piosenki

(87 wyników)
  • Witam, poszukuję tekstu piosenki, która kończyła film Moskwa nie wierzy łzom, zaczynała się słowami nie srazu wsio słucziłos, w refrenie było imię Aleksandra. Nic więcej nie mogę o piosence napisać. Jeżeli ktoś posiada tekst będę wdzięczna. pozdrawiam,
  • Dziś 80-letni jubileusz obchodzi Ludmiła Zykina ("Течёт река Волга", "Оренбургский платок". W piątek o 18:25 na Pierwszym będzie wielki koncert jubileuszowy. Można powiedzieć, że był to najlepszy głos tzw. ludowy - głęboki, o niespotykanej barwie, taki bezdenny. Można powiedzieć, że rzesze współc...
  • Witam, piosenki juz szukałam wszedzie.. Problem w tym ze nie wiem jaki ona ma tytuł. Ale tekst zaczyna się od: "Na sierce bol, w stakanie jad i wriemia krutitsa na zad.." A tekst refrenu jest mniej wiecej taki: "Tam za biełoj riekoj pod proszłogodnoj listwoi Ja najdu twoi sliedy idu za toboj.." (przepraszam ale nie znam transliteracji). pozdrawiam i dziekuje za pomoc. Bede bardzo wdzieczna za ten tekst.
  • Witam serdecznie Dokładnie rok temu w Uzbekistanie na wszędzie leciała piosenka.. niewiem czy taki był tytuł ale wciąż powtarzało sie słowo "nauczycielka". Na teledysku chłopak (całekiem już wyrośniety:-) wzdycha do tytułowj "nauczycielki"... Baardzo będę wdzięczny za pomoc.. kto to śpiewa? jaki jest dokładny tytuł? a może.. teledysk jest na TUBE? pozdrawiam serdecznie Tim
  • co myślicie na ten temat? Wiem, pewnie powinnam zadać takie pytanie na mniej ukierunkowanym forum, ale właśnie w TVN Skiba wypowiadał się, że to powinna być oddolna inicjatywa ludzi a nie ustalenie, które zapadło na szczeblu rządowym, że festiwal będą sponsorowały rosyjskie firmy, że Czeczeńcy będą mieli dobry obiekt do ataków. Czy naprawdę, festiwal jest aż tak fatalnym symbolem, czy nie ma organizacji pozarządowych, które mogłyby zająć się jego organizacją i czy naprawdę tak m...
  • Poszukuję rosyjskich słów piosenek z tego filmu dla dzieci. Moje dziecko oszalało na tym punkcie a ja tylko pamiętam fragment piosenki krokodyla Gieni: Ja igraju na harmoszkie u prachożych na widu k sażalieniu dień rażdienia tolka raz w godu a co dalej? (nie mam czcionki rosyjskiej stąd pisze tak jak wyżej) Pomóżcie znaleźć, podlinkujcie, bardzo szukam
  • Gdzie można dostać "błatnoje" piosenki, ale nie w wersji disco?
  • poszukuje piosenki z filmu "ivan carevic miniajet prafiesjiu" to taki super kawałek najpier idzie wolno a potem szybko. tęsknie za dzieciństwem a tego nigdzie nie moge znaleść :( czy ktoś mi pomoże??? i nie mam pojęcia skąd moge ściągnąć jakies nowe i niekoniecznie nowe mp3 rosyjskie. szaleje za "vsio szto kasajeca" ZWERI. aha i jakby ktoś chciał to mam troche płyt moge cosik przesłać
  • Na RTR-Planeta teraz jest koncert piosenek Matwieja Blantera. Zachęcam do oglądania. To nasza piosenna klasyka. Napewno znacie i lubicie te piosenki.
  • czy ktoś ma i moze przesłać (w formacie mp3) piosenkę, której polski tytuł brzmi: "woźnico nie poganiaj koni"?? ta piosenka wykorzystana została przez Mrozka w dramacie "Miłośc na Krymie". Nie wiem, jaki jest rosyjski tytuł, ale mam nadzieję, ze wiecie o co chodzi. mozecie przesłac na: katchen@o2.pl albo na maila gazetowego. Z góry dziękuję
  • Witajce, Dzięki "Kolacji Kontynentalnej" w Radiu Kolor poznałam i polubiłam Rosyjskie piosenki zwłaszcza takich piosenkarzy jak Valery Meladze czy Vitas. Mam z tym związane 2 pytania: 1. czy mozna w Polsce kupć ich płyty, czy tylko pozostaje ściągać z internetu? 2. gdzie można znaleźć słowa ich piosenek, nie mówiąc o ich tłumaczeniu? Pozdrawiam. Asia
  • proszę o pomoc w znalezieniu tekstu piosenki autor prawdopodobnie A Smirnow w tekscie występuje fraza: "w pieriod połziot kamaz" pomocy:)
  • Witam serdecznie, nie wiem czy to dobre forum ale spytam. Czy ktoś mógłby mi pomóc znaleźć tekst tekst piosenki o tytule "kozacka kawaleryjska" wiem o niej tylko że aktualnie jest w repertuarze Chóru Aleksandrowa. Mój rosyjskijest zbyt słaby żebym mogła je spisac ze słuchu ale jeżeli chcielibyście je posłuchać to postaram sie wrzucić do sieci. Z góry dziekuje i pozdrawiam
  • skad mozna sciagnac? Glownie plyte "Ravnodienstvie"???
  • Mili Forumowicze, może ma ktoś namiary na rosyjski tekst piosenki "Kanikuły"? Proszę o link, znalazłam po polsku tekst rosyjski, ale wolałabym po rosyjsku. Z góry dziękuję.
  • Wszystkich,kto marzy o dalekich podrózach zachęcam posluchać fajną piosenkę "Есть только миг". Jakos kojarzy mi sie ona z podrózami,z dalekimi wyprawami.........mozliwe od tego,ze jest ta piosenka z filmu "Земля Санникова". www.grammy.ru/music/download.php?act=dl&singer=Anofriev_O.&album=&song=Est%27_tol%27ko_mig&id...
  • Witam; Od pewnego czasu staram sie znalezc slowa starej piosenki rosyjskiej o marynarzu ktora nosi tytul "Uchodil moriak is doma". Uprzejmie prosze o pomoc w tej sprawie. najlepsze pozdrowienia dutchman e-mail: dutchman@gazeta.pl
  • Chodzi o bardzo klasyczną piosenkę Gorodnickiego ,,Snieg'' zaczynającą się tak (piszę jak słyszę): ,,Тихо по вeткам шуршит снeгопад, сучья трeщат на огнe...'' W drugiej zwrotce jest coś takiego: ,,Тронул за...
  • Gdzie mogę znaleźć rosyjski tekst tej piosenki www.youtube.com/watch?v=w-EYeZ4zRFo ?
  • Hej jesli ktos z Was ogladal film "Kaukazki jeniec" Bodrowa i pamieta scene mniej wiecej w polowie filmu jak chorąży Sasza i szeregowy Żylin siedza na dachu razem i spiewaja piosenke ...to czy moze wiecie co to za piosenka i gdzie moge slowa znalezc? wiem ze malo danych ..ale ta piosenka zapada w pamiec i raczej jest znana...kto ogladal powinien iwiedziec o co chodzi. On jest super ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się