Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      sedes

sedes

(15 wyników)
    • witam, zamierzam zakupić podwieszany sedes Roca Dama Senso i mam pytanie jak jest ze spłukiwaniem wody czy dobrze się sprawuje? czy nie zostawia papieru , czy wciąga wszystko? znajomi mają Damę Senso ale stojący i narzekają - a jak wygląda z podwieszanymi aha i czytałam na wcześniejszych wątkach , ktoś się wypowiadał że jest niewygodny proszę o pomoc
    • mam maleńkie WC - niecałe 2 metry kwadratowe. Za chwilkę remont - podłoga będzie z deski a płytki białe + biała fuga (taką przynajmniej narazie mam wizję :) ) No i chciałabym żeby kolorowym akcentem był sedes - czy ktoś wie gdzie kupić nie biały sedes? Czy w ogóle produkuje się takowe?
    • Czy ktoś może wie czy jest na rynku jakiś sedes narożny inny niż sedes Koła Nova Top Pico? Szukam i szukam i tylko ten znalazłam, ale mi się niezbyt podoba, i tak jakoś wierzyć mi się nie chce, że tylko jedna firma takowy ma w swojej ofercie.
    • Czy ktos z Was moze ma lub slyszal o takim urzadzeniu sanitarnym, ktory laczy w jednym funkcje WC i bidetu?? Mamy dosc niewielka lazienke i bidet moze sie nie zmiescic :( Dlatego poszukujemy jakiejs alternatywy. A moze macie jakies inne pomysly?? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje lub linki na strony z takimi urzadzeniami.
    • Proszę o radę i opinie odnośnie miski sedesowej: mam dylemat - czy zrobić sedes podwieszany czy tradycyjny. O podwieszanym słyszałam, że przy nawet drobnej awarii trzeba kuć ściany, wzywać fachowców (przy tradycyjnym samemu można próbować coś zdziałać) i dlatego nie należy montować takich misek w mieszkaniach. Co Wy na to?
    • gdzie w warszawie mozna kupic sedes z funcja bidetu.w marketach budowlanych nie ma.i ile kosztuje?dzieki za odp.
    • Mam wnękę szeroką na 140cm, ograniczona jest z trzech stron ścianami, więc nie mam jak manewrowac przestrzenią. Prosze pomóżcie i poiwedzcie, czy te 140cm wystarczy, zeby podwiesic tam wc i bidet?
    • Czy ktoś słyszał o takiej firmie? Podobno te stelaze są tak samo dobre jak Grohe czy Geberit, tylko że mniej znane i przez to tańsze...
    • niedlugo czeka mnie generalny remont łazienki, robię sobie teraz projekt nowej i tak pomyslałam, czy jest możliwe przesunięcie sedesu w inne miejsce niz w ktorym stal do tej pory???? tak o jakiś metr w bok? jest to technicznie możliwe?jak myslicie?
    • Aby moja łazienka była funkcjonalna sedes musi stanąc w odległości około 2,5- 3 m od pionu kanalizacyjnego. Spadek oczywiście jest zachowany. Natomiast nie wiem czy taka odległość nie jest za duża i czy nie bedzie jakiś problemów. Grubośc rury kanalizacyjnej jest 11 cm. Czy ktoś może miał podobny problem??
    • Projektujemy łazienkę, która niestety jest długa i wąska (170cm x 4,20) na jednej dłuzszej ścianie są drzwi a na drugiej okno w związku z czym wanna pasowałaby najlepiej na krótkiej ścianie (170 się zmieści a jak nie to damy 160), tylko w tym miejscu jest skos. Podpowiedzcie czy ten skos nad wanna będzie przeszkadzać? dodam, że ścianka konankowa będzie miała 130cm.
    • tak jak w temacie,prosze o odpowiedz.dokladnie chodzi o to jak dluga musi byc scianka przy ktorej stanie wc i bidet obok siebie,tak aby mozna wygodnie z nich korzystac.czy 120cm wystarczy?
    • To pytanie do posiadaczy i użytkowników takiego sedesu. Chcę taki nabyć, ale zwróciłam uwagę, że dziura/odpływ jest umieszczony przy samej tylnej ściance muszli. Czy aby bardziej przez to nie chlapie jak "coś" tam wpada? Rozważam również miskę wisząca Koło Nova, która ma tę dziurę bliżej środka, ale mniej mi się podoba. Czy ktoś wie jak umiejscowienie dziury odpływowej może wpływać na chlapanie? Przepraszam za mało estetyczne pytanie, ale jestem wyjątkowo uczulona na ochlapujące sedesy :-)
    • Zastanawiam się nad zakupem armatury firm tras lun oras czy macie jakies doswiadczenia ze sprzetem tych firm?? co o nich sadzicie?? podobno to bardzo dobra jakosc w dobrej cenie... ponad to zastanawiam sie rowniez nad stalazem podtynkowym do mocowania sedesu rowniez firmy tras, tansza alternatywa dla geberita a podobno jakosc OK a moze polecicie jescze inne firmy z dobrymi jakosciowo produktami w jeszcze rozsadnych cenach :-)) Z gory dziekuje za opinie i rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się