Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      rankingi

rankingi

(94 wyniki)
    • Czyli [u]gdzie studiowac[/u]: [b]1. THE-QS World University Rankings:[/b] UJ 304, PW 500-505 www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2010 [b]2. Economist Intelligence Unit's MBA rank:[/b] Żadnego polskiego tam nie ma www.economist.com/whichmba/2010/free-ranking-tool [b]3. Webometrics:[/b] Brak polskich uczelni w pierwszej setce UJ 371, PWr 430, UWr 548, AGH 549, UAM 562, UW 589, PW 729, UMK 885, UL 892, PGd 906, USl 928, UGd 950, PKr 971, UMCS 979, a r...
    • Hej, Mam pytanie do was.. gdzie szukacie w sieci informacji o szkołach wyższych ? Ja znalazłem informacje o . Jeszcze jest ranking wprost, ale jak dla mnie to on jest totalnie nieczytelny :( Pomóżcie bo nie wiem gdzie znaleźć info o polecanych szkołach w Warszawie..
    • Dostępny
    • miasta.gazeta.pl/krakow/1,37650,7138191,Polskie_uczelnie_nie_sa_na_topie.html Uniwersytet Jagielloński na 302. pozycji. Za nim - 349. miejsce - Uniwersytet Warszawski. Ranking uczelni według brytyjskiego pisma Times Higher Education Magazine. Uwzględniono w nim 621 uczelni wyższych, a za topowe uznano te, które znalazły się w pierwszej dwusetce. Listę najlepszych otwiera Uniwersytet Harvarda (USA), na drugim miejscu jest Cambridge (Wielka Brytania), na trzecim - również amery...
    • Zawsze te dwa najlepsze i najbardziej wiarygodne rankingi wyzszych uczelni pojawialy sie wczesniej a w tym roku wciaz ich nie ma. Dlaczego ?
    • Czy znacie może jakieś inne rankingi tworzone przez studentów poza topstudia.pl? Bardzo interesuje mnie zdanie samych studentów o ich uczelni. Pliz piszcie ;-)
    • Przeczytałam gdzieś ostatnio, że Uniwersytet Jagielloński pokonał w rankingu Rzeczypospolitej Uniwersytet Warszawski. Problem w tym, że nie bardzo wiem na ile wiarygodny może być ranking, w którym o tym, kto wygra, nie decydują studenci, tylko jakaś tam bliżej nikomu nieznana 'kapituła'. Dlatego wolę stawiać na rankingi tworzone przez samych studentów. Wystarczy w Google wpisać 'niezależny ranking uczelni wyższych' a już wyskoczy parę.. A co wy o tym myślicie?
    • Swiatowy ranking uczelni: UJ, UW, PW w pierwszej 4-setce. www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2007/overall_rankings/top_400_universities/
    • Co myślicie o topstudia.pl ? Jak wam się podoba pomysł takiego rankingu tworzonego przez studentów, niezależnego i nastawionego tylko na odczucia studiujących. Czy waszym zdaniem taki ranking ma sens ?
    • witam, moglby ktos skserowac ranking uczelnie publicznych i niepublicznych z ostatniego wydania Polityki i wrzucic tu na forum np przez imageshack.us? ;) nie moge nigdzie tej gazety dorwac juz
    • Chciałem Was zapytac o to czy naprawde wierzycie w to co piszą w rankingach szkół wyzszych?
    • Ma ktos moze ranking 2007 z WPROST,jesli tak to bylbym wdzieczny za udostepnienie go.
    • Czytaliście już? Dość ciekawe konluzje można wyssnuć. Są kierunki tkaie jak na przykład informa, gdzie rzadzą państwówki, a w przypadku na przykład kierunków biznesowych Koźmi wymiata niewiele gorzej od SGH. Generalnie ciekawy ranking bo zrobiony wspólnie państwowe i prywatne i z pominięciem dołów, kóremi sie nikt nie interesuje :)
    • ranking Wprost - najstarszy i najbardziej prestiżowy polski ranking uczelni wyższych :)))) 2006 Jeśli idzie o informatykę to pokazuje on, że jeśli studiować informatykę na uczelni państwowej to tylko na POLITECHNICE !!!!!!!! W końcu informatyka to kierunek techniczny - więc politechniki muszą być lesze od uniwersytetów i tak: "Gdzie studiować nowoczesne technologie (informatyka, elektronika):" 1. egzekwo: Politechnika Wrocławska i Poznańska 2. egzekwo: Politechnika Warszawska, AGH w ...
    • Witam! Chciałam zapytac o waszą opinie co do rankingów wyższych uczelni.Dzis przejrzałam ten z Wprost i tak sie zastanawiam, czy należy przy wyborze uczelni takimi zestawieniami sie kierować? a jak wy podchodzicie do tego typu rankingów? czy uważacie je za wiarygodne?
    • A może zrobić taki prawdziwy ranking po kierunkach???? Np. gdzie najlepsza ekonomia a gdzie politologia?
    • Nr 1 to UJ, UAM, UW i PW,PP,PG - oczywiście dzienne - tu idą Najlepsi z najlepszych - Geniusze Nr 2 to inne Uniwersytety i Politechniki - dzienne - tu idą także ludzie inteligentni i na poziomie Nr 3 Najlepsze Szkoły Prywatne i PWSZ - Masówka - typowi przeciętniacy którym nie udało sie dostać na te powyżej. Ewentualnie można tu zaliczyć wieczorowe na wszelakich Szkołach Państwowych Nr 4 Zaoczne (gdzie 2 tygodnie robisz w 2 dni) i Szkółki Prywatne które przyjmą wszystko co sie ru...
    • Witam! Mam pewne pytanko. Otóż do połowy września muszą najpóźniej wybrać szkołę.Mam swoich faworytów, poczytałem opinie na forach a teraz chciałbym porównać rankingi.Co polecacie, gdzie szukaćwiarygodnych rankingów?
    • Ranking studiów: dziennikarstwo i komunikacja społeczna. Uwzględniam uczelnie państwowe i tylko kierunek dziennikartwo, bo jak wiadomo na innych kierunkach też jest spacjalizacja dziennikarska 1. U. Warszawski 2. U. Jagielloński 3. U. Wrocławski 4. U. Marii Curie - Skłodowskiej w Lublinie 5. U. Warmińsko - Mazurski w Olsztynie 6. U. Gdański
    • www.aci.pl/rankingi.php?rank=ACI&sub=Ranking+atrakcyjno%B6ci+kierunk%F3w+studi%F3w&yr=2004 No i jak kochani ? Biznes, informatyka filologie trzymają się mocno podczas gdy biologia, chemia, fizyka i matematyka nie mówiąc już o geografi piszczą cieniutko że hej! Nie wspominał ktoś że teraz one są przyszłościowe bo zapewniają wąską specjalizację??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się