Dodaj do ulubionych

herbata- jak najzdrowsza?

23.04.16, 17:15
Witam Was, chciałabym zamówić sobie przez internet kilka opakowań różnych herbat tak dla porównania. Zastanawiam się jednak jakie są najzdrowsze, jeśli chodzi o zielone herbaty to na stronie www.bifix.pl/nasze-produkty/herbaty-zielone znalazłam kilka jednak nie wiem na jaką się "skusić " lepsze są liściaste czy w torebakach? Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • stach.olk Re: herbata- jak najzdrowsza? 25.04.16, 15:04
      Najzdrowsze według mnie są herbaty Roiboos. Tak naprawdę to nie są nawet herbaty, bo są zrobione z jakiś korzeni.
    • wrozbitawojciech Re: herbata- jak najzdrowsza? 22.06.16, 14:07
      Jak dla mnie tylko dobra Yerba Mate. Zielone smakują jak cement :-)
    • sylwia_lestat Re: herbata- jak najzdrowsza? 22.06.16, 18:36
      Ja bardzo lubie zielona herbatę, szczególnie o smaku cytryny i pomelo. Chętnie tez pijam big-active o smaku grejfrutowym. Nazywa się to Active Burn i przy okazji pomaga spalać tłuszcz.
    • saskan Re: herbata- jak najzdrowsza? 24.06.16, 15:32
      każda herbata ma jakieś zdrowotne właściwości. Ważne, żeby była parzona w odpowiedniej temperaturze.
    • techio Re: herbata- jak najzdrowsza? 26.06.16, 22:23
      Zależy jakich efektów się szuka. Ja chcę schudnąć, więc piję herbatę 4xSuperSlim z big Active. Trzy razy dziennie, do tego dieta (dość racjonalna) i ćwiczenia, jestem na dobrej drodze do tego, żeby pozbyć się tych dodatkowych kilogramów :)
    • ask.me76 Re: herbata- jak najzdrowsza? 29.06.16, 12:09
      Czerwona bądź zielona! Uwielbiam
    • laura9191 Re: herbata- jak najzdrowsza? 29.06.16, 15:42
      ja bym na twoim miejscu wybierała między czerwoną i zieloną bo są podobno najzdrowsze
    • macedonia35 Re: herbata- jak najzdrowsza? 29.06.16, 18:42
      Lepszej jakości jest herbata liściasta
    • mmtomczyk Re: herbata- jak najzdrowsza? 22.08.16, 15:23
      Słyszałem, że najzdrowsze są herbaty zielone i ziołowe. Ten rodzaj herbaty jest dobry na zdrowie i na odchudzanie. Zielona herbata bardzo często jest elementem diety odchudzającej.
    • verysoon Re: herbata- jak najzdrowsza? 07.10.16, 12:31
      Moim zdaniem najzdrowsze są ziołowe. Teraz na jesień polecam taką ziel-med.pl/pl/p/Herbata-ziolowa-Ambrozja-Antyprzeziebieniowa-70g/133
    • anielica.wrzosowata Re: herbata- jak najzdrowsza? 24.10.16, 12:46
      tylko jak sie przekonac do picia zielonej herbaty? tak mi jakos smak nie podchodzi
    • ewprasa Re: herbata- jak najzdrowsza? 14.02.17, 09:52
      Wszystkie herbaty są zdrowe ,zwłaszcza dobrych firm Która lepsza trudno powiedzieć W domu parzę liściastą natomiast w pracy wygodniejsza jest w torebkach
    • meritpoland Re: herbata- jak najzdrowsza? 17.02.17, 11:01
      Dla mnie najlepsza jest owocowa herbata Mistral. Jest w podwójnie opakowanych saszetkach i smakuje znakomicie.
    • junoqwe Re: herbata- jak najzdrowsza? 19.02.17, 22:39
      Biała Zielona Herbata jest zdrowa oraz czerwona Polecam www.swiatkawyiherbaty.com.pl
    • marchewson12 Re: herbata- jak najzdrowsza? 27.03.17, 16:06
      najzdrowsze są herbaty zielone i czerwone - usuwają toksyny (mozna sobie ziweloną herbatą zrobić detoks) natomiast czerwona swietnie wpływa na proces chudnięcia (przyspiesza). regularnie pije zielone od malwy www.malwatea.com/pl/herbaty-zielone/herbaty-zielone-ekspresowe.html bardzo sdmaczne no i oczywiscie zdrowe. czerwonego pu-erh od czasu do czasu sobie zaparze, ale to bardziej dla smaku :)
