i tam się nie udzielam na forum jeszcze]. Tylko tam był cały festiwal - nie wiem dokładnie o co chodzi ale moglibyśmy zrobić coś bardzo podobnego. Po prostu pisać piosenki na znane melodie lub układać wiersze/fraszki, a może ktoś odważy napis...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się