Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
    (3 wyniki)
    • Przypomnialem sobie o takim miejscu w Polsce, gdzie pewien pasjonat uprawia winorosl i robi z niej wino. Pilem ze cztery rodzaje, najbardziej smakowalo mi biale. Winnica jest w Jasle, nawet mialem pojechac tam w tym roku, ale mi sie namieszalo i wszystkie wyjazdy musialem przelozyc na nastepny. Nasze prawo nie pozwala sprzedawac takiego wynalazku - wiec wlasciciel do czasu zmiany przepisow sprzedaje wino w ramach jakis kursow (przynajmniej tak to mialo byc). Informacje sa na stron...
    • Pytanie jak w temacie. Nie wiem z czego robi się TONIC. Jest to praktycznie jedyny napój gazowany, który lubię pić. Czy jest zdrowy/niezdrowy ? Jaka jest geneza tego napoju ? Dziękuję.
    • lubię od czasu do czasu spożyć ten napój, ale tylko w wersji "light"; konsumowany w większej ilości szkodzi mi ze względu na zawartą w nim kofeinę; czy jest więc coś co przypomina w smaku i w wyglądzie coca-colę, tyle tylko, że jest bez i kofeiny (nie zaszkodziłoby gdyby jeszcze było bez cukru); czy można coś w stylu tego napoju zmajstrować domowymi metodami?? pozdr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się