      • Gość: kujawiak Re: herbata- jak najzdrowsza? IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.17, 18:12
        Właśnie piję herbatę czerwoną z Big-Active. Bardzo mi odpowiada jej smak.
        • nestiana Re: herbata- jak najzdrowsza? 28.05.17, 23:59
          Ja mam ich całą serię, można powiedzieć, że jestem kolekcjonerką, hehe. Zawsze są dobrej jakości, łatwo dostępne i cena adekwatna.
    • moricki97 Re: herbata- jak najzdrowsza? 29.05.17, 12:59
      Ja lubię herbatki owocowo- ziołowe. Ostatnio jestem fanką serii big-active. Maja jeszcze dodatkową zaletę, mianowicie z dodatkiem ludu idealnie orzeźwia.
    • santo222 Re: herbata- jak najzdrowsza? 12.06.17, 19:12
      no ja proponuję w torebce mi najlepiej smakują z firmy Big-Active Active Burn która bardzo dobrze działa na mój organizm nie mam wzdęć i powoli chudnę przy odrobinie wysiłku.
    • martyn1990 Re: herbata- jak najzdrowsza? 19.07.17, 10:42
      Zależne to jest od tego jaki lubisz. Ja za liściastymi za bardzo nie przepadam i wolę te w torebkach. Kiedyś próbowałam wielu marek, żeby znaleźć dla siebie jakąś odpowiednią. Zarówno w smaku, jak i aromacie najlepsza jest dla mnie teekanne. Zielona czy to zwykła czy smakowa. Polecam Ci spróbować, bo warto.
    • Gość: ewa Re: herbata- jak najzdrowsza? IP: *.play-internet.pl 11.08.17, 17:18
      zielona, czerwona, biała bardzo zdrowe herbaty Zobacz tu www.swiatkawyiherbaty.com.pl
    • mraleksander Re: herbata- jak najzdrowsza? 29.01.18, 10:25
      Najzdrowsza to prawdopodobnie zielona albo czerwona. Chociaż wiele ziół ma dużo lesze właściwości, tylko trzeba wiedzieć które w jakim celu powinno się pić.
    • fit_jaroslaw Re: herbata- jak najzdrowsza? 30.01.18, 13:00
      Ja również najczęściej piję zieloną, bo wydaje mi się, że jest najzdrowsza. Poza tym zdarza mi się wypić również Yerbę, bo ona z kolei ma podobne działanie jak kawa.
    • kaskaniska Re: herbata- jak najzdrowsza? 24.02.18, 10:20
      dla kobiet to roiboos, z lisci czerwonokrzewu, a nie jak ktos tu naapisal z "jakichs korzeni"
      ale ja uwazam, ze nalezy przede wszystkim spozywac produkty ze strefy klimatycnzej w ktorej sie zyje, wiec zainteresuj sie ziolami. w polsce mamy klimat, ktory naprawde pozwala na to zeby byla oferta bogoata w nasze wlasne ziola i jest tego multum.
    • Gość: ikyujthsdf Re: herbata- jak najzdrowsza? IP: *.free.aero2.net.pl 24.02.18, 11:13
      Potwierdzam to co napisali inni. Najzdrowsza zielona (biała) i czerwona (pu-erh) na odchudzania. Poza tym bardzo zdrowe są z hibiskusa - na obniżenie ciśnienia, albo z dzikiej róży - na przeziębienia bo z z naturalną wit. c. Podobnie ma działanie malinowa - też na przeziębienia. Zawsze jest lepsza liściasta bo widzisz tam pełne liście a w torebki wrzucają nieraz te pokruszone i korzonki i generalnie zmiotki nie nadające się do sprzedaży jako liście.
      • alexxia8866 Re: herbata- jak najzdrowsza? 09.03.18, 15:06

czasem zamiast kupować herbatę można zrobić domową z imbirem, pomarańcza, cytryną i miodem. Do tego goździki można dodać. Bardzo smaczna, nedroga a do tego dobra na przeziębienie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka