plamki

(21 wyników)
  • plamki(4)

Zauwazylam,ze pod biustem mam jasno brazowe plamki,co to jest???Znajduje sie to w tym samym miejscu co konczy sie biustonosz.Otarcie/oparzenie czy cos innego???
  • Po dzisiejszym opalaniu mam mnostwo barodz malutkich brazawych plamek na rekach.Wiem,ze powinnam unikac slonca,ale nie umiem tak.Co powinnam robic,aby te plamki nie powiekszyly sie?Krem do opalania,cos jeszcze?Pomoze tu dermatolog?Co on moaze mi na to dac?
  • Od ponad tygodnia miałam dziwną czerwoną plamkę średnicy około 0,5cm na podniebieniu. Po jakichś 3 dniach zaczęła ona się jakby w środku rozjaśniać do koloru naturalnego skóry a wokół tak jakby to co przedtem tworzyło ta plamke zaczęło się rozszerzać w taki półłuk, półkole długości około 2 cm, a szerokie na milimetr, dwa.nie boli nie piecze, jezykiem jedynie mogę to wyczuć i zobaczyc. z rana jest bledsze jak pojem coś wypije robi się mocniej czerwone. Ponad rok temu miałam seks oralny z gośc...
  • od wrzesnia mam malenkie bale plamki na lokciach i nogach,myslalam ,ze to od slonca a tu dermatolog powiedzial,ze to jakas forma bielactwa...moze tak zostac a moze sie rozszeszac.Podlamalam sie niezle.przepisala mi tylko jakies indegratory na poprawe pigmentu.Cierpi moze ktos z was na ta chorobe????jak u was przebiega jak ja leczycie?????
  • Witam. Chciałabym wiedziec czy ktos mial taki problem i moze mi pomoc. Na ciele wyskakuja mi suche, różowe i swedzące plamki, przewaznie na brzuchu, nogach i rekach. Bylam juz u dwoch lekarzy. Pierwszy dal mi masc Tridem, ktora nic nie pomaga. A drugi lekarz powiedzial ze samo mi przejdzie. Ale mam to juz prawie dwa miesiace, niektore plamki znikaja ale też pojawiają sie nowe... Pije duzo wapna, smaruje mascią Tridem i nic nie pomaga. Prosze o jakas porade jesli ktos mial z czym...
  • Na piersi pod sutkiem mam taką malutką czerwoną plamkę wielkości łebka od szpilki.Mam to już parę lat. Nie boli jak przyciskam, nie sprawia mi żadnych problemów, jednak piszę bo nie wiem czy mówić o tym lekarzowi przy następnej wizycie. To wygląda jak przekrwienie.
  • Nie mogę poradzic sobie z łupieżem pstrym i plamkami na plecach, szyji i klatce piersiowej, żadne szampony i maści nie pomagają a jeśli już to na krótko. Lekarz przepisał mi doustnie Fluconazole tj. dawka jednorazowa 400mg czyli 4 tabletki po 100 mg potem ewentualnie przez pół roku raz w miesiącu trzeba taką dawkę powtórzyc. Czy ktoś z was brał naraz tak dużą dawkę tego leku i czy były jakieś objawy uboczne tj. bule brzucha, głowy itp. ? Bo szczerze mówiąc troszkę się obawiam, r...
  • czy widzicie jednorodną ciemność??bo ja widze tak jakby zbiór drobinek świecacych.Martwie się i nie wiem czy jestem przewrazliwiona czy poprostu to jest normalne widzenie.Napiszcie proszę jak wy widzicie w ciemności,mam juz mal problemy z oczami i jeszcze to,Moze poprostu tak widzialam zawsze a nagle zaczelam zwracac na to uwage.Pozdrawiam
  • witam panie mam problem juz po zeszlorocznych wakacjach na mojej skorze pojawily sie biale plamki bylam u dermatologa zapisal mi kilka masci jednak zadna nie pomogla, zrobilam sobie pol roczna przerwe od solarium i opalania i plamki jakby znikly teraz znow sie opalilam i plamki wyszly.Nie sa one ani swedzace ani nic tylko wygladaja nieestetycznie.Czy maja Panie jakies sposoby na pozbycie sie ich?
