Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      plastry

plastry

(5 wyników)
    • olastry(13)

Czy ktoś z Was stosował plastry przeciwmigrenowe o wdzięcznej nazwie MIGREN PATCH ? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje Buziaki meg22
    • Pomóżcie! Kiedyś w aptece udało mi się dostać chłodzące okłady na głowę, ale nie żelowe które trzeba chłodzić w lodówce, ale takie mentolowe i jednorazowe, przypominające duże plastry. Na pewno produkt z Wlk. Brytanii w niebiesko-granatowym pudełku. Były super, bo naprawdę przez ok. godziny chłodziły i same trzymały się głowy :) Niestety zapomniałam jak się to nazywa, na pewno po angielsku z 'migraine' w nazwie (nie mylić z Migraine Patch, które są beznadziejne). Może ktoś z Was k...
    • Ostatnio miałam trochę problemów tzw. kobiecych i ginekolog zalecił mi tabletki antykoncepcyjne jako profilaktyke na przyszłość. Mówiłam, że mam migrenę, wspomniałam też, że brałam kiedyś, ale źle się czułam i całkiem zrezygnowałam. Pani dr zaproponowała plastry, które, podobno łagodzą wszelkie skutki uboczne. Być może, ale to przecież też hormony... Chodzi mi o to, że nie chcę wypróbowywać na sobie różnych tabletek (lub innych środków) w poszukiwaniu tych, które okażą się najlepsze. Boję się...
    • Od jakiegoś czasu obserwuje moje ataki migreny i doszłam do wniosku, że prawdopodobnie spowodowane są one pigułkami. (tak wynika z moich obserwacji- prawie zawsze"atak" pojawia się w pierwszych trzech dniach przyjmowania pigułek). Chciałabym zatem zmienić pigułki na plasterki Evra i zastanawiam się czy mogą one spowodować mniejsze bóle lub zanik migreny - czy macie w tej dziedzinie jakieś spostrzeżenia? Bardzo proszę o wasze uwagi.
    • Witajcie wlasnie wrocilam z Polski z nowym nabytkiem. W aptece odkrylam plastry ziolowe lagodzace bol glowy "Migren Patch" na szczescie nie mialam jeszcze okazji wyprobowac /co dziwne bo mam z Polski do domu 1200km i jeszcze nie zdarzylo sie zebym pod koniec podrozy nie miala ataku, to pewnie przekora natury, prowadzilam z "plasterkiem w zebach" zeby przy pierwszych symptomach natychmiast przykleic a tu nic/ ale nie o tym chcialam... ciekawa jestem czy ktos z was uzywal juz tych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się