Dodaj do ulubionych

przepis na rybe

30.10.08, 15:10
moze macie jakies ciekawe przepisy wlasnie na potrawy rybne? ja
ostatnio sprobowalam gotowe mrozone danie filet z tilapi i bardzo
smaczne mi wyszlo. przede mna mintaj do zrobienia ale kupilam
mrozony sam bez dodatkow. jak go smacznie zrobic zeby nie byl tylko
w panierce trradycyjnej?
Obserwuj wątek
    • hajdowka Re: przepis na rybe 31.10.08, 22:11
      Osobno uduś warzywa (seler naciowy, marchewka, pietruszka, por) pocięte na
      długie "wstążki". Obtocz mintaja w mące (wcześniej posól) i usmaż na oleju. Ja
      podaję to wszystko z ryżem basmatti i jest pycha ;-))
      • lunesmartes Re: przepis na rybe 31.10.08, 23:20
        wlasnie w mace tylko to ja tak czasem robie inna rybe. ale mi
        smakuje bardzo taka panierka jaka jest w zlotych paluszkach rybnych,
        taka chrupiaca.
        • Gość: Basieńka Re: przepis na rybe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 10:46
          oj, na paluszki rybne to trzeba uważać. ja kupuję tylko sprawdzone właśnie złote
          frosty bo mam pewność, że to sama ryba, niemielona, bez ości i zdrowa. i lubię
          je w piekarniku przygotowywać.

a ryby bardzo lubię w panierce takiej pół na pół mąka z bułką tartą. fajnie to
          wychodzi.

lubię też rybę z pieca - pstrąga robię w folii a halibuta po prostu na blaszce.
          pychotka.
          • lunesmartes Re: przepis na rybe 04.11.08, 23:52
            Basienka a probowalas te meksykanskie lekko pikantne paluszki rybne?
            nigdy nie kupuje ich na wage zawsze w pudelku bo wtedy jestem pewna
            ze wiem co wybieram.
            • Gość: Basieńka Re: przepis na rybe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.08, 11:58
              Chyba ich nie widziałam nigdzie. A ja też na wagę nie kupuję, bo ja musze mieć
              pudełko z wypisanym dokładnie składem, żeby wiedzieć co jest w środku i dlatego
              też złote paluszki kupuję, bo tam nie ma żadnych dziwnych dodatków :)
              A przy okazji tematu - jak zrobić dorsza żeby wyszedł smaczny? Ostatnio smażyłam
              i jakiś takie nieciekawy był. Czy to od ryby zależy?
              • Gość: amelka Re: przepis na rybe IP: *.127.107.11.dyn.user.ono.com 05.11.08, 22:49
                dorsz to taki dziko slony jest. lepiej kup brozone filety z mintaja
                albo tilapie to taka delikatna rybka, w sosie serowym juz gotowa
                mozna kupic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka