Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      przepisu

przepisu

(62 wyniki)
    • MA ktoś może?? kiedyś u mnie w domu sie takie robiło, ale przepis zaginął... : ( A było wyśmienite!!!!!
    • Poszukuję przepisu na nalewki z Aronii, mirabelek, może ktos się z nami podzieli?
    • ale nie ze skórek tylko z całych zanurzonych w alkoholu. Kiedyś widziałam jak peweni Włoch włąśnei takie całę mandarynki z zalewy wyjmował, wyciskał, filtrował i potem to piłam - cudo. wanda
    • Właśnie odkryłam ten smakowity trunek no i pytanko, jak go zrobić? Znalazłam w internecie przepis, ale tylko na Blue Kamikadze, a chciałabym poznać recepturę na kamikadze truskawkowe i o smaku egzotycznym. Było przepyszne. Może znacie przepis. Będę bardzo wdzięczna.
    • będę wdzięczna jeżeli ktoś posiada takowy.
    • witam. poszukuje przepisu na ADWOKATA, albo jak jto woli ADVOCATA. :) z gory dziekuje, pozdrawiam,
    • Nie wiem, czy mogę sobie tutaj pozwolic na taka prosbę, nie chwalac się swoimi przepisam, ale zaryzykuję. Potrzebuję jakiś szybki, łatwy przepis na np. sałatke z kurczakiem, albo jakiś makaron(może sałatka z makaronem?). Chodzi o takie danie bardziej obiadowe.Niebawem przychodza do mnie niespodziewani goscie i musze cos postawic. Mam piersi z kurczaka, pomidory, ogórki, zreszta moge cos szybko dokupić.Help!
    • witam czy ktoś mogłby mi napisać krok po kroku jak przyrządzić tego pysznego drinka, tak aby był kolorowy? chetnie przeczytam również przepisy na inne drinki pozdrawiam
    • czy ktos wie jak przyzadzic originalna mrozona herbate?
    • czy ktos wie, jak zrobic calvados? jablek jest sporo, wiec mozna by je wykorzytac;-)
    • Sluchajcie, Przejrzalam te trzy istniejace watki, ale nie widze tam zadnych interesujacych przepisow, tylko zwykle przekomarzania sie. Ludzie badzcie powazni:-)))) Podajcie jakis przepis wreszcie! Kawoszka
    • jak w temacie
    • Kto zna przepis na jakies tzw kolorowe drinki:)?i wie ze mu to smakowalo?:) pozdrawiam;)))))))
    • Podaję ze starej książki kucharskiej, tradycje chyba XIX wieczne. WÓDKA GORZKA PIOŁUNÓWKA. Garść świerzego piołunu wrzucić do litra spirytusu rozcieńczonego w 1/4 części miękką, dystylowaną wodą i postawić w cieple na tydzień. Potem zrobić syrop z 1/2 kg cukru i pół litra wody, wyszumować i do gorącego wlać naciągnięty piołunem spirytus, wymieszać mocno, przefiltrować i zlać w butelki.
    • Prosze o przepis.
    • Ałszałam, że można zrobić wodkę z arbuza:) Ponoć się wstrzykuje wódke do całego arbuza i zostawia na parę dni w lodówce. Alkohol rozmiękcza miąższ i powstaje taki gęsty napój procentowy:) Ale wydaje mi się, że przepis jest za prosty i dlatego chciałabym zapytać, czy nikt z Was nie zna sposobu jak przygotować pyszniutkiego arbuzowego drinka:) Pozdrawiam:)
    • Potrawka ze Slonia. Nie zachecam niniejszym do jedzenia zwierzat pod ochrona. Skladniki : Jeden slon, sos, sol i pieprz do smaku, ewentualnie dwa kroliki. Sposob przyrzadzenia: Najpierw znalezc slonia. Pokroic slonia w kawalki nadajace sie do jedzenia. Upewnic sie trzeba, ze dysponuje sie odpowiedna iloscia czasu. W duzym garnku, zalewamy pokrojonego na kawalki slonia sosem i gotujemy nad otwartym ogniem w temperaturze 465 stopni Fahrenheita przez cztery tygodnie. Danie wystarczy na...
    • mialam przepis z tego forum, dokladne proporcje, kupilam wszystkie skladniki, lezal sobie na stole i NIE MA! a ja nie moge go znalezc! prosze, czy ktos moze mi pomoc? nie wiem gdzie on sie na tym forum zawieruszykl, szukam tak i siak i NIC! praktycznie za 10min mam gosci :((((((((
    • Może wiecie? Moja koleżanka kilka lat temu robiła takie piwo, ale przepis gdzieś się zapodział... A straszną mam ochotę zrobić takie piwko... Pamiętam, że przepis był prosty, wykorzystywało się taki sproszkowany imbir, nie potrzebna była skomplikowana aparatura piwowarska ani podpiwek... Rozlewało się to do takich zamykanych butelek (starsi pamiętają taką oranżadę) i trzymało jakiś czas w piwnicy... Pomóżcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się