Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      poland

poland

(13 wyniki)
    • Witam wybieram się do Kanady w odwiedziny i mam pytanie - jak powinno wyglądć zaproszenie, które mi przysyła osoba zapraszająća? Czy jest jakiś standard, to ma być pisane ręcznie, na komputrerze, są jakies formułki które trzeba zawrzeć, pisać o rodzaju znajomości, ewentualnych palnowanych podróżach wewnątrz kraju, datach ...? z góry dziękuję za pomoc
    • Witam. Jestem po studiach licencjackich. Zamierzam starać się o wizę pracowniczą H-2B. Jeśli ktoś otrzymał taką wizę, mógłby napisać co trzeba robić? Tzn. chodzi mi o dokumenty itp. Z góry dziękuję
    • mam pytania: 1.ile obecnie kosztuje opłata wizowa do USA 2.gdzie mozna odszukać w formie elektronicznej druk DS-157(formularz uzupełniający) w jezyku polskim 3.czas oczekiwania na rozmowe z konsulem
    • na ile wychodzi wiza turystyczna i w jakim czasie trzeba wyjechac od czasu wydania tej wizy.Jakie papiery sa potrzebne do otrzymania takiej wizy.
    • Jestem kompletnie skołowany.Jak w końcu jest z tym wnioskiem- wypełnia sie go w jezyku angielskim czy polskim.Proszę forumowiczów którzy skladali aplikację i maja przyznaną wizę o podpowiedź.
    • w 2001 dostałem wizę 10 letnią, 2 lata temu zmieniłem paszport na nowy. mam się ubiegać o nową wizę czy mogę jechać ze starym podziurkowanym paszportem (i nowym oczywiście:)
    • paszport odbieram dopiero 8.11 a bardzo zalerzy mi na czasiepod koniec listopada chciałabym być już w USA.jest to możliwe?no i jakie mam szanse na dostanie wizy ?pracuje a na kącie mam pokażną sume.jakie dokumęty nalerzy miec. z kąd mam wziąć ten wniosek do wypełnienia?jak się zachować na rozmowie ,ile czasu sie czeka na rozmowe?a potem na otrzymanie jej z paszportem? Z góry DZieki za pomoc. pozdrawiam:)
    • mam pytanie, moze ktos sie orientuje. co sie robi w sytuacji, gdy ma sie wize (do USA), ale waznosc paszportu, w ktorym ma sie wklejona wize jest krotsza niz waznosc wizy? czy jak bede zmieniac paszport (bo waznosc wygasa) to mi automatycznie te wize "przeniosa" do nowego paszportu czy jak? czy ktos sie moze orientuje co zrobic w takiej sytuacji? bede wdzieczna za komentarze
    • Wiem, że ten temat był juz parę razy. Mam pytanie, czy nic się nie zmieniło i czy można jechać z nowym paszportem, a w starym mieć wizę? Chce polecieć za miesiąc do Stanów i trochę się martwię tym faktem. Czy ktoś ostatnio był i tez miał dwa paszporty ze sobą? Bardzo proszę o odpowiedź.
    • Mam takie pytanie: otoz chcialbym bardzo, zeby moja rodzina odwiedzila mnie w oo-sa. Razem z zona (Amerykanka) chcielibysmy pokazac im kawalek Stanow. Mamy nadzieje, iz fakt, ze jeden z malzonkow jest obywatelka Stanow a drugi posiada karte stalego pobytu niejako 'automatycznie' ulatwi przyjazd moich rodzicow i rodzenstwa, byc moze nawet bez potrzeby ich wizyty w ambasadzie oo-sa w Polsce (rodzice sa w podeszlym wieku, sila rzeczy chcialbym im oszczedzic stania 10-ciu godzin w kolejce ...
    • Mój znajomy chce wyjechać do USA. Zaproszenie ma dostać od znajomego który juz tam mieszka sporo czasu. Chce tam zostać na dłużej, a tutaj niby zapisac sie na studia. Czy realne jest w tym przypadku że dostanie wizę (turystyczną)? Ja jestem kompletnie blada w tych wizach, nie znam sie na tym.
    • witam, dostalam dzisiaj odmowe wizy turystycznej. Chcialabym sie odwolac od tej decycji, czy ktos sie odwolywal, z jakim skutkiem, jak zaczac ta procedure?
    • poland.usembassy.gov/poland-pl/Visa_Fees.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się