Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      rankingi

rankingi

(29 wyników)
    • Mam wrażenie, że te wszystkie rankingi, przynajmniej polskie, bo nie znam zagranicznych, to pożywka dla naiwnych. A teraz jeszcze ich twórcy będą nam mówić, którym możemy wierzyć. Bez sensu.
    • www.newsweek.pl/ranking_uczelni/ranking_uniwersytety.html
    • Witam Wiadomo ze trzeba wybrac uczelnie, najlepiej najlepsza , ale czy te rankingi mowia prawde? Sprokalem sie z opiniami ze np ranking we "wprost" w tamtym roku byl w miare miarodajny, ludzaiom podobaly mi sie kryteria ktore brali pod uwage, a tak wogole czy wiecie czy jakies rankingi beda w tym roku?????
    • Wedlug rankingu WP historie zdaje zaledwie 16%! tegorocznych maturzystow a wos 22%. Wedlug mnie to strasznie malo - na wiekoszsc kierunkow hum. i spolecznych wymagane sa wlasnie te 2 przedmioty. NA !wszym miejscu jak zwykle geografia - 33% a pozniej biologia 26% (jsli dobrze pamietam)
    • Polecam zestawienia i rankingi liceow dla trzech wojewodztw: www.iar.pl >> Edukacja >> Lodzkie www.iar.pl >> Edukacja >> Mazowieckie www.iar.pl >> Edukacja >> Swietokrzyskie Opracowania te powstały w oparciu o wyniki z matury 2005r. autor opracowan: bogdan@iar.pl
    • Dzisiaj przeżyłam załamanie. Ja się nie dostanę chyba nigdzie. W Wyborczej był ranking, ile jest w tym roku osób na 1 miejsce na różne kierunki. Na 1 miejscu jest psychologia, zaraz potem anglietyka, a potem mój upragniony kierunek - italianistyka egzekwo z iberystyką. Załamaćsię można... Ehh
    • Może kogoś zainteresuje/pomoże się zdecydować? 1. informatyka 9.00 2. ekonomia 8.70 3. finanse i bankowość 8.70 4. elektronika i telekomunikacja 8.30 5. filologia angielska 8.00 6. psychologia 7.70 7. socjologia 7.70 8. farmacja 7.30 9. filologia romańska 7.00 10. prawo 7.00 11. filologia germańska 6.70 12. kierunek lekarski 6.70 13. zarządzanie i marketing 6.70 14. grafika 6.30 15. biotechnologia...
    • Witam - własnie sprawdzałam konto na ERK - patrze, nic nie ma, wchodzę na filologię japońską, zakładka komunikaty - a tu ranking wszystkich starających sie - napisane ze kwalifikowanie na studia bedzie wg tego rankingu. No i dostałam sie w pierwszej 10 - kto jeszcze na japonistykę UJ?? Wpisujcie się ;))))
    • Ktore macie miejsce w rankingu na turystyke na sggw? Ciekawi mnie ile osb juz wpislao swoje wynki.....
    • Ktoś wie, ktory na którym miejscu? :) Proszę o jakieś informacje na ten temat :)
    • weszłam sobie na stronkę rekrutacja.am.edu.pl/ i co widzę? Przepraszamy. Trwa przerwa techniczna. Serwis nie będzie funkcjonował w godzinach 20:00÷22:00 dnia 8 lipca 2007. Zakończył się okres rejestracji na studia stacjonarne jednolite i I-go stopnia. Planowane ustalenie rankingów dla kierunków podlegających wydziałom lekarskim godzina 22:00. tzn. że na kontach już będą wyniki po 22?
    • na co skladacie i na ktorej jestescie pozycji?
    • najmniejszą liczbę punktów wśród chętnych na prawo......;D;D;D
    • Cześć! Wyobraźcie sobie, ze dostaliście się na EKONOMIĘ na te trzy uczelnie: 1. UWM w Olstzynie 2. UG 3. KUL w Lublinie Którą uczelnię byście wybrali jeśli chodzi o prestiż, renomę itp? Pozdro4all :D
    • czy po zalogowaniu sie, wpisaniu wynikow nazw itp kierunku a nie wplaceniu jeszcze oplaty rekrutacyjnej na konto mozna zobaczyc ile jest kandydatow i gdzie sie jest w rankingu na ktorym miejscu?czy jest tylko moje konto i nie widze nic lub po dokonaniu wplaty?
    • Witam! Wpiasujcie na jakie kierunki sie wybieracie w Toruniu!Zrobimy statystyke kto gdzie i ile miejsc na jeden kierunek...74%PPi58%PP_POLSKI.....72%PPi58% RR.......i HISTORIA36%PPi22RR.........czy mam szanse na filologii rosyjskiej lub pedagogice???Pozdrawiam piszcie,...
    • jak w temacie. nie wiem co mam wybrać. do wawy mam bliżej i znajomi tez tam idą. a do wrocławia mam bardzo daleko i nie znam nikogo kto by tam szedl albo juz tam byl. wg. rankingów które czytałem we wrocławiu farmacje jest lepsza. POMOCY!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się