  • Pani doktor,dziewczyny-mam pytanie odnosnie opalania sie i brania pigulek. Za tydzydzien zaczynam brac Logest a na pocztaku wrzesnia lece do tunezji. ostatnio wyczytlam na forum ze od słonca i brania pigulek moga wystapic przebarwienia na twarzy. mam do was pytanie czy wy mialscie z tym jakis problem bo nie wiem czego mam sie spodziewac iczy moj wymarzony wyjazd nie skonczy sie tym ze bede wygladac jak dalamtynczyk. Bardzo prosze o komenty na ten temat.Dzieki wielkie i pozdrawiam
  • Jestem obecnie w 19 tyg. ciąży. Ostatnio pojawiły mi się na skórze dziwne plamki czerwone (miejscowo). Byłam z tym u 2 dermatologów. Jeden z nich przepisał maść Clotrimazolum do stosowania na przemian a maścią Solco Kerasal. Po tygodniu stosowania wybrałam się do innego lekarza. Druga Pani doktor stwierdziła , że jest to gronkowiec żółty, dostałam maść Baneocin, którą stosowałam 6 dni. Obecnie zmian jest już mniej i stosuję na nie olej z rokitnika. Ale mam obawy, czy stosowanie ...
  • Heyka.Zauwazylam jakis czas tenu na swoich wargach sromowych ciemne brazowe plamki.Maja one srednice nawet po 5 militerow i wiecej9Takie nieregularne ksztalty).Dodam ze glownie je widac na zewnetrznej a nie wewnetrznej stronie.Boje sie ze mam raka,boje sie isc do lekarza:(Czy to mozna normalne u kobiet takie plamki?Czy powinnam sie niepokoic i przebadac?Jesli wiecie cos albo zaobserwowalyscie cos podobnego to bardzo prosze o szybka odpowiedz:(Thx
  • Mam pytanko. Wymrażałam ostatnio popękane naczynka krwionośna na twarzy ciekłym azotem. Strupki zeszły po tygodniu, ale zostały ciemno różowe plamki : (( Czy to wogóle zejdzie jeśli tak to jak długo trzeba czekac??
  • Przytrafiło mi się coś okropnego! Dramat. Złapałam paskudnego wirusa- Gilbert (nie jestem pewna czy tak sie to pisze). Zaczęło się od jednej niewielkiej plamki w okolicach biustu. Początkowo myślałam, że to liszaj i poszłam do dermatologa. Okazało się jednak, że to coś w rodzaju skórnego łupieżu. Mniej więcej po dwóch tygodniach od pojawienia się tej pierwszej plamki okropnie mnie wysypało, z godziny na godzinę miałam coraz więcej plamek! Na tego wirusa nie ma żadnego leku, podobn...
  • W zeszłym roku w lecie jak byłam troche opalona (zaznaczam że używam filtrów a wręcz blokerów i mam ciemny fototyp, niewrażliwy na słońce) zaczęły mi na brzuchu wyskakiwać takie jaśniejsze białe kropki, które się rozlały w większe plamy. W zimie na bladej skórze praktycznie nie było ich widać, a teraz jak złąpałam odrobinke koloru - znowu są!!! Co to moze być? Dodam, że biorę pigułki, więc to może jakieś przebarwienia na tym tle, ale byłoby to dziwne - pigułki biorę już 6 lat, a t...
  • niedoborem czego sa takie plamki? pojawiały się niedawno, co oznaczają? jesli ktoś coś wie, proszę o rade
  • czy mozliwe żebym miała uczulenie na Folik? mam jakies wstrętne plamki na dekoldzie i przy uszach - nie wiem czy to od Folika czy od czegos innego. Miała któras z was uczulenie na Folik?
  • zauwazylam ze mam jakos od 2 lat..nie wiem kiedy sie nawet pojawily ciemne kropki/latki na wargach sromowych...czytalam w necie o roznych rakach i nie ma guzka ani tez te latki nie maja innej konsystencji..wygladaja jak np znamiona ale wczesniej ich nie bylo...macie pomysl co to jest?z gory dzienx za odpowiedzi
  • 2 dni temu skonczylam brac luteine 2 x dziennie przez 5 dni, dopochwowo, na wywolanie miesiaczki. Podczas brania mialam wrazenie, ze nie wszystko sie wewnatrz wchlanialo bo troszke "wyplywalo" . Teraz sie zastanawiam czy tabletki zadzialaja ? mija 2 dzien a miesiaczki nadal nie ma. Moze mialyscie podobnie ? Czy mam sie juz zaczac martwic, czy czekac cierpliwie jeszcze pare dni?
  • Wczoraj poznym wieczorem po stosunku (moj 1 raz) wystepilo u mnie krwawienie co odebralam za normalne. Jednak dzis od rana mam lekkie bo lekkie, ale jednak plamienie. Czy wszystko w porzadku? Jak dlugo mozna krwawic po pierwszym stosunku. Dziekuje i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się