Forum Kuchnia Wyposażenie kuchni
ZMIEŃ
      przepisu

przepisu

(9 wyników)
    • Witam Was, mam pytanie do osób, które mają takie urządzenie www.myin.pl/53/zestaw_do_fondue_dla_6_osob u siebie w domu. Zestaw do fondue. W skład zestawu wchodzą: garnek wraz z pokrywą, sześć widelczyków, szklany wkład do fondue czekoladowego oraz palnik. Zależy mi na tym aby to był elegancki, ale też w miarę nie drogi prezent, jestem zadowolona z obsługi w tym sklepie, więc moje zapytanie jest tylko takie czy myślicie, że to dobry pomysł na prezent?? A przy okazji wiecie jak się rob...
    • Jeżeli też lubicie lody w wafelkach to polecam maszynkę do pieczenia. Kupiłam ją parę dni temu w Lidlu - przepis na wafle załączony w instrukcji. Wafle są pyszne, rodzinka zadowolona, skończył sie problem z poszukiwaniem wafelków, których prawie nigdy nie ma w sklepach. Piecze sie płaskie wafle potem zwija się je w kształt rożka na załączonym stożku. Można tez uformować np w kształt miseczki, (po ostygnięciu kształt jest trwały) lub też zostawić płaskie do przekładania kremem czy dżemem...
    • Chciałam zapytać, czy ktoś z was posiadą tę gofrownicę(MPM S-633G)?? Jeśli tak to to co o niej myślicie?? Czy gofry wychodzą chrupiące?? Planuję kupić gofrownicę, ale z tego co widzę to nie jest to takie proste;/ Tutaj jest zdjęcie tej gofrownicy: img.nokaut.pl/p/bb/2a/bb2abbe5421ec808f4e3af995e86d7f9500x500.jpg
    • Witam serdecznie naczytałam się już o wypiekaczach i nadal nic nie wiem. Albo Moulinex, który jest u nas najbardziej popularną marką, albo produkty z marką raczej nierozpoznawalną, bo co za różnica. Dla mnie różnica jest. Ale nie chcę od razu lecieć po Moulinex, bo tych najwięcej u nas. Chciałabym wypiekacz do codziennego użytku, nie muszę robić w nim bagietek, głównie chleb, jakieś ciasto, powidła. Poza tym, co dla mnie istotne, ma być to urządzenie ciche!!! i parametrami nie za wie...
    • Witam :) może wyda sie to głupie ale mam problem. Kupiłam wczoraj takie metalowe foremki w kształcie ślimaka - tzn dwie tworzą całego - jedna połówkę ;) na ciasteczka, tylko, że nie wiem jakie ciasteczka sie w nich robi! Może ktoś wie o co mi chodzi, i zna przepis na owe "ślimaczki" ? Z tego, co mówiła pani w sklepie skleja się jakąś masę takie dwie połówki. Będe bardzo wdzięczna, w sobote imieniny mamy miałabym dla niej coś słodkiego :) pozdrawiam. p.s.oczywiście moge zrobić ...
    • Czy ktoś może wie gdzie można kupić taką oto foremkę? (najlepiej w Krakowie) content.answers.com/main/content/wp/en/2/22/Gingerbread_man.jpg www.designingonline.com/dreamsalive/christmas2001/columns/kaityscraft/gingerbread_man.jpg
    • Jaki sprzet do domowego wypieku chleba mozecie polecic? Jutro ide do MM i mam nadzieje, ze maja cos sensownego. Prosze, poradzcie cos, dziekuje :-) Pozdrawiam
    • Witam... Czy ktos posiada to urzadzenie? Czy nadaje sie do wyrabiania ciasta drozdzowego scislej konsystencji i ciasta chlebowego? W instrukcji jest przepis na drozdzowca ale boardzo luznego. Moze ktos ma doswiadczenia w tej materii. A moze jakis inny model, inna marke? Prosze o pomoc. Do poniedzialku w Makro sa w dobrej (487 zl) cenie.
    • Kupić? Czy warto? Czy kurzy sie u Was na półkach czy go używacie? doradzcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się