plastry

(18 wyników)
  • Mam pytanie dotyczące plastrów hormonalnych evra. Używam ich pierwszy raz i narazie zdązyłam wykorzystać jedno opakowanie, czyli 3 plastry. W piątek zdjęłam ostatni i powinnam dostać okres. Dzisiaj niedziela i nie wiem, co z moją miesiączką, czy powinna pojawić się w piatek, czy po prostu w tym tygodniu? Bo według kalendarzyka okres powinnam mieć dopiero ok.12.01. I co, jeżeli nie bedzie krwawienia w tym tygodniu? Czy mimo to mam w piatek przyklejać plaster? Proszę o odpowiedź i z góry dzięk...
  • plastry(4)

czy moge zmieniac miejsce plastra, np w jednym tygodniu na posladku, a w nastepnym na brzuchu?
  • uzywam plastrow antykoncepcyjnych i nie moge sobie poradzic z tym aby wygladaly czysto :/ zbiera sie wokol nich czarny osad. Jak nosze na ramieniu to jeszcze nie jest zle, ale na plecach mam problem zeby dokladnie go wyczyscic, jak Wy sobie z tym radzicie?
  • Czy orientujecie sie czy plastry sa bezpieczniejsze dla skory niz tabletki, czy moze dzialaja podobnie? Chodzi mi o ryzyko przebarwien pod wplywem dzialania slonca, o reakcje fototoksycznosci.
  • Witam, Zostały mi 2 plastry z opakowania, czy musze dokupywać 3 i dopiero po tyg przerwie zaczac brac tabletki, czy tez mogę ZAMIAST 3 stosowac tabletki???Jak to rozwiazac?
  • Przyznam szczerze że jestem tym bardzo zainteresowana. Szczególnie chciałabym poznać opinie i odczucia kobiet które to już stosują.
  • Ostatnio zmienilam środek antykoncepcyjny z plastrów EVRA na tabletki Novynette. Ogolnie czuje się bardzo dobrze, ale mój okres jest dziwny! Przez pierwsze 4 dni były ok a teraz od 3 dni mam brązowe plamienia i nie to że jest ich malutko, chociaz wkladka wystarcza w zupelności. Więc mam pytanie czy to tak musi być, bo moj organizm przyzwyczaja sie do nizszej dawki hormonow zawartych w tabletkach czy po prostu potrzebuje wiekszej dawki hormonow. Wybieram się do gina, ale to za pr...
  • jak to było u was jak zaczełyście stosowac? u mnie raz na jakieś 3 dni małe plamienia i troszkę pobolewały jajniki szczególnie w połowie cyklu. nie przytyłam pierwszy tydzień było mi trochę niedobrze teraz tzn dzis zdjęłam 3 plasterek czyli zaczyna się tydzień bez i tu pyt. czy w tym czasie też jestem zabezpieczona? napiszcie jakie u was były początki
  • Kobietki mam pytanko, czy któraś z Was może chodzi na solarium i stosuje plastry??? Jak stosowałam tabletki to nie chodziłam, potem miałam 2 lata przerwy wiec mogłam śmiało chodzić a teraz jade na plastrach i nie wiem... może najlepiej bedzie chodzić gdy ściągne trzeci plaster i bede przed tzw. miesiączka...
  • niestety moje wyniki badań wypadły nienajkorzystniej po 3-letnim braniu Regulonu. próby wątrobowe znacznie przekroczone. pewnie powinnam wcześniej zrobić badania, no ale cóż. mój gin chyba coś przoczył, a ja nie byłam świadoma. lekarz 1-go kontaktu przepisała mi heparegen na wątrobę. już kończę opakowanie i wkrótce biegnę na badanie krwi. za jakiś miesiąc wybieram sie do gina. chciałabym kontynuować antykoncepcję, ale oczywiście taką która będzie nieszkodliwa (choć zawsze coś sz...
  • witam dzis mija moj 17 dzien cyklu zrezygnowalam z plastrow po roku stosowania. nie chce jeszcze dziecka ale powoli hcce sie przygotowywac do tej roli moze za jakies pol roku zaczniemy sie starac podczas stosow.palstrow czulam sie super no na poczatku przez pierwszy tydzien mialam male mdlosci i plamienie. teraz pierwszy okres z odstawienia dostalam normlanie po 3 dniach od ostatniego plastra ale od jakis 5 dni jestem strasznie slaba ciagle glodna a po jedzeniu boli mnie brzuch p...
  • Dziewczyny, dzisiaj dostałam pierwszą recepte na plastry, ale wszyscy piszą o plastrach 7 dniowych a mnie lekarka przepisała jakieś zmieniane co trzy i pół dnia. Czy któraś z was miała też takie?
  • witam wszystkich przez 6 miesięcy brałam tabletki yasminelle, niestety musiałam je odstawić bo miałam ciągle mdłości i biegunki - stwierdzono u mnie zespół jelita drażliwego, ginekolog przepisała mi wtedy plastry Evra, przykleiłam pierwszy plaster w 1 dniu krwawienia z odstawienia ostatniego opakowania tabletek - tak jak zaleciła doktor, miałam ten plaster na sobie przez 6 dni, 6 dnia odbyłam ostatni stosunek ze swoim chłopakiem (dodatkowo z prezerwatywą), na następny dzień (7 z plastr...
  • Szukam antykoncepcji,która przez większość kobiet uznawana jest za najlepszą. Proszę piszcie swoje spostrzeżenia, plusy i minusy jeśli chodzi przyjmowanie określonych tabletek itp.
  • Dziewczyny podzielcie się swoimi doświadczeniami z używaniem coraz popularniejszych plasterków... Chciałabym zrezygnować z Logestu na rzecz plasterków... Na pierwszy rzut oka wydaje się to (oprócz ceny) idealna metoda antykoncepcji (zero stresu z zapomnianą tabletką) Prose o opinię w sprawie WADY/ZALETY używania plasterków???????????
  • Hej.Pierwszy miesiąc stosuje Evre. Interesuje mnie wasze zdanie na jej temat - a szczególnie to dotyczące PRZYROSTU MASY CIAŁA. czy obserwujecie u siebie wzmożony apetyt?- czy przyrost wagi ciała jest własnie tym spowodowany?-czy zbieraniem sie wody w organiźmie. Ja apetyt mam w zasadzie cały czas taki sam.Na razie jestem zadowolona z Evry jednak boje sie przyrostu wagi. Dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam
  • Odstawilam pigulki bo zaczela mnie martwic ilosc wypadjaacych wlosow, teraz nie wypadaja ale widze ze sa bardzo przerzedzone. Do tego po odstawieniu zaczely na nowo mi wychodzic pryszcze... Juz nie wiem co gorsze... Myslicie ze powinnam szukac jeszcze jakis pigul, czy jesli wypadaja wlosy to powinnam wogole zaprzestac brania pigulek i poszukac innej metody anty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się