multiaga 12.06.07, 22:35 Czy ktoś wie może pod jakim adresem internetowym można zamówić oryginalny tort sachera prosto z Wiednia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: owinka Re: tort sachera IP: 83.168.96.* 12.06.07, 22:52 Nie męcz się, byłam w Wiedniu i jadłam oryginalny tort i nie odleciałam. Jak w dorej cukierni zamówisz a'la sacher to będzie o wiele pyszniejszy.Najlepiej spróbować w paru cukierniach. Oryginał jest przereklamowany. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: tort sachera 12.06.07, 22:58 Pewnie masz rację , ale jednak ciążowe smaczki mają swoje prawa :)) i pomimo że moje domowe wydanie tortu sachera bardzo mi smakuje to od paru tygodni "chodzi po mnie" żeby spróbować tego oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: tort sachera IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 12.06.07, 23:43 shop.sacher.com/sacher/SacherShop/index.jsp Jednak polecam kupienie oryginalu - czasem gdy jestem w Wiedniu kupuje kilka na prezenty i wioze do Polski, nie mowiac o tym, ze nie wyjde przed zjedzeniem kawalka w tej urokliwej kawiarni. Ten tort zawsze wzbudza furore- i opakowanie i jego zawartosc. Pieklam go tez pare razy, ale to nigdy nie to samo. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: tort sachera 13.06.07, 09:41 Jedna z wloskich bloggerek, milosniczek tego tortu, poleca to miejsce: www.demel.at/en/frames/index_kontakt_wien.htm Sama tez sie nauczyla piec: isabilla.blogspot.com/2007/04/sacher-torte.html#links Moze i ja sie kiedys naucze: trzymam ten link wlasnie na te okazje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Demel nie jest oryginalem ale kopia IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 13.06.07, 17:06 i to niezbyt wierna.....tylko w hotelu Sacher zjesz prawdziwy! en.wikipedia.org/wiki/Sachertorte Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Demel nie jest oryginalem ale kopia 13.06.07, 17:23 Oryginalny to jedno, a dobry to drugie. Autorka blogu probowala wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: tort sachera 13.06.07, 13:46 Serdecznie dziękuję , własnie o to mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś