Dodaj do ulubionych

czym przełożyć piernik

IP: *.icpnet.pl 21.12.10, 18:28
Upieklam piernik z torebki.Chciałabym go przełozyć,(powidłami?jakąś masą?) Nie wiem jak to zrobić.Doradzcie.
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: czym przełożyć piernik 21.12.10, 18:40
      Nie wiesz jak to zrobić technicznie czy nie wiesz, czego użyć ?
      Użyć najlepiej powideł śliwkowych, piernik rozkroić na pół, posmarować, skleić i gotowe.
    • Gość: Qcharka Re: czym przełożyć piernik IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 18:40
      Powinnas była podzielić ciasto na 2-3 częsci i upiec 2-3 placki. Ale nic straconego, przetnij ciasto nożem (można też grubą nitką). Przełóż powidłami śliwkowymi lub masą marcepanową (kupisz w Kuchniach Świata albo w Almie). Najlepszy jest piernik przełożony dwoma a nawet trzema różnymi nadzieniami.

Smacznego!

Qcharka
      • Gość: Qcharka przecinanie nitką IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 18:43
        Tekst linka
        Tekst linka
    • Gość: Elka Re: czym przełożyć piernik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 14:37
      Co prawda już po świętach ale piernik można upiec na inna okazję. Polecam piernik przekładany z tego przepisu
      www.gotujmy.pl/piernik-przekladany,przepisy,33717.html
    • Gość: basia Re: czym przełożyć piernik IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 31.12.10, 18:51
      Ja rozpuscilam tabliczke czekolady gorzkiej 200g dodalam 5 lyzek dzemu malinowego przelozylam tym piernika,a wierzch wypedzlowalam cienko rozpuszczona czekolada,kaloryczny deser,ale raz w roku to sie poswiece by zjesc.Szybko,latwo i pycha .Sama przyjemnosc a w dodatku te zapachy piernika i czekolady doprowadzaja mnie do ........... brak slow
      Smacznego
    • princesswhitewolf Re: czym przełożyć piernik 31.12.10, 19:46
      ja polecam z dzemem figowym. rewelacyjnie pasuje.

A jak sliwkowe powidla sa za rzadkie to mozna dodac nieco galaretki..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka