Dodaj do ulubionych

Pychotka "po włosku"?

IP: 212.106.133.* 13.01.06, 15:20
Przepis z ... no, nie pamiętam. Danie pyszne. I co ważne - robi się je tyle
czasu, co gotuje makaron- 8 min. A czy włoskie, jak podano, niech się znawcy
wypowiedzą.
Wstawiamy makaron, ja uwielbiam kokardki. W tym czasie do miseczki dajemy 3
łyżki oliwy, wyciśnięty ząbek (można więcej) czosnku, pokrojony w kosteczkę
brie lub cammembert, tak samo pokrojony pomidor bez skórki, sól, pieprz. Na
końcu oskubałam bazylię (teraz wygląda tragicznie, jak amerykański kurczak) i
listki też dodałam do sosu. Wymieszałam. W tym czasie makaron sie ugotował,
odlałam z niego wodę i do gorącego dałam sos. Ser cudnie się rozpłynął.
Właśnie to jem, co za zapach, lato w gębie.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka