Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      pokonany

pokonany

(24 wyniki)
    • Czy można zlikwidować bank zamiast pompować miliardy euro, które idą m.in. na "zasłużone" premie nieomylnych bankierów? Jak widać, można!
    • Brawo Rick! tak trzymaj! Bóg z tobą!
    • Prezydenta w Parlamencie można "pokonać" wyłącznie poprzez elastyczne i dobrze wykalkulowane koalicje tematyczne. W tym względzie PO ma nieporównanie lepszą sytuację (z istotną poprawką na Prezydenta) niż kiedyś PiS - nie musi poniżać się do niewybaczalnych związków z LPR i Samoobroną.
    • czyli śmierć polskich żołnierzy i pieniądze polskich podatników, wg samych natowców pójdą na marne-nie da się zbudować nowoczesnego społeczeństwa z ludzi żyjących niemal na poziomie średniowiecza, skłóconych i podzielonych na kilkanascie narodowości, dwa odłamy religijne i setki, a może tysiące klanów w dodatku "nowoczesności" narzucanej im przez znienawidzony zachód-jakoś mnie to nie dziwi że oni mają większe respekt do swoich pobratymców talibów niż do obcych w Afganistanie nigdy ni...
    • A co o udziale polskich żołnierzy za granicą stanowi polskie prawo?? Rozumiem, że Sikorski chce się przykleić do nieswojego sukcesu ale najważniejsze jest prawo polskie które reguluje udział polskich żołnierzy w zagranicznych misjach i nie ma tu żadnego znaczenie czy jest to szwej frontowy czy sztabowy
    • Nigdy UBecja nie była tak szczęśliwa.
    • Jedyne wyjscie - Prywatna sluzba zdrowia. Prywatne ubezpieczenia zdrowotne. Wtedy zobaczymy czy lekarze beda strajkowac i szantazowac cale spoleczenstwo.
    • Wszystko tylko nie PIS !!! Jak długo ludzie dadzą się tak manpulować. Może jakiś argument? PIS chce rozbić układ kolesi, to Platformie nie pasuje? PIS nie chce być popychadłem w UE. Platforma chce włazić w d..ę każdemu i może to jest lepsze rozwiązanie?
    • Czy w maskach czy bez policja wobec tego tałatajstwa jest bezradna, czego przykładem jest Bydgoszcz i na tym stadionie przydało by się ZOMO choć nie chciałbym wrócić do tych czasów pd żadnym pozorem.
    • Wiele razy na łamach „Gazety Wyborczej” widziałem materiały potwierdzające te opinie: żę „Gazeta Wyborcza” jest „duchowym spadkobiercą Komunistycznej Partii Polski”, „wychowanym w nienawiści do polskiego krzyża”, pragnąca, by „Polacy wreszcie przestali być Polakami”. Jeżeli chcecie pozwać mnie do sądu, wyślijcie mejla na mój adrese mejlowy w serwisie Gazeta.pl, a podam Wam adres koespondencyjny, pod który możecie wysłać pozew. ...
    • Oj to będzie głośne bum, zadziwiające wzrosty w sytuacji gdy kondycja dużej ilości spółek jest co najmniej zła. Pompowanie bańki na naszych akcjach, złocie, ropie szybko sie skończy, gdy tylko pojawią sie nowe szanse na zarobek. Korekta będzie głęboka.
    • takie nieszczęścia zdarzają się każdego dnia, a hieny z TVN24 i podobnych tabloidów sieją panikę bo z tego żyją. Ale musiała być radość w redakcjach. jest! Dawać żółty pasek!
    • Demokracja lekarstwem na wszystko? Najpierw musielibysmy zobaczyc jak demokracja likwiduje terroryzm w Irlandii Polnocnej. Ponoc teraz juz ma byc lepiej, ale lepiej bylo juz parokrotnie. A jak dlugo jeszcze bedziemy leczyc demokracja baskijski terroryzm w Hiszpanii? Dlaczego wiec w Iraku ma sie udac to, co sie nie udalo w Irlandii Polnocnej i w Hiszpanii, gdzie skala potencjalnego terrozymu jest o niebo mniejsza? Wac
    • Panoszą się nam mnieszości ... taka jest prawda. Za dużo im dajemy Pola do popisu, zaraz pięciu rosjan mieszkających w warszawie będzie protestować przeci pominowi piłsudskiego
    • a pewnie dwadziescia kilka lat temu ten McChrystal zacieral rece jak Rosjanie dostawali baty. Mentalnosc Kalego.
    • Na terenie z którego startuje Ziobro nikt go nie pokona. W mateczniku skrajnego katofaszyzmu pani Thun jest przegrana już za samo nazwisko. Senyszyn jest nieestetyczna, prowokująca i - co jej się chwali - otwarcie antyklerykalna. We Włocławku może miałaby jakieś szanse, ale w Krakowie? A właściwie co mnie obchodzi, kto będzie brał 35 tys. pensji i nie płacił podatków. Na pewno nie ja. Szkoda.
    • Można by też głośniej podnośić teze iż komunizm nie został obalony - lecz zbankrutował jako system. On sam się obalił - przez swoją utopijność. W naszym kraju chyba nie wyciągnięto z tego wniosków - i dalej siedzimy po głębokie uszy w socjaliźnie - jak ten Pinokio w kłamstwie - tym czasem nasz dług jest coraz większy - społeczeństwo się starzeje - rozdawnictwo socjalu trwa w najlpesze (mamy najmłodszych emerytów w europie, ogromne podatki tłumiące ludzi itd itd) Uważam iż politycy wszytkich...
    • Wedlug tego Radzwinowicza Rosje mozna bedzie kijem rozgonic tak jak w 1941 roku.To niezla wiadomosc dla Polakow,nie bedzie potrzeba nawet szabel,zwykle laski wystarcza.Temu pismakowi to dobrze musza placic za taki obszerny wywiad,albo on jest glupi,albo z nas glupcow robi w niewiadomym celu.
    • PO = katasrofa... Nigdy wiecej takich rzadow!
    • Nie rozumiem, dlaczego mamy taki problem z uznaniem wkładu Rosjan w pokonanie III Rzeszy? Stracili przy tym 20 milionów ludzi. Amerykanie dawali im czołgi i samoloty ale musiało umrzeć 5 Ruskich aby pokonać jednego żołnierza niemieckiego. I cały świat chce pamiętać właśnie to! A my krzyczymy: to nie ważne, bo oni nam zajęli Kresy! Z takim wąskim myśleniem pozostaniemy marginalnym krajem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się