Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      plamki

plamki

(3 wyniki)
    • Srednica plamki ok. 1cm, czerwona z kropką w środku, dodam że jeśli to był kleszcz to musiał mnie ukąsić w niedzielę Ale czy po tak krótkim czasie mógłby już wystąpić rumień a kleszcz sam odpaść? Dodam że w tę niedzielę po przyjściu z nad jeziora b. dokładnie sprawdziłem swe ciało i myślę że kleszcza bym zauważył(tę plamkę mam na udzie) a co wy o tym myślicie? żadnych objawów nie zauważyłem
    • Leczyłem się kilka miesięcy antybiotykami z powodu boreliozy. Po kilku miesiącach od skończonej terapii zaczęła mnie swędzieć skóra w rożnych miejscach na ciele tj. skóra głowy,uda ,pośladki. Na skórze głowy zaczęły pojawiać się syfki.Jak sądzę dopadła mnie grzybica. W tym samym okresie zaczęły pojawiać się na moim ciele małe (średnicy 0,5 mm ) czerwone, lekko wypukłe plamki. Wróciłem do diety, probiotyków itd. Swędzenie znacznie ustąpiło, niestety plamki pozostały i co jakiś cz...
    • Witam. Proszę o pomoc.. Potrzebuję dowiedzieć się co po kolei należy zrobić-jakie badania-gdy podejrzewam, że zostałam zarażona jakimś świnstwem. Kleszcza znalazłam na sobie 3 tyg temu, po wyjęciu go nic się nie działo przez 2 tyg a poźniej zaczęło robić się czerwone miejsce jego wcześniejszego "pobytu". Od piątku plama się powiększyla ale nie ma żadnych obręczy itp.Jest czerwona ok 3 cm, regularnie okrągła. Jutro mam wizytę u lekarza ogólnego-to na początek. Co dalej? Pytam bo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się