Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      rasowy pies

rasowy pies

(6 wyników)
    • Mam pytanie czy jak są dopuszczane psy różnych ras to szczenię ma więcej genów któregoś z rodziców czy nie? Chodzi mi tu o rasę matka York a tata CHIHUAHUA MINI. I druga mieszanka to mama Lasha Apso a ojciec nieznany. Nie rozumiem poco ludzie krzyżują gatunki psów ale chciałabym kupić dla dzieci któregoś z tych piesków tylko nie wiem jakie będą szczeniaki po takiej mieszaninie? Proszę o pomoc i radę
    • Mam szczeniaka golden retrievera, sąsiadka też. Z tym że ja dałam za dwojego 500 zł a ona 5 razy tyle. Twierdzi, że mój to zwykły "kundel", a jej to wyższa półka bo jest z rodowodem. Dowodem tego ma być brzuch - moja sunia ma różowy, jej sunia ma czarny :] Dlaczego wydaje mi się, że to kompletna głupota?
    • Witam, mój pies został pogryziony przez większego od siebie psa, obydwa były szczepione itp. ale moj pies ma rana, a dokładniej ma wyrwany ze skórą piąty pazór a także część skóry z łapki przedniej. Nie jest to jakaś duża rana, ale widze że od czasu do czasu kuleje. Nie jest to rasowy pies, ale jest bardzo mądry, śpi w domu. Waży 5kg. I takie pytanie, co robić z tą raną? Czy obejdzie się bez wizyty u weterynarza? Co robić z tą raną pozostawic jak jest, czy zrobić jakiś opatrunek, ...
    • Mam suczkę bolończyka. 16 czerwca była dopuszczana, udało się i jest ciężarna. Już niedlugo będzie miała szczeniaczki( no właśnie kiedy? ile trwa dokładnie ciąża u psa?)i nie wiem jak się przygotować do porodu, czy suka sama sobie poradzi, czy jakoś jej pomóc? Jak poźniej postępować ze szczeniakami? Może są jakieś ciekawe strony na ten temat, które znacie? Proszę o radę. Pozdrawiam!
    • Mam parkę psów rasy Basset Hound.Pies ma skończone dwa lata, suka rok.Sukę odkupiłem od poprzednich właścicieli gdy miała 7 miesięcy,dlatego nie wiem czy obecna cieczka jest pierwszą czy może już drugą.Czy ma to jekieś znaczenie?Pies nie ma żadnego doświadczenia w kryciu.Krwawienie u suki rozpoczęło się 1-go stycznia, a zakończyło się około 10-go.Para jest ze sobą cały czas.Po jakim czasie można zauważyć,że suka jest w ciąży?Czy w jej wieku (14 miesiecy)jest to bezpieczne?
    • Dnia 24 lutego w autobusie linii 195 w Warszawie znaleziono młodego psa (mix, czarno-brązowo-biały). Miał beżową obrożę i tatuaż w prawym uchu z numerem: VN 6253 - prawdopodobnie taki, bo jest niewyraźny). Chciałabym spróbować odnaleźć jego własciciela. Dzwoniłam już do Związku Kynologicznego. Rejestrują tylko rasowe psy i numeracja nie jest podobna do ich numeracji. W schronisku na Paluchu podpowiedziano mi, że niektóre schroniska tatuują psy, które u nich były, np. Celestynów. W C...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się