Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      piwnica

piwnica

(8 wyników)
    • jestem na etapie wyboru projektu i niestety większość projektów które posiadają już same w sobie piwnice nie za bardzo spełniają moje wymagania, dlatego zastanawiam się nad wyborem projektu bez piwnicy i w ramach adaptacji zaprojektowanie jej - pytanie tylko czy bardzo drogo (mniej więcej) wyniesie mnie taka adaptacja??? czy może ktoś odpowiedzieć na moje pytanie? będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
    • studnia na mojej działce znajduje się na planie domu. mam pytanie czy ktoś z forumowiczów miał juz do czynienia z taką sytuacją i jakiego rozwiązania sie podjął. Z jednej strony studnię warto zachować ze wzgledu na dostepność wody z drugiej mieszkać na na niej? mam watpliwości.
    • Witam Jestem współwłaścicielką domu jednorodzinnego-dwuspadowego-piętrowego z piwnicą wybudowanego w latach 60-tych. W chwili obecnej podział między nami wygląda tak, że: 1. Ja zajmuję piętro budynku: salon, kuchnię, przedpokój oraz mniejszą część parteru:przedpokój i łazienka. 2. Drugi współwłaściciel zamieszkuje drugą część parteru i posiada w swojej części wejście do piwnicy z której korzysta. Zamierzamy przeprowadzić zniesienie współwłasności i nowy podział budynu, tzn.: na...
    • ten post napisałam na forum dom i chyba to nie był najlepszy pomysl, to forum nadaje się bardziej:) wkleję link do tamtej strony forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=48947406 z góry dziękuję za rady
    • Witam! Wiem jaka panuje na tym forum opinia o projektach gotowych, ale jednak proszę o wszelkie uwagi na temat projektu: www.dobreprojekty.pl/projekt_w2712b.html Projekt zgodny jest z grubsza z naszymi oczekiwaniami, planujemy tylko zamienić jeden pokój na dole na pomieszczenie gospodarcze i połączyć je z garażem, powiększyć garaż i, być może zrobić częściowe podpiwniczenie. Jakie są zdania fachowców na temat tego projektu i planowanych przez nas zmian? A może ktoś wie jaki mniej wię...
    • Zlecałam projekt indywidualny domu.Dość dobrze wiedziałam czego chcę i od czego nie chcę odstąpić:całkowite podpiwniczenie,garaż w piwnicy,jadalnia osobno z kuchnią plus duża kuchnia,pokoje dzieci minimum 16m2.Pytam dlaczego na Boga dopiero architekt nr 9 zaprojektował wsłuchując się w nasze potrzeby to co chcieliśmy?Dlaczego panuje stupor kuchnia połączona z slaonem? Piszę to z już zbudowanego domu z osobną kucnią "heavy duty" rodziny wielodzietnej,z absolutnie niezbędną piwnicą .
    • Zakupiony przez nas projekt zawiera propozycję kotłowni (4,2 m2) na kocioł gazowy. Czy są jakieś problemy z przystosowaniem na kocioł olejowy? Gdzie wówczas umieścić zbiorniki na olej???? Co sądzicie o rozwiązaniu umieszcenia tych zbiorników na zewnątrz budynku po ziemią? Czy są wówczas jakieś warunki np. odległości od budynku?
    • mam takie pytanie ile trzeba zaplacic za projekt przylacza wody ,kanalizacji,deszczowki? czy te 3 przylacza moga byc na jednym projekcie? Chodzi mi o taki projekt ( prosze o wybaczenie ale ja sie nie znam)z mojego domu do miejsca wpiecia sie do tych przylaczy . ( chyba namieszlam? ) moze ktos mi podpowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się