Forum Nauka i edukacja Gimnazjum
ZMIEŃ
      rankingi

rankingi

(19 wyników)
    • Mimo że od ogłoszenia wyników tegorocznego egzaminu gimnazjalnego minęło sporo czasu, nadal nie są dostępne żadne całościowe rankingi gimnazjów w Warszawie za rok 2012. Niestety, wyniki na stronie OKE publikowane są w formie bardzo utrudniającej porównywanie poszczególnych szkół. Ponieważ bardzo interesowały mnie wyniki mojej szkoły, przygotowałem nieoficjalny ranking gimnazjów warszawskich 2012. Okazało się, że nasza szkoła - Gimnazjum "Żagle" Stowarzyszenia STERNIK, wypadła świetnie, zajmuj...
    • Czy ktoś z Was jest w posiadaniu zestawienia tegorocznego rankingu gimnazjów warszawskich, sporządzonych w oparciu o wyniku testu gimnazjalnego 2009? Interesują mnie wyniki publicznych gimnazjów z Ursynowa, Mokotowa i ze Śródmieścia. W tym roku OKE utajniła wyniki poszczególnych warszawskich szkół i nie opublikowała corocznego rankingu gimnazjów. Szkoda, bo zawsze była to przydatna i interesująca wiedza na temat tego, jak szkoły pracują. Może uda się wspólnie stworzyć taki "sp...
    • gimnazjum łacznie REYTAN 93 BATORY 90 ŻMICHOWSKA 89 DWÓJKA NOWOWIEJSKA 89 WŁADYSŁAWA IV 89 PRO FUTRO 88 STO OSTROBRAMSKA 86 STO BACHMACKA 86
    • wszędzie szukam rankingu poznańskich liceów... i nie mogę znaleźć :/ Czy mówgłby mi ktoś podać stornę z rankingiem !? Z góry dzięx.
    • Informacja dla wybierających licea: zerknijcie na ranking Perspektyw nieco bardziej krytycznym okiem. Dla przykładu słynne Liceum przy Wydziale pedagogicznym UW. W ubiegłym roku miało 40 maturzystów. Na studia dostało się 43. Niezłe. Wg. kryteriów liczy sie tylko tych, którzy zostali przyjęci i podjęli studia. Ciekawe jak "Mokotowska" doliczyła się 43 wśród 40 absolwentów. Chwali sie dyrektor, że 100% maturzystów wybrało tzw. "nową maturę", kiedy w reszcie kraju jedynie ok. 3%. Sa...
    • W dzisiejszej "Rzeczpospolitej" jest nowy ranking liceów warszawskich, uwzględniający nie tylko sukcesy olimpijskie, ale także "dostawalność" na studia. Zwycięzcy: 1) Witkacy 2)67 LO (przy Wydz. Pedagog. UW) 3)Poniatowski 4) Batory 5) Czacki 6) Staszic 7) 1 Społeczne LO 8) Zamoyski 9) 2 Społeczne LO 10) Władysław IV Więcej na stronie: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030221/kraj/kraj_a_5.html
    • Może ktoś mi pomoże -gdzie znajdę wyniki tegorocznych matur w warszawskich LO.Chcę porównać czy wyniki uzyskane na maturach w renomowanych LO pokrywają się z dotychczasowymi rankingami. Może nauczyciele/uczniowie poszczególnych LO podzielą się swoją wiedzą na temat wyników matur w ich szkołach/chodzi mi o podanie wyników w % z poziomu podstawowego i rozszerzonego/.
    • Kupcie dziś "Rzeczpospolitą". Jest nowy ranking liceów, a w nim bardzo dużo zmian. Na razie znam skrót: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030108/publicystyka/publicystyka_a _9.html Wynika z niego że w Polsce najlepsze jest XIV LO z Wrocławia (Polonii Belgijskiej, potem XIII LO Szczecin, I LO Łódź (Kopernik), III LO Gdynia (Mar. Woj.) i LXIV Warszawa (Witkiewicz). Kolejność najlepszych liceów warszawskich: Witkiewicz (5), Staszic (10), Batory (11), Poniatowski (15). Do cz...
    • Czy ktoś wie, gdzie jest jakaś info jak wypadła matura w Warszawskich LO.
    • Czy ktoś może pomóc mi odnaleźć listę rankingową liceów?Ale wszystkich, nie tylko pierwszą 50-tkę.
    • Czy znacie jakis ranking gimnazjow warszawskich ? Szukam gimnazjum dla corki. Najchetniej Srodmiescie, Zoliborz, lub bliska Wola Na co trzeba zwrocic uwage ?
    • Nie moge znalezc w necie wyniki testow gimnazjalnych wedlug poszczegolnych szkol. Na OKE tylko wedlug dzielnic. Interesuje mnie poziom nauczania i wyniki w nauce np w Gimnazjum 53 im Sempolowskiej i 77 im Domeyko na Staffa. Zoliborz ogolnie cos slabiutko wypadl w tym roku;(
    • Czy isnieją narzędzia pozwalające w sposób całkowicie obiektywny zawyrokować: "Szkoła X jest lepsza od szkoły Y"? Za dwa lata moje dziecko będzie szło do gimnazjum, za kolejne trzy - do liceum. Jeżeli ktoś coś wie na temat takich narzędzi, będę wdzięczny za informację. Mniej chodzi mi oczywiście o subiektywne opinie, czy wyniki rankingów publikowanych w mediach, które przeważnie można o kant potłuc. W kuratorium po usłyszeniu takiego pytania zbaranieli, a potem bardzo niechętnie p...
    • Które liceum w Warszawie jest najlepsze?
    • Jako dyrektor LXVII Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie, ul. Mokotowska 16/20 pragnę zaprosić wszystkich zainteresowanych kandydatów i ich rodziców: strona mojej szkoły: www.lo67.waw.ids.pl zebrania informacyjne: 26.02 , 19.03 , 9.04 godz. 17.30 . Informuję, że podstawą rokrutacji będą wyniki egzaminów gimnazjalnych (50%), oceny końcowe na świadectwie gimnazjalnym (30%)i inne osiągnięcia ucznia, w tym certyfikaty językowe z języka angielskiego (20%). Przewidujemy, że kandydaci będ...
    • Miejsce w rankingu szkół średnich w Polsce: 2001 - 7 2003 - 11 2004 - 21 Czyli ruch jak po równi pochyłej w dół. Co się stało że ta szkoła tak się stacza?
    • Dostają z budżetu tyle samo na ucznia co szkoły publiczne(tak!!! od 1 stycznia 2001) poza wszelką kontrolą(na podstawie własnego oświadczenia o liczbie uczniów, ktorego nikt(!) nie sprawdza), są zwolnione z podatków i na dodatek nie muszą przestrzegać wielu przepisów obowiązujących szkoły publiczne oraz nie mają takich jak one obowiązków!!!!Tego nie ma w żadnym cywilizowanym kraju! W USA szkoła niepubliczna może dostać maksimum(!!!!) polowę takiej dotacji na ucznia jak szkoła pu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się