Dodaj do ulubionych

Dobre kupne soki do codziennego picia

27.04.17, 11:07
Poszukuję jakichś dobrych soków, jak najzdrowszych, jak najbardziej naturalnych, do picia na śniadanie, w większych litrażach niż mini-soczki. Nie mam czasu na codzienną zabawę z sokowirówką, a soki bardzo lubię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Takamiła Re: Dobre kupne soki do codziennego picia IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.04.17, 23:06
      Z dobrych naturalnych soków to kojarzę tylko Androsa (1 i 1,5 litra). Mają kilka smaków: pomarańcza zwykła i czerwona, grejpfrut, mandarynka i ananas bodajże. Ja próbowałam pomarańczę i mandarynkę i są pyszne. Można je dostać w kerfurze.
      • kaznodzieika Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 30.04.17, 23:33
        Dzięki za polecenie. Przetestuję i dam znać jak mi smakuje.
        • Gość: Takamiła Re: Dobre kupne soki do codziennego picia IP: 95.174.53.* 01.05.17, 14:28
          No to smacznego i koniecznie daj znać, ale mocno wątpię, żebyś była niezadowolona :)
          • kaznodzieika Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 31.05.17, 23:51
            Spróbowałam soku mandarynkowego z serii Andros i faktycznie jest zachwycający. No i duża butla, co rzadko zdarza się przy sokach świeżo wyciskanych dobrej jakości. Następna w kolejne do próbowania będzie pomarańcza.
            • Gość: x zobacz ile tam cukru jest ;) IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 06.06.17, 03:30
              Zdrowe soki to tylko jarzynowe.
              • Gość: Takamiła Re: zobacz ile tam cukru jest ;) IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.06.17, 00:12
                A ja Ci powiem że niekoniecznie. Co do soków, ogólnie jedzenia, a w zasadzie wszystkiego należy zachowywać zasadę umiaru i złotego środka. Nawet zdrowe rzeczy nie będą zdrowe jeśli się przesadzi z ilością. Nawet coś co wydawałoby się tak nieszkodliwe jak sport, jak bieganie, siłownia, pływanie. Soki warzywne mają mniej cukru, co nie oznacza, że go nie mają. Za to soki owocowe są smaczne, słodkie i o ile są wyciskane a nie obrabiane w odparowanie wody później dolewanie, to są super. No i jak są naturalnie gęste, jak ten andros na przykład to będą też sycić no i to też świetna baza pod koktajle. Odkryłam jak dobrze smakują soki z zielonym jęczmieniem i zmielonym siemieniem lnianym, to był dla mnie szok. Chociaż z osobna to tak sobie. Myślę, że dopóki ktoś nie wypija ich za dużo to jest super. Potrzebujemy cukru i zapamiętajcie sobie jedną rzecz: nikt nie schudnie bez cukru i nikt nie będzie ładnie wyglądać bez cukru.
              • kaznodzieika Re: zobacz ile tam cukru jest ;) 30.06.17, 23:20
                I tak i nie. Wszystko z umiarem i będzie okej. Byle nie pić 1,5 litra dziennie. A z warzywnymi to też jest często tak, że zawierają tyle konserwantów że ciężko to zliczyć. Soki warzywne szybko się psują, więc oczywiście trzeba to zazwyczaj jakoś zakonserwować. Poza tym nie widziałam osobiście soków warzywnych zapasteryzowanych, a z owocowych to co najmniej wspomniany wyżej andros.
    • snowwwhite Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 20.06.17, 15:56
      a te takie w kartonach z dozownikiem, które leżą zawsze w marketach obok owoców? one chyba są najbardziej naturalne i pakowane chyba po 3-5l
      • lotosowa425609 Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 23.08.17, 14:40
        ja nie mam ulubionej firmy, ale zawsze patrze czy naturalny 100%. jak mam możliwość to sama czasem wyciskam
    • branzaczystosci Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 14.11.18, 19:49
      Nam na przykład smakują soki Caprio, bardzo lubię multiwitaminę. Delikatnie schłodz, ale pamiętaj delikatnie wtedy jest najsmacniejszy. Cenowo także super wypada.
    • magsum Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 26.06.19, 19:28
      Ja cenię sobie soi Nuja – dla mnie to jedno ze smaczniejszych soków. Fajnie mieć je zawsze pod ręką bo są pozywne i fajnie smakują. A do tego wyciskane metodą cold press to dodatkowy jet to plus, bo ma sporo składników odzywczych.
    • Gość: Sebuma Re: Dobre kupne soki do codziennego picia IP: *.146.226.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.08.19, 20:03
      Jedne z lepszych smaków jakie piłam to soki Nuja. Bardzo smaczne i sycące. A że wyciskane metodą cold press to mają naprawdę sporo wartości odżywczych! Mi te smaki bardzo pasują i je lubię!
    • Gość: assyska Re: Dobre kupne soki do codziennego picia IP: *.146.226.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.08.19, 19:54
      no moim zdaniem warto czytać przede wszystkim etykiety. soków jest wiele, ale np moim faworytem są soki nuja bo mają prosty nieskomplikowany skład i są pożywne. także jak dla mnie to jest strzał w dziesiątkę
    • korpomysza Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 05.09.19, 11:51
      Jak cena nie gra roli to marwit ma dobre i swiezo wyciskane.
    • belerka Re: Dobre kupne soki do codziennego picia 19.10.19, 17:39
      Lubię pić soki, dostarczają mi sporo witamin. Ale rozsądnie wybieram, kupuję te najlepsze. Akurat soki nuja mi smakują i są bardzo pożywne. Dlatego fajnie jest je kupować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka