Dodaj do ulubionych

sedes narożny

28.11.05, 13:12
Czy ktoś może wie czy jest na rynku jakiś sedes narożny inny niż sedes Koła
Nova Top Pico? Szukam i szukam i tylko ten znalazłam, ale mi się niezbyt
podoba, i tak jakoś wierzyć mi się nie chce, że tylko jedna firma takowy ma w
swojej ofercie.
Obserwuj wątek
    • Gość: madgrej Re: sedes narożny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:48
      Zobacz tu:

www.hatria.com/web/dettaglioArticolo.do?id=78
      W Poznaniu sprzedaje Giant.
      • magda.ciszek.6b3 Re: sedes narożny 29.11.05, 11:07
        Dzięki, ale to musi być sedes, którego spłuczka będzie wchodziła w róg, a miska
        będzie wzdłuż środkowej kąta, czyli ukośnie a nie równolegle do ścian.
        • magdusia.c Re: sedes narożny 29.11.05, 11:08
          to byłam ja :-)
    • Gość: pi.si Re: sedes narożny IP: 62.29.248.* 29.11.05, 17:59
      Właśnie jestem po wielkiej walce: marzenia vs wielkość łazienki vs katalogi z
      ceramiką sanitarną. Przestudiowałem setki propozycji i nigdzie nie trafiłem na
      podobne rozwiązanie u innego producenta. To się nazywa monopol koła :-)
      Łazienkę mam bardzo małą i też czegoś takiego szukałem. U mnie taki sedes nie
      zadziała bo odpływ kanalizacyjny jest w miejscu, które można śmiało nazwać
      nieracjonalnym :-)
      Polecam jednak rozwiązanie bardziej nowoczesne, zajmujące mniej więcej tyle
      samo miejsca. Zamiast klasycznego kompaktu możesz zamontować sedes podwiedzany
      na specjalnym narożnikowym stelażu. Sedesy podwieszane mają też tę zaletę, że
      dodają łazience przestrzeni (bo widać pod nim podłogę) a dodatkowo łatwiej
      podłogę utrzymać w czystości, jeśli nie ma dodatkowych przeszkód na drodze mopa.

Samonośne stelaże narożnikowe produkuje z pewnością geberit. Zobacz link:
      www.geberit.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/pages/prod-prod-inst-3
      Dodatkowo, żeby zaoszczędzić trochę przestrzeni możesz zdecydować sie na sedes
      podwieszany o kompaktowym rozmiarze, czyli długość 48 cm zmiast standardowych,
      bodajże 56/58 cm.
      Coś takiego produkuje Keramag, seria Visit (link poniżej). Takie małe kibelki
      ma również Duravit z serii Starck 3.
      www.kolo.com.pl/produkt_sku_2817.html
      • magdusia.c Re: sedes narożny 30.11.05, 11:46
        Dzięki wielkie. A orientujesz się może ile to cudo (ten stelaż narożny Geberita)
        kosztuje? I gdzie to można kupić? Ja z Warszawy jestem.
        • Gość: pi.si Re: sedes narożny IP: 62.29.248.* 30.11.05, 16:57
          Taki stelaż można kupić w każdym salonie z wyposażeniem łazienek i pewno na
          zamówienie. Zwykłe (czyli równoległy do ściany) kosztuje niecałe tysiąc
          złotych, choć ostatnio widziałem w promocji za 700 z haczykiem (TTW Opex na
          Domaniewskiej koło Galerii Mokotów)i w to był wliczony równiez przycisk do
          spłuczki (ja sam skorzystałem z takiej oferty). Narożne pewno tyle samo lub
          odrobinę droższe. Do wyboru w sumie masz dwóch cenionych producentów: Geberit
          albo Grohe. Warto sprawdzić ceny i... estetykę. Stelaż pewno taki sam i
          niewidoczny ale przycisk do spłukiwania to już bardziej element dekoracyjny
          więc podlega ocenie subiektywnej :-)
          Takie przykładowe rozwiązanie znajdziesz w linku:
          www.muratordom.pl/6905_427.htm
    • Gość: m Re: sedes narożny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 00:14
      Dziewczyny kochane jedna prośba: nie rańcie mi uszu mówiąc sedes na miskę
      ustępową. Pamiętajcie: SEDES to tak zwana klapa natomiast ceramika to A) miska
      ustępowa lub B) miska klozetowa lub C) Muszla ustepowa lub D) muszla klozetowa.
      Pozdrawiam Was
      • magdusia.c Re: sedes narożny 30.11.05, 10:49
        Przykro mi, że uszy twe zostały zranione ale chyba niesłusznie. Aż sprawdziłam w
        Słowniku Języka Polskiego PWN:
        "SEDES - urządzenie sanitarne w kształcie muszli z dopasowaną do niej podnoszoną
        deską z pokrywą, przeznaczone do odprowadzenia ścieków fekalnych do sieci
        kanalizacyjnej; także: sama muszla lub sama deska".
        Pozdrawiam
        • Gość: pi.si Re: sedes narożny IP: 62.29.248.* 30.11.05, 16:57
          Taki stelaż można kupić w każdym salonie z wyposażeniem łazienek i pewno na
          zamówienie. Zwykłe (czyli równoległy do ściany) kosztuje niecałe tysiąc
          złotych, choć ostatnio widziałem w promocji za 700 z haczykiem (TTW Opex na
          Domaniewskiej koło Galerii Mokotów)i w to był wliczony równiez przycisk do
          spłuczki (ja sam skorzystałem z takiej oferty). Narożne pewno tyle samo lub
          odrobinę droższe. Do wyboru w sumie masz dwóch cenionych producentów: Geberit
          albo Grohe. Warto sprawdzić ceny i... estetykę. Stelaż pewno taki sam i
          niewidoczny ale przycisk do spłukiwania to już bardziej element dekoracyjny
          więc podlega ocenie subiektywnej :-)
          Takie przykładowe rozwiązanie znajdziesz w linku:
          www.muratordom.pl/6905_427.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka