Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      przepisu

przepisu

(133 wyniki)
    • Poszukuję jakiejś fajnej książki z przepisami wegetariańskimi, dużo takich jest i trudno wybrać. Może na tym forum ktoś mi doradzi? Żeby przepisy były niewydumane i do zrobienia. Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam!
    • Witam wszystkich! Juz niedlugo Swieta Bozego Narodzenia, beda to moje pierwsze w pelni wegetarinskie... Chcialabym zaskoczyc mojego narzeczonego i rodzicow i przygotowac wigilie u nas w domu:) Czy macie jakies sprawdzone przepisy? Chetnie podziele sie swoimi:) Pozdrawiam A.
    • zgodnie z wynikami mojej sondy na temat soi - próbuję z fasolami :-)))) mam jeden przepis: duży biały jaś, ugotować w dużej ilości tymianku/majeranku/ziela angielkiego/liści laurowych, przecier pomidorowy lub pomidor, podsmażona cebulka+czosnek, chili. Na koniec obsypuję mnóstwem natki pietruszki - dzięki temu daje się zjeść (mimo mojej niechęci do strączków) :-)))). przejrzałem przepisy netowe, ale są albo wariacją na temat 'fasola w pomidorach' albo to kotlety ze strączków. ...
    • www.kwestiasmaku.com/
    • h sniadaniowych. Ta kupna jest pyszna, ale kosztuje fortune:)) pozdrawiam wszystkich wege
    • Ma ktoś jakiś "inszy" od mojego? Chętnie spróbuję "wariacji na temat" A mój stosowany to: 4 szklanki twarogu, 12 dkg masła, 0,25 l śmietany, 2 łyżki soli, łyżeczka kminku Twaróg odcisnąć, posolić i pokruszyć. Włożyć do miski i przykrywszy ściereczką trzymać w pokojowej temperaturze 3 - 4 dni aż sfermentuje. Po tym czasie dodać masło, śmietanę i utrzeć na gładką masę. Można przetrzeć przez sito. Dodać kminek, wymieszać i wyrabiać małe gomółki wielkości jaja. Ułożyć na desce lub w brytfa...
    • Gdzie coś takiego mozna znaleźć? Podkreslam WEGAŃSKIE. Nie szukam przepisów gdzie trzeba dodawać cukier czy margaryne:/ Z góry dzieki za odpowiedź.
    • Szukam już od dawna przepisu na pyszne, słodziutkie ciasto z marchewką - po różnych książkach vege, stronach internetowych. Jestem zdesperowana!!! Proszę, jeśli ktoś zna przepis niech poda. Pozdrawiam :)
    • Córka od prawie roku nie je mięsa.satram sie dbac o jej diete, tak żeby jadła nie tylko zdrowo ale i smacznie.teraz swieta za pasem i nie bardzo mam pomysł co zrobic dla niej żeby była zadowolona i miała jakies przysmaki.Pomóżcie!
    • Prosze jesli znacie restauracje greenway a raczej ta siec z 3miasta.Maja tam pyszny tort warzywny -jak go zrobic??
    • No właśnie, chciałabym spróbować zrobić coś nieskomplikowanego na początek - bez mięsa na obiad lub do kanapek. Dopiero niedawno odkryłam to forum ale co otworzę wątek to tylko przerzucanki słowne między mięsożernymi i roślinożernymi. I żadnej ispiracji!! Dodam, że jestem mięsożerna, nie zamierzam się "nawracać na wege" ale czasami mam ochotę na coś bezmięsnego byleby nie smakowało jak papier. Jakieś podpowiedzi? Wolałabym smaczne jedzonko wg. sprawdzonych przez Was przepis...
    • Przepis(6)

Znacie jakiś prostu przepis na potrawe, oczywiście wegetariańską :) ??
    • Ciekawa stronka z dobrymi przepisami: yetta.pcpoint.pl/wege/wege.htm
    • Z czego jest "czekolada" indyjska? Krsna dalaram Jadłam to na Festiwalu Kultury Indyjskiej i bardzo mi smakowało. Podajcie mi przepis, jeśli ktoś zna... pliizzz.
    • Od pewnego czasu zbieram i testuję przepisy kuchni polskiej, czy to czysto wegetariańskie, czy wegetariańskie przeróbki tradycyjnych przepisów. Może w niedalekiej przyszłości (kwestia kilku miesięcy) zdecyduję się na wydanie tego w formie ksiązki papierowej i/lub elektronicznej... Mam zatem prośbę o podrzucanie przepisów z tradycyjnej kuchni polskiej i polskiej kuchni regionalnej. Myślę, ze warto pokazać, że wegetarianin w Polsce niekoniecznie musi delektować się "światowymi wynalazkami" i,...
    • poprosze o jakies przepisy witarianskie, w miare mozliwosci ludzkie miary ;] /szklanka, lyzka/ .
    • Na poczatek klasyka - dhal z czerwonej soczewicy z pomidorami Skladniki: 100g pomidorow, bez skorki, pokrojonych 100g czerwonej soczewicy 1 cebula, obrana i drobno pokrojona 2 zabki czosnku, wycisniete 1 lyzeczka oleju 1 lyzeczka musztardy 1 lyzeczka kminku 1/2 lyzeczki zmielonej papryki szczypta chili pieprz czarny 1 lyzeczka koncentratu pomidorowego 450ml wody Namoczyc soczewice w wodzie przez 30 minut. Podgrzac olej w garnku i delikatnie usmazyc cebule i czosnek, az bed...
    • dzięki
    • Czy moglibyście podrzucić mi jakieś fajne przepisy na zdrowe potrawy z kaszy jęczmiennej, gryczanej z warzywkami, strzączkowymi itd.? Nie wykluczam jaj i nabiału. Będę wdzięczna!
    • lody sojowe i "czekoladę" domową z carobu? Mój synek jest uczulony na białka mleka i kakao. Chciałabym mu przygotować coś na jego urodziny. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się