Forum   piosenki

piosenki

(23 wyniki)
  • Czy ktoś wie, kto występuje w piosence Daj se luz u boku Hanny Śleszyńskiej? Mam na myśli brunetkę, która śpiewa w tym nagraniu www.youtube.com/watch?v=FU3pRjHR95U frazę "życia szkoda na pierdoły"? (1 min. 22 sek.) pozdr.
  • Poszukuję tekstu piosenki z '93 roku, w której refrenie (nie jestem pewna, czy tak brzmi tytuł)jest zdanie "Idźcie przez zboże, we wsi Moskal stoi". Interesują mnie też odcinki, w których poruszany był temat Rosji, bądź Rosjan (piszę pracę licencjacką) - może ktoś pamięta, w których? Bardzo dziękuję za pomoc!
  • Tekst: Magda Czapińska Na bok chandry, anatemy i migreny Smętne panie, sfrustrowani wciąż panowie Chce podzielić się dziś z Wami pewną myślą Która zbyt uparcie chodzi mi po głowie Myśl natury nieco jest filozoficznej Lat trzydzieści już rozmyślam na ten temat Więc najwyższa chyba pora dojść do wniosku Mili Państwo, gdy innego wyjście nie ma! Ciesz się z tego co masz Albo przynajmniej śmiej Się tym mędrcom prosto w twarz Może będzie Ci lżej Nic nie zwalaj na nos On tu ...
  • Gdzie mozna kupic,scignac piosenki z kabaretow - przeciez one sa zawsze aktualne,ktokolwiek by nie rzadzil!
  • Ktoś pamięta jak to szło? Śpiewał ją Marek Kondrat, w fikuśnym kapelusiku i ubrany z francuska. Zaczynała się jakoś tak [okeją], la noisette...(la la la la la )..
  • Na ekranie pan przy pani zza karafki sprawozdanie protokołów podpisanie teraz ruch kamery w lewo czy to nowe jest Monachium? czy to tylko Sarajewo? O Sarajewo, o Sarajewo u nas nie do pomyślenia nie do pomyślenia? Chyba... Na ekranie ktoś przy ścianie białym gipsem kneblowanie drut kolczasty na parkanie teraz ruch kamaery w lewo Czy to nowy jest Oświęcim? Czy to tylko Sarajewo? Sarajewo... Lalka barbie na ekranie limuzyny przy dywanie odrzuć pranie z namaczaniem oś...
  • W kwietniu 2003 r. był emitowany "kabaret...", który kończyła piosenka nawiązująca do afery Rywina: "znany biznesmen już nie wierzy/że uczciwie coś tam wskóra/ i urabia tak ojczyznę/że jej robi koło pióra" Dalej: "Unia forsę na nas wyda/ale patrząc z innej strony To wzbogaci się o naród/pozytywnie zakręcony!" Ktoś ma całość?
  • MP3(18)

Zrobiłam użytek z programu do przerabiania dźwięku na mp3 i oto mam następujące piosenki z Kabaretu: Disco-polo Bal pod wulkanem Kobiety (Piotr Fronczewski) List noworoczny (Krzysztof Tyniec) Parawaniki Polka kryminalna (Marek Kondrat) Tango izbowe Wstecznobiegacze Hop-dziś (Janusz Gajos) Kapela, grać Intro z programu "Kontrola" Czeska piosenka Tureckiego Lustereczko Róbmy jaja Uprzedzam, że jakość nienajlepsza :(
  • Obejrzałem ostatni tzn (7) album z kabaretami, oba były mi chyba nie znane chociaż pamiętam słowa Melki :'Misiek chcesz cukerka , to se kup'.Nie zobaczyłem również później powtórek z tych programów. W kabarecie sylwestrowym była jednak piosenka przed finałem, która stała się jednym z największych przebojów. Mam na myśli tę ze słowami "Chcesz rewii zajrzyj do parafii, pacierz odmówisz w kabarecie'. Przy okazji nasunęła mi się uwaga, że jest wiele piosenek, które jak mi się wydaje były ty...
  • W latach dziewięćdziesiątych w kabarecie występowała grupa młodych aktorów - śpiewali głównie piosenki. Szukam nazwiska jednego z nich. Mogę tylko opisac jego wygląd - wysoki, z okrągłą twarzą i bardzo charakterystyczną fryzurą. Przedziałek przez srodek głowy a jasne włosy bardzo natapirowane po bokach /identyczną fryzurę miał kiedyś arkadiusz jakubik, ale to chyba nie chodzi o niego/. Pamiętam go w jakims kolorowym, nieprawdopodobnie długim szaliku. Jezeli ktos mógłby pomoc - z góry serd...
  • W tym 2(słownie 2) Kabarety od 20. z minutami,z tym że niestety nie wiem zupełnie z jakiego okresu.Tak czy inaczej nie można przegapić. Piszę nie mając przed oczyma programu więc radzę dla pewności przestudiować niedzielny program.
  • Jakie aktorki wykonują tę piosenkę? Mnie udało się rozpoznać jedynie Haneczkę i Belunię. Dla przypomnienia: pl.youtube.com/watch?v=BVzj9YfQL04
  • Czyli Gałczyński z czasów "walki o nową Polskę" - pamiętacie z jakiego kabaretu pochodzi piosenka? www.youtube.com/watch?v=tt289pMDkQU&mode=related&search=
  • Polsko moja, Polsko Księżno rozmamłana Jakże mi tu swojsko O matko kochana Gdy wokół na nogach Każdy stoi człowiek Nam tradycja droga My stoim na głowie Żeby tylko nie korniki w suficie Żeby tylko nie te zbyt długie szelki Jakże piękne stworzylibyśmy życie No i sukces nasz byłby jakże wielki Żeby tylko nie ten klimat do kitu Żeby Wisła nam płynęła na południe W tedy można by dojść do dobrobytu I pokazać jak może być tu cudnie Tu się przebrać można W nasz sarmacki kubrak ...
  • W maju 1994 roku emitowany był w TVP program Olgi Lipińskiej pt. "Kto kogo w konia" (to ten, w którym odbyła się premiera piosenki "Żeby nie (polonez)"). Poszukuję dwóch tekstów z tego kabaretu: 1. Piosenka (śpiewana przez duet H. Śleszyńska, G. Wons) miała w refrenie "nie donoś na mnie choć to w modzie" czy "nie donoś na mnie do parafii"... 2. Piosenka o "czarnym" ("czarnego nie ma i już!", "czarne jest, ale go nie widać"). I jeszcze coś... Poprosiłbym o dwie piosenki z ...
  • No iczego, nędzorobie, no i czego Kto ci dojadł tak zawzięcie do zywego Czy ten facet, co oszukał elektorat Był czerwony, teraz czarny jest nieborak Czy to sąsiad, co trzeciego zmienił Forda Czy to pleban, co serwuje ci konkordat No i czego, ty siroto, no i czego Kto ci zabrał twoje złoto do pierwszego Bam-bam Nic się nie martw i uśmiechem okraś lice Zamiast kuchni zbudowano ci kaplicę Więc nie miotaj się jak glizda pod pantoflem Rząd obniży tobie ceny na kartofle No i czego,...
  • Jeśli ktoś dysponuje danymi poza poniższą listą - pięknie proszę o uzupełnienie! 1993 II - Wszystko już było... 1993 IV - Coś wesołego 1993 V - Dajmy się zwariować 1993 VII - Ryba-brzana-kiełbik 1993 IX - Wsi spokojna 1993 X - Tok-Szoł 1994 I - I po balu 1994 III - Będzie, jak być musi 1994 XII - Wart pałac Paca 1995 III - Biznesdocent i łowy 1995 III - Gdzie oczy poniosą 1995 VI - Stare numery 1995 X - Kulig w strusich jajach 1996 I - Obojga Narodów 1996 III - Zmiana na le...
  • Czy ktoś może mi poradzić jak przegrać z VHS programy zarejestrowane w MESECAM w 1994 roku. Mam je na kasetach a chcę przegrać na komputer i potem na dysc. Karta telewizyjna WinFast PVP2 nie obsługuje tego formatu.
  • merkuriusz.id.uw.edu.pl/numer_20/rozmowy_merkuriusza/Zofia_Rudnicka,690.html Przez parę lat, po tym jak od współpracy z O.L. odeszła Dorota Furman, zajmowała się w kabarecie choreografią... Od siebie dodam, że wystąpiła również w jednej z piosenek - "jako wieloryb" (pamiętacie, o którą chodzi?)... Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się