Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      przepisu

przepisu

(258 wyników)
    • Hej, Może podzielicie się jakimiś ekspresowymi przepisami na obiad? Na dobry początek podam kilka moich sprawdzonych opcji: -Fileciki z kurczaka (pokrojone na małe kawałki) posypane majerankiem i solą podsmażam na patelni dosłownie kilka minut bez żadej panierki, obok w garnku gotuje się brokuł, etc. (Podobnie jak filety z kurczaka przygotowuję polędwiczki wieprzowe) - Ekspresowa pomidorowa z bulionetki i przecieru pomidorowego + śmietana (w sumie do 30 min. gotowania), - Podob...
    • Uwielbiam Jamiego :) Hucznie polecam jego przepis na pieczonego kurczaka z "Naked chef".
    • Kupiłam na prezent maszynkę do pieczenia chleba i chciałabym dokupić produkty aby rodzice mogli od razu (następnego dnia po Wigilii oczywiście) upiec chlebek - i stąd moje pytanie i prośba - nie miałam nigdy odczynienia z tym urządzeniem i nie wiem jakie muszę kupić produkty aby było to możliwe? Bardzo proszę o pomoc we wskazaniu produktów i ewentualnie stron gdzie mogę je kupić - będę ogromnie wdzięczna!!!!
    • potrzebuje przepisu na udany biszkopt - bardzo pilne -pozdrawiam Julita
    • Ma ktos jakis latwy prosty przepis na saletke ale taki naprawde bez cyrkow czyli z tego co mozna dostac w sklepie nie biegajac za produktaki to tu to tam :) Moze cos z ryzem lub makaronem. Bardzo dziekuje :)
    • bardzo mi sie podoba to wspomnienie o mamie, wzruszylam sie ;-)
    • Czy ktoś zna przepisy na sosy kanaryjskie? zwłaszcza ten "zielony"... :)
    • Podzielcie się przepisami na potrawy do których można dodać błonnik w proszku. Moja propozycja: ryż pierś kurczaka warzywa: - cukinia - papryka - pomidor - cebula - czosnek łyżeczka błonnika marchewkowego sól pieprz kolorowy mielony oregano curry papryka Pierś kurczaka kroimy w kostkę i smażymy. Dusimy cebulę potem dodajemy paprykę po chwili czosnek drobno posiekany pomidora i cukinię. Dosypujemy błonnik. Doprawiamy. Łączymy z kurczakiem. Podajemy z ryżem.
    • To, że na zewnątrz najlepiej w ogrodzie to wiem. Ale coś bardziej wyrafinowanego, nie chcę grilla. Mam takie wyobrażenie, upalny wieczor, gwiazdziste niebo i zapach lata - niczym z wloskiego filmu. Chłodny arbuz, slona margerita albo mojito. Bede wdzieczna za przepisy na cos chlodnego i fajnego.
    • moze macie jakies ciekawe przepisy wlasnie na potrawy rybne? ja ostatnio sprobowalam gotowe mrozone danie filet z tilapi i bardzo smaczne mi wyszlo. przede mna mintaj do zrobienia ale kupilam mrozony sam bez dodatkow. jak go smacznie zrobic zeby nie byl tylko w panierce trradycyjnej?
    • Bardzo lubię nudle knora i żeby nie jeść ciągle "tego samego" lubię sobi je urozmaicić dodają ciekawe składniki. Czy ktoś ma jakieś fajne przepisy? PS gra ktoś w namiotobranie 2007? Jedzie ktoś do Teplic?
    • zwykle nie komentuje, ale tym razem nie zdzierzylam; Boze, co za pretensjonalny artykul; ta opozycja tradycja vs. plastik w przypadku madery jest wymyslona na sile; otoz alkohol w plastikowych butelkach pojawil sie poniewaz kupuja go turysci i taki jest latwiej przewiezc samolotem, jest lzejszy i sie nie tlucze; sprzedaje sie w ten sposob alkohol nei tylko na maderze - pierwszy z brzegu przyklad - np. znane estonskie likiery, z vana tallinn na czele czy lotewski balsam takze bez problem...
    • Schab tak przyrządzony jest super. Przepis godny polecenia.
    • Mieszkam za granica i za kazdym razem jak szukam przepisow polskich prorcje sa podawane lakonicznie. Na przyklad: 1 szklanka cukru ? – ile to jest gramow 1 szklanka mleka ? – ile to jest miligramow, albo ccm Kostka “danusi” ? – co to jest: margaryna, maslo, smalec 1 torebka wanili ? – ile gramow 1 kostka margaryny ? – zapewne 250g/ lub 500gramow 1 kostka drozdzy ? – ile gramow 1 paczka budyniu ? – budynie sa w Polsce, Niemczech ...
    • A co z chrzanem ?
    • Masz nadwagę? Nie możesz schudnąć? zaczniesz głodówkę ? Brak Ci motywacji? Ten problem mają wszyscy! Ale już nie ja. Pozbyłam się nadwagi raz na zawsze-15 kg w 4 miesiący. Bez głodowania, bez cellulitu i energią na cały dzień. Jak ? Wejdź i się dowiedz (idealnafigura.com/gberes). Zadbaj o swoje zdrowie już dziś.
    • Nie wyszły mi pyzy z tego przepisu. Ciasto się rozgotowywało i oddzielało. W sumie jak trochę pogrzebałam w innych przepisach na pyzy, przestałam się dziwić. Tu zachwiane są proporcje mąki. 4 łyżki tylko! Wiele przepisów podaje proporcję ziemniaków i mąki jak 3:1.
    • Chciałbym zrobić coś takiego swojej dziewczynie bo lubi szpinak.. ale mam problem: co to jest Parmezan?? w słowniku j. polskiego tego nie znalazłem.
    • Tak krótki przepis a tak dużo błędów.BRAWO!!!
    • Nugat(5)

zrobiłam, testu nie udało mi się pomyślnie przeprowadzić (brzmiał dla mnie, jak jakieś czary), ręka mi prawie odpadła z tego miksowania nad parą, ale wyszło słodziutkie i strasznie pyszne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się