Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      plamki

plamki

(4 wyniki)
    • Witam wszystkich serdecznie! Na ciele 11-miesięcznego dziecka jest kilka plamek koloru kawy z mlekiem. Początkowo myślałam, że to tzw. myszki. Tymczasem podczas kontroli lekarskiej pediatra zasugerowała wizytę u neurologa. I cóż? Okazała się, że to może być poważna choroba genetyczna. Nieuleczalna. Zespół Recklinghausena. Aby postawić diagnozę oprócz plamek muszą wystąpić włókniaki. A te nie wiadomo kiedy się pojawią. Do tego, aby je wykryć trzeba wykonać (z tego co przeczytałam...
    • Mam problem. Od jakiegoś czasu widzę jakąś czarną, malutką plamkę. Najwyraźniej ją widzę w dzień lub patrząc na jasnch kolory. Bardzo przeszkadza mi to podczas czytania. Plamka porusza się wraz z moim okiem, tak jakby "płyneła". Do okulisty idę w następnym tygodniu, ale bardzo się martwię, więc jeśli ktoś może napisać mi, co się dzieje z moim okiem, to byłabym bardzo wdzięczna.
    • Witam wszystkich serdecznie! Może jest w tym gronie lekarz chirurg kosmetyczny lub dermatolog? Moje pytanie dotyczy niemowlaka. Otóż u dziecka lekarze podejrzewają rzadkie schorzenie genetyczne (Zespół Recklinghausena). Na ciele malucha jest mnóstwo plamek koloru kawy z mlekiem. Jedne są większe, inne mniejsze. Niestety ciągle ich przybywa..... a dziecko ma dopiero 11 miesięcy. Moje pytanie brzmi: czy jest jakiś sposób, by nie szpeciły one malucha? Wiem, że w tej chwili to nie ma t...
    • Jak patrze to widze takie latające czarne plamki i nitki. To zaczyna mi dokuczać. Byłem u okulistki ale powiedziała że siatkówka sie nie odkleja tylko są to zagęszczenia w ciele szklistym i żeby się tym nie martwić. Ja mam wątpliwości czy mam się tym nie martwić bo jak czytam lub patrze na monitor komputera to mnie cholernie rozprasza i przeszkadza. Znacie jakiegoś porządnego okuliste w Warszawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się