Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      psychiatryczne

psychiatryczne

(9 wyników)
    • probka nieduza. To fakt. Zawsze zastanawialem sie czy psychiatria to cos, co mozna obiektywnie badac i mierzyc. Czy tylko to co pacjencie sadzi psychiatra i otoczenie pacjenta. Bo w medycynie wiele ( powiedzmy, prawie wszystkie) rozpoznania mozna potwierdzic testami. http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6VNP-50B5WGS-2&_user=10&_coverDate=06%2F17%2F2010&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&m...
    • Witam mam 20 lat i natychmiast potrzebuje pomocy. dzis rozmawialem przez telefon z psychoterapeutą i powiedzial mi , ze koniecznie musze sie udać do poradni psychiatrycznej ze swoim problemem. Mam pytanie czy konieczne jest skierowanie od lekarza rodzinnego??? nie mogę powiedzieć swojemu lekarzowi rodzinnemu o moim problemi z wielu względów. Czy w takim wypadku odmówią mi pomocy psychiatrycznej ktorej potrzebuje , bo przezżywam cięzkie załamanie nerwowe ??? proszę o podpowiedz.. ...
    • Jakie skutki dla psychiki ZDROWEGO pacjenta może mieć pobyt w szpitalu<br> psychiatrycznym (obserwacja), oraz, jakie może mieć skutki ten sam pobyt w<br> wyniku bezpodstawnie przedłużającego się pobytu do kilku tygodni ? Jak powinna przebiegać prawidłowo przeprowadzona obserwacja psychiatryczna w warunkach szpitalnych ? Jakie badania powinny zostać przeprowadzone ? Ile czasu lekarz, czy psycholog powinien poświęcić obserwowanemu pacjentowi ? Przymusowe badani...
    • "wielogodzinne stanie na baczność, zakaz spozywania własnego jedzenia , bezpodstawne zamykanie pacjentow na wiele tygodni w izolatce, lodowaty prysznic za niesubordynacje-to niektóre ze sposobów terapii" Pacjenci szpitaki psychiatrycznych sa czesto niebezpieczni- ale to nie tłumaczy metod rodem z obozów koncentracyjnych stosowanych w tym szpitalu.Fakt ,ze dzieci były kierowane na obserwacje psychiatryczna przez sądy nie dawało prawa dostosowania takich metod. Nie wygladało to jak " użycie s...
    • Czy lekarz podlega okresowym badaniom psychiatrycznym? A powinien. A kto ma badać w tym zakresie psychiatrów? To jest dylemat, co nie?
    • "49-letnia kobieta zasłabła i zmarła na podłodze poczekalni kliniki psychiatrycznej na Brooklynie. Przez ponad godzinę leżała na podłodze, całkowicie ignorowana przez pracowników kliniki..." i dalej "Po przyjęciu do szpitala kobieta czekała na pomoc lekarską niemal dwadzieścia cztery godziny" całość tutaj: wiadomosci.onet.pl/1781146,441,item.html Aron napisz coś, bo lubię czytać jak piszesz o wydajności polskich lekarzy.
    • Po raz pierwszy dzis zauwazylem na forum libre, i juz sie jej boje. Co prawda od m-ca dopiero znam forum SZ i nie mialem czasu wczesniej sledzic glupawych watkow, ale dzis libra rzeczywiscie mnie PRZEJELA. Czy mozna pomoc librze???
    • Szukam psychiatry leczącego dzieci w Sosnowcu lub okolicy.
    • Hej, Psychiatra znowu pilnie potrzebny. Potrzebuje informacji w kwestii przymusowej hospitalizacji psychiatrycznej. OK, ja wiem że taka decyzję podejmuje sąd opiekuńczy. Moje pytanie: jak w praktyce wyglada ta procedura i kto kieruje wniosek do sądu? Jak długo to wszystko moze trwać? Co nalezy rozumiec przez przypadki nagłe, które nie wymagają zgony rzeczonego sądu? Z góry dